Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

3 Sfaturi pentru cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun

Târgurile de Crăciun își vor deschide porțile în curând pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă. Atmosfera din cadrul acestora este una de basm, cu lumini sclipitoare, căsuțe și brazi împodobiți, băuturi calde, turtă dulce, oameni fericiți și o mulțime de oportunități pentru a crea fotografii minunate. Toate acestea oferă un prilej bun fotografilor de a realiza capturi de sezon memorabile, însă și pasionaților de a-și exersa abilitățile fotografice într-un cadru destul de ofertant. Cum cel mai bun moment de a face fotografii de Crăciun este spre seara sau chiar noaptea, când toate decorațiunile capătă un aspect magic și ispititor, va trebui să fii foarte atent la setările aparatului foto pentru că acestea vor avea un impact destul de mare asupra rezultatului final. Totuși, dacă încă ești la început sau doar vrei să îți perfecționezi tehnica, specialiștii Photosetup îți vor oferi câteva sfaturi pentru a obține cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun din acest an. 

3 Sfaturi pentru cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun

Iată 3 sfaturi pentru fotografii excelente în cadrul târgurilor de Crăciun: 

 

1. Setează ISO în mod corespunzător

 

Pentru a obține fotografii cu o calitate cât mai înaltă, ar trebui să începi prin a seta ISO la cel mai scăzut nivel posibil. Desigur, acesta poate fi crescut într-o proporție mai mare sau mai mică în funcție de lumina exterioară și de cadrul pe care dorești să îl imortalizezi. Totuși, trebuie să ai în vedere faptul că, atunci când nivelul ISO este atât de scăzut, vei avea nevoie de stabilizare, dat fiind faptul că un nivel scăzut al ISO va necesita o viteză mai mare a obturatorului. Cu sensibilități ISO mai mari, imaginea poate căpăta un aspect granulat, de aceea poți apela la un trepied foto pentru stabilizare. În lipsa acestuia, nu vei avea de ales decât să crești ISO pentru a nu avea drept rezultat o fotografie neclară. În acest sens, câteva metode de a crește ISO ar fi utilizarea sa la nivel automat, astfel încât nivelul de ISO să crească automat în condiții de lumină slabă, utilizarea modului de stabilizare automată a imaginii sau setarea manuală a nivelului de ISO, în funcție de nevoile prezente. Poți încerca să realizezi mai multe capturi până găsești mixul perfect al setărilor aparatului foto

 

2. Fii atent la detalii

 

Vei găsi o mulțime de detalii superbe în cadrul oricărui târg de Crăciun. Fie că e vorba de globuri strălucitoare sau alte decorațiuni de sezon, lumini și delicii frumos ornate, toate sunt perfecte atunci când dorești să surprinzi atmosfera sărbătorilor în fotografiile tale. Pentru a menține focusul pe aceste elemente, poți apela la closeups, folosindu-te de un obiectiv foto potrivit, cu o diafragmă largă și o adâncime a câmpului mică. O opțiune foarte bună în acest sens este obiectivul Canon RF 100mm F2.8 L IS USM Macro, care este primul obiectiv foto din lume cu o capacitate de mărire incredibilă de 1,4x de aproape. De asemenea, acesta va facilita obținerea unui efect bokeh, care te va ajuta să realizezi cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun, dând un aer de poveste fiecărei capturi. 

Canon 100MM F2.8L Macro IS USM [1]

3. Urmărește expresiile pentru cele mai bune fotografii

 

Crăciunul e despre momente, iar când vine vorba de surprinderea unui moment special care definește sezonul, focusul pe sentimente și expresii poate fi de mare ajutor. Târgul de Crăciun este locul perfect pentru surprinderea celor mai bune fotografii de tip portret deoarece aici ai ocazia să imortalizezi acele expresii și emoții sincere pe care oamenii le experimentează de sărbători. Va trebui să observi destul de mult înainte de a trece la acțiune. Poți încerca să capturezi zâmbete copiilor, care se bucură de sărbătorile alături de familiile lor, încântarea persoanelor care achiziționează sau admiră decorațiunile prezente în cadrul târgului sau fericirea cuplurilor îndrăgostite ce se bucură de o băutură caldă și de peisajul feeric. De asemenea, pentru rezultate cât mai bune, recomandarea noastră este să fii discret astfel încât subiectul să nu reacționeze la camera foto. Pentru acest lucru camerele mirrorless sunt cele mai potrivite deoarece ecranul LCD din spate îți va permite să fotografiezi fără a ține măcar un ochi pe aparatul foto. Astfel, aparatele foto mirrorless devin perfecte pentru atunci când dorești să surprinzi un moment special fără a fi observat. 

3 Sfaturi pentru cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun

Perioada sărbătorilor este momentul perfect pentru a obține acele fotografii pline de semnificație, unice, care transmit căldura și emoția specifică perioadei. Acum este timpul să experimentezi, să îți perfecționezi abilitățile fotografice, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte și să realizezi cele mai bune fotografii la târgul de Crăciun. Ia în considerare sfaturile oferite și încearcă să le pui în practică. Dacă ai nevoie de informații suplimentare, specialiștii Photosetup sunt gata întotdeauna să îți ofere o mână de ajutor!

%d bloggers like this: