Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Continutul video live în ascensiune în marketingul digital

Continutul video live în ascensiune în marketingul digital

În ultimii ani, publicitatea simplă sau imaginile statice și-au redus din ce în ce mai mult impactul mai ales odata cu evoluția rețelelor de socializare, de aceea, tendințele actuale în marketing pun foarte mult accentul pe conținutul video atât în rândul marilor companiii cât și în rândul antreprenorilor.

Tot mai mult audiența își îndreaptă atenția către conținutul video, fie live, fie conținut de strory-telling filmat, oricum ar fi, ele îndeamnă audiența să urmărească până la capăt, acțiunea.

Conferințele și sesiunile de live sunt cele mai preferate de audiență datorită interacțiunii ce se creează în timpul emisunii precum și posibilitatea de a comunica direct cu publicul pentru că in marketingul digital scopul nu este doar sa livrezi informație ci să indemni publicul la un dialog, să comunici, să creezi interacțiune .

Continutul video live în ascensiune în marketingul digital

Și dacă până acum, materialului conținutului video în sine nu era o problemă, livrarea conținutului însă necesita echipă tehnică profesională și o suită de echipamente video live costisioare, ceea ce cu siguranță creau o barieră mai ales în randul vloggerilor sau al antreprenorilor lipsiți atât de bugete cât și de cunostințe tehnice.

Însă tehnologia a avansat și trendul în video live a dus la simplificarea dotarilor tehnice așa incât, cu noile tehnologii, orice vlogger sau atreprenor, companie mai mica sau mai mare, iși poate crea un live streaming la o rezolutie 4K sau FullHD mergând până la a-și crea propria televiziune on-line.

Dezvoltarea tehnologică a facut ca echipamentele de video live streaming să fie din ce în mai user- friendly și accesibile oricui.

Dar modul cum alegi echipamentul perfect pliat pe un buget accesibil așa încât să obții rezoluție Full HD, control al funcțiilor de editare în timpul transmiunilor live, poate fi marea provocare.

Live direct din camera

În acest sens, producătorii de echipamente video aduc cele mai noi tehnologii la îndemâna utilizatorului.

Dacă până nu demult soluțiile pentru transmisiile LIVE presupuneau pe lângă vaste cunostințe tehnice și o multitudine de accesorii și echipamente necesare unui broadcasting, iata ca JVC a revoluționat acest lucru.

Odata cu apariția celei mai noi camere, modelul JVC GY-HM250, JVC oferă cea mai simplă dar și completă soluție pentru streaming live.

De exemplu, cu noua cameră lansată de producatorul japonez JVC, utilizatorul poate ieși live direct din cameră, fără alte conexiuni sau accesorii, ci doar cu ajutorul unui stick USB de internet.

Astfel, oricine fără cunostințe tehnice și fără un bagaj mare de echipamente, poate crea filmari live in exterior sau interior, utilizând doar o singură cameră.

Continutul video live în ascensiune în marketingul digital

Camera ofera cea mai noua tehnologie de comincare IP ce permite controlul camerei in timpul transmsiunii de pe orice computer dar si tableta sau smartphone.

Asadar, fie că sunt video-conferințe, lansări de produse, congrese, evenimente, vlogging sau televiziune de conținut on-line, companiile și antreprenorii pot atrage mult mai multă audiență prin conținut video relevant și difuzat rapid pe canalul de YouTube sau pe rețelele de socializare, la o calitate maximă cu buget accesibil.

Marketing digital cu maxima interactiune la un clik distanta

Să luam doar un exemplu simplu, o lansare de produs într-un oraș, poate atinge acum audiență la nivel național prin transmiterea live a evenimentului, fără a depinde de un post de televiziune, ceea ce ar presupune costuri substanțiale.

Astfel, cu ajutorul unui singur videograf/operator și a unei camere , evenimentul ajunge la nivel național și chiar internațional fără costuri excentrice. Aceasta cu siguranță este cea mai bună și accesibilă investiție în marketing, cu costuri decente.

Continutul video live în ascensiune în marketingul digital

%d bloggers like this: