Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

3 Sfaturi pentru fotografia copiilor de Crăciun

Crăciunul este aproape aici și ca în fiecare an, ne dorim să surprindem fiecare moment plin de semnificație, bucurie și dragoste, alături de cei dragi. Este acea perioadă în care fiecare părinte visează să surprindă entuziasmul și drăgălășenia copiilor lor în timpul sărbătorilor. Unele dintre cele mai speciale fotografii sunt acelea cu cei mici, pentru că în acest mod putem păstra momentele din copilărie alături de noi pentru mai mult timp. Cu toate acestea, trebuie să adopți o abordare diferită atunci când faci fotografii micuților, de la nou-născuți  și până la preșcolari. Indiferent dacă sunt timizi, nervoși, sfidători sau morocănosi, trebuie să faci tot posibilul pentru a le arăta cea mai bună parte și, cel mai important, să îi faci să se simtă confortabil în timp ce îi pozezi. În acest sens, specialiștii Photosetup au pregătit câteva sfaturi pentru fotografia copiilor de Crăciun, care te vor ajuta să realizezi cele mai reușite capturi în acest an. 

 

Iată 3 sfaturi pentru cele mai bune fotografii ale copiilor de Crăciun:

 

1. Lumina naturală vs. lumini de studio

 

Majoritatea oamenilor încearcă adesea să facă fotografiile de Crăciun în timpul serii, deoarece atunci luminile clipesc și lumânările sunt aprinse. Dar, de fapt, este mult mai ușor dacă le realizezi în timpul zilei și folosești lumina naturală pentru a-ți încadra subiectul. Fotografierea în timpul zilei îți va permite să alegi un moment în care copilul este într-o dispoziție bună, asigurându-te în același timp că există suficientă lumină pentru a obține o expunere care să te avantajeze. De asemenea, previne orice frustrare din partea ta sau a copilului tău în timpul sărbătorilor de Crăciun. Un sfat ar fi ca atunci când alegi să fotografiezi în timpul zilei, să încerci să poziționezi copilul astfel încât lumina ferestrei să cadă pe fața acestuia. 

3 Sfaturi pentru fotografia copiilor de Crăciun

Totuși, în lumina zilei este posibil să nu reușești să capturezi acele lumini superbe ale bradului. Dacă dorești lumini strălucitoare în fotografiile tale, cu siguranță vei vrea să fotografiezi atunci când este amurg sau întuneric. Provocarea apare atunci când, în funcție de cât de întuneric este, va trebui să îți dai seama cât de mult trebuie să ridici nivelul de ISO al aparatului foto. Un sfat ar fi să adaugi o sursă de iluminare suplimentară asupra subiectului tău.

Un panou LED bicolor 3200-5600K te poate ajuta să setezi temperatura de culoare asa încât să fie potrivită cu cea a mediului ambiental, oferind o iluminare frumoasa asupra subiectului în armonie cu restul încăperii.

Astfel, îți va fi mai ușor să surprinzi fotografia pe care o vrei, chiar și atunci când lumina este mai slabă. De ajutor poate fi și deținerea unui aparat foto mirrorless precum Canon EOS M50 II, care îți va permite să obții imagini de o calitate înaltă. 

 

2. Include elemente de sezon în fotografie

 

Unul dintre cele mai importante elemente pe care pe poți include în fotografiile tale pentru a oferi acea atmosfera clasică de sărbători este bradul. Pentru a obține un efect bokeh frumos cu ajutorul luminilor bradului, asigură-te că subiectul este plasat la câțiva metri în fața să. Cu cât copilul este mai departe de copac și mai aproape de camera foto, cu atât bokeh-ul este mai larg. De ajutor pentru crearea acestui efect ar putea fi și un obiectiv foto corespunzător. Dacă vrei să știi care e cel mai potrivit obiectiv foto pentru fotografia copiilor de Crăciun, poți apela la consultanții Photosetup, care îți vor putea oferi ajutor în această privință pentru a face cea mai bună alegere. 

3 Sfaturi pentru fotografia copiilor de Crăciun

Poți încerca și fotografia alături de alte elemente de sezon precum decorațiuni specifice, turtă dulce frumos decorată, jucării sau alte asemenea. Acestea vor adăuga un plus de culoare și vor da un aer festiv fotografiilor. De asemenea, ofertant ar fi și momentul deschiderii cadourilor pentru că atunci cei mici vor fi fericiți și naturali, ceea ce te poate ajuta în obținerea unor fotografii memorabile de Crăciun. 

 

3. Setează-ți camera foto în mod corespunzător

 

Setările camerei foto îți vor fi de foarte mare ajutor în fotografia copiilor de Crăciun, de aceea ar trebui să ai în vedere parametri cei mai importanți. Ca punct de plecare poți încerca să ajustezi în funcție de lumină și de modul în care aceasta ajunge în cameră. Dacă fotografiezi în timpul zilei, încearca un ISO de 800-1600, diafragma f1.4 – f2 și să setezi balansul de alb puțin mai cald, la aproximativ 6000 Kelvin. Dacă alegi să fotografiezi la apus sau seară, când este foarte întuneric, trebuie să crești nivelul ISO mult mai mult și să echilibrezi viteza obturatorului în consecință. Astfel, vei beneficia de mai multă lumină în fotografie. Ia în considerare faptul că, dacă utilizezi  o viteză relativ mică a obturatorului, există riscul apariției unor neclarități în mișcare. În astfel de situații, recomandarea ar fi să utilizezi un trepied foto pentru a reduce la minimum tremurul camerei și eventualul zgomot din fotografie. Poți lua în considerare și un mini-trepied precum Joby GorillaPod 3K, aceasta are picioare flexibile și poate fi configurat cu ușurință pentru orice fotografia copiilor de Crăciun.

Joby GorillaPod 3K Kit Minitrepied flexibil cu QR [1]

Timpul nu se mai întoarce, însă îl putem tine cât mai mult în loc prin fotografiile noastre. Cei mici cresc destul de repede și cu siguranță îți va fi dor de această perioadă, mai ales în preajma sărbătorilor de iarnă. Ia în considerare sfaturile oferite pentru fotografia copiilor de Crăciun și creează cele mai bune capturi, la care să te poți uita cu drag și peste ani. Dacă ai nevoie de mai multe sfaturi sau dacă dorești să îți completezi echipamentul foto pentru fotografiile de sărbători, te așteptăm la sediul Photosetup, unde te vor întâmpina consultanții profesioniști și dedicați.

%d bloggers like this: