Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

6 locuri din România pe care merită să le fotografiezi 

Pe noi soarele de afară deja ne face să ne gândim la vară și la fotografiie din vacanță, însă până atunci ce-ar fi să îți planifici câteva excursii prin România pentru ședințe foto în natură? Noi deja avem în minte șase destinații din România ce merită să le fotografiezi pe îndelete anul acesta, iar astăzi ne simțim tare generoși și vrem să împărtășim locațiile cu voi. 

 

1. Delta Dunării

O adevărată capodoperă a naturii, țara noastră este privilegiată cu Delta Dunării, un loc în care apa, fauna și flora se întâlnesc în cele mai spectaculoase cadre posibile! Momente ideale pe care să le fotografiezi se găsesc aici la tot pasul, deoarece fiecare oră a zilei sau chiar a nopții în cazul fotografiei de noapte, oferă pentru orice fotograf oportunități nemărginite de cadre inedite. Păsări specifice zonei de apă, stufărișul des care ascunde mistere la tot pasul, viața pescarilor care își încep ziua dis de dimineață, toate acestea reprezintă subiecte de fotografie inedite, pe care ar fi păcat să le ratezi. În Delta Dunării, lumini impresionante și cadre unice vei găsi în special la răsărit și la apus, când soarele creează culori spectaculoase pe cer și umbre de toate formele – atunci e momentul să pui obiectivul aparatului tău foto la treabă!

locuri-romania-fotografiezi-vacanta-sedinta-foto-echipamente-obiectiv-foto-photosetup

Recomandare: ca să fotografiezi așa cum trebuie păsările din Deltă, fără a risca să le sperii, recomandarea noastră este la apelezi la un teleobiectiv compact și ușor.

 

2. „Eutopia Gardens” sau Rozariul de la Mândruloc

Curând se va deschide sezonul trandafirilor – și ce șansă inedită este asta pentru portofoliul tău fotografic! La finalul lunii mai, deja ne-am propus o vizită să admirăm florile și să le fotografiem cu ajutorul unui obiectiv macro, dar și să organizăm o ședință foto de tip portret printre trandafirii înfloriți. „Eutopia Gardens” se află în localitatea Mândruloc din județul Arad și este considerat a fi cel mai mare rozariu din Sud-Estul Europei.

 

3. Stufărişurile de la Sic

Dacă ești din zona Clujului, iar Delta Dunării este prea departe de tine, îți recomandăm o altă locație din România care abundă de stufăriș! Situată la marginea Clujului, Stufărişurile de la Sic este o rezervație natural protejată, iar acolo te poți bucura de cadre fotografice spectaculoase, precum vegetație de stuf, papură, lacuri și mlaștini. În cele 200 de hectare pe care le cuprinde, în această rezervație se găsesc peste 100 de specii de păsări, deci asigură-te că aduci cu tine mai multe obiective foto, atât de tip teleobiectiv pentru fotografierea faunei, dar și obiective macro, pentru fotografierea florei. 

 

4. Biserica din Pustietate

Pentru a putea adăuga dinamism tehnicii tale de fotografiere, iată un loc în care te poți juca cu drona într-un spațiu deschis, în care misterul și natura se întrepătrund. Biserica din Pustietate este un loc puțin cunoscut de turiști, aflat între orașul Carei și comuna Petrești din Satu-Mare, care și-a cunoscut totuși popularitatea prin intermediul lui Ovi D. Pop, care a câștigat mai multe premii la festivaluri internaționale de fotografie. Adu un element de noutate materialelor tale în acest loc deosebit din România, folosind o cameră de acțiune care captează imagini în 5k! 

 

5. Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa

Deoarece fotografia ne ajută să imortalizăm prezentul pentru a ne bucura de frumusețea sa în viitor, îți propunem să faci o vizită la Muzeul de locomotive cu abur din Reşiţa, pentru o întoarcere în timp în adevăratul sens al cuvântului! Surprinde cu aparatul tău foto detaliile locomotivelor cu abur și imaginează-ți cadre de excepție ce pot fi realizate într-un astfel de fundal!

locuri-romania-fotografiezi-vacanta-sedinta-foto-echipamente-obiectiv-foto-photosetup

 

6. Maramureșul 

Un circuit foto nu ar fi complet fără să fotografiezi câteva aspecte culturale inedite ale țării noastre, iar ce loc mai bun în care să le găsești, decât în Maramureș? Costumele populare tradiționale zonei Maramureșului vor aduce fotografiilor tale culoarea de care au nevoie, iar zâmbetul oamenilor din acea zonă va lumina orice cadru. Îți recomandăm să vizitezi acea zonă în perioada sărbătorilor, pentru a te bucura de tradiții, cultură și culoare în fiecare fotografie pe care o vei realiza. 

locuri-romania-fotografiezi-vacanta-sedinta-foto-echipamente-obiectiv-foto-photosetup

Acestea sunt șase locații pe care noi le considerăm a fi spectaculoase și ofertante pentru orice fotograf, indiferent de nivelul său de expertiză. Alege echipamentele foto potrivite pentru cadrele pe care ți le propui să le obții și nu ezita să ceri sfatul consultanților Photosetup pentru a face cele mai bune alegeri când vine vorba de aparatul tău foto și accesoriile sale

%d bloggers like this: