Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Concursuri de fotografie la care trebuie să participi

Îți dorești să duci fotografia la un alt nivel? Ca fotograf este important să investești în tine și în munca ta, iar atunci când vorbim de investiție nu ne referim doar la achiziționarea unui aparat foto sau a diverselor accesorii pentru acesta, ci de investiția îndreptată către oportunitățile potrivite. În această categorie se încadrează și concursurile de fotografie. Acestea te pot ajuta să îți ajustezi perspectiva, dând frâu liber imaginației și având ocazia de a câștiga premii, experiențe, expunere și nu numai. Totuși, înainte să te înscrii la un astfel de concurs trebuie să te gândești dacă se potrivește cu aspirațiile tale. Indiferent dacă ești începător sau profesionist, noi îți vom da câteva sugestii de concursuri foto la care merită să le înscrii. 

 

Iată 3 concursuri de fotografie la care trebuie să participi:

1. Sony World Photography Awards 

Sony World Photography Awards este un concurs de fotografie care se desfășoară la nivel internațional, având patru categorii în care te poți înscrie – categoria pentru profesioniști, concurs deschis, concurs pentru studenți și concurs pentru tineri. Înscrierea în oricare dintre cele patru mari categorii este gratuită.

 

  • Categoria pentru profesioniști

În cazul categoriei pentru profesioniști există 10 subcategorii printre care se află fotografia potret, fotografia sportivă sau fotografia arhitecturală, iar pentru fiecare categorie pot fi prezentate între 5-10 imagini. Marele premiu este de 25.000 de dolari, însă se acordă premii și pentru primele trei locuri, plus lista scurtă de până la șapte participanți per categorie. Restul premiilor constau în echipamente foto profesionale, apariții în presa globală, includerea lucrărilor în expoziții sau promovare. 

 

  • Concurs deschis

După cum putem deduce și din denumire, această categorie este deschisă tuturor. În cadrul acesteia există 10 subcategorii, asemănătoare cu cele menționate anterior, însă aducând în plus fotografia de călătorie, fotografia de stradă și cea lifestyle. Marele câștigător va primi titlul de “Fotograful anului”, dar și un premiu de 5.000 de dolari. Pe lângă acesta vor mai exista premii pentru câștigători pe fiecare subcategorie, dar și pentru o listă scurtă de 15 participanți. 

 

  • Concurs foto pentru studenți

În cadrul acestei categorii pot participa gratuit doar studenții care studiază domeniul fotografiei și care se încadrează în intervalul de vârstă 18-30 de ani. Aceștia vor primi un brief pentru care vor putea prezenta între 5-10 fotografii. Premiul cel mare constă într-un echipament profesional de fotografie, dar și a titlului de “Studentul Fotograf al Anului”. 

 

  • Concurs pentru tineri

Această categorie este destinată tinerilor pasionați de fotografie cu vârste cuprinse între 12-19 ani. Pentru aceștia sunt organizate competiții lunare, cu o temă care se schimbă de la o lună la alta, organizate din iunie și până în decembrie. Marele câștigător primește echipament profesional, titlul de “Fotograful tânăr al anului”, dar și alte premii, în timp ce câștigătorii lunari se bucură de apariții în presa globală, dar și de promovare. 

 

2. Milvus 

Milvus este unul dintre cele mai însemnate concursuri de fotografie de natură din România. Acesta are trei categorii: Natura (fără animale), Animale sălbatice și Natura din România. Cea de-a treia categorie este destinată exclusiv fotografilor din România, care pot surprinde orice ipostază a naturii din țară. Premiul cel mare constă în câștigarea trofeului “Milvus”, alături de 500 euro, iar pentru fiecare categorie mai există trei câștigători recompensați cu diverse premii. Dacă dorești să câștigi acest concurs, nu uita să te echipezi corespunzător cu accesorii foto potrivite pentru fotografia în natură precum un trepied foto, o geantă foto adecvată sau acumulatori de rezervă, pentru ca nimic să nu poată întrerupe procesul de creație. 

 

3. Fotogeografica

Fotogeografica este cel mai important concurs de fotografie pentru tineri, din România. În cadrul său sunt prezente două categorii: Elevi/Studenți și Open, respectiv două secțiuni – Patrimoniu Cultural și Patrimoniu natural. Fiecare participant poate trimite până la trei fotografii pentru fiecare secțiune, fotografii care nu au mai participat în edițiile precedente ale concursului. Premiile constau în workshop-uri în arii protejate, dar și în programe și tabere tematice, iar înscrierea este gratuită. Dacă îți dorești să participi la acest concurs, gândește-te la acele locuri din România pe care merită să le fotografiezi și dă frâu liber imaginației!  

 

Acestea sunt trei dintre cele mai importante concursuri de fotografie la care merită să participi. Alegând să participi poți avea șansa să trăiești experiențe de neuitat, dar și să câștigi premii substanțiale. Totuși, nu uita să te pregătești corespunzător și să alegi echipamentul foto care să te avantajeze. Dacă nu ești sigur care sunt accesoriile foto necesare, în funcție de tipul de fotografie pe care trebuie să îl realizezi, la Photosetup suntem aici pentru a răspunde întrebărilor tale! 

%d bloggers like this: