Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Top 5 obiective foto mirrorless în 2023

Cumpărarea unui obiectiv foto de înaltă calitate este o decizie importantă pentru orice fotograf și poate avea un impact semnificativ asupra capturilor sale. Nu numai că utilizarea obiectivului potrivit poate debloca noi posibilități creative, ci te poate ajuta și să crești ca artist. Cu toate acestea, obiectivele foto pe care le alegi depind de mai mulți factori. Cel mai important este să confirmi că acesta este compatibil cu camera foto, însă ar trebui să iei în considerare și tipul de fotografii pe care intenționezi să le realizezi – dacă vrei să faci portrete, obiectivele prime sunt o opțiune bună, în timp ce un obiectiv wide este excelent pentru peisaje. Dacă deții un aparat mirrorless, va trebui îți îndrepți atenția spre cele mai bune obiective foto mirrorless. Selecția de obiective mirrorless de la diverși producători este destul de extinsă, de aceea consultanții Photosetup au centralizat câteva dintre cele mai bune modele pentru anul 2023 pe care să le iei în considerare dacă dorești să treci la ceva nou în acest an. 

 

Iată top 5 cele mai bune obiective foto mirrorless în 2023:

 

1. Sony 35mm f1.8

 

Acest obiectiv oferă o calitate excepțională pe toată suprafața imaginii, în timp ce autofocusul sau silențios și performanța optimă de urmărire îl fac o alegere excelentă atât pentru fotografii, cât și pentru filmare. Pentru mulți fotografi, un obiectiv de 35mm oferă distanța focală perfectă pentru utilizarea de zi cu zi. Distanța focală nu este foarte largă, deci îl poți alege și pentru fotografia documentară. Obiectivul sony îți permite să incluzi detaliile unei scene datorită vizualizării sale cu unghi larg, dar și să te apropi de un subiect. De asemenea, oricine îl alege se poate bucura de dimensiunile compacte și ușoare ale obiectivului foto full frame, ce oferă mobilitate și confort pentru fotografierea unei game largi de subiecte. Cu Sony 35mm f/1.8 poți obține o optică remarcabilă, cu un design durabil și focalizare automată rapidă și precisă.

Sony E 35mm f/1.8 OSS Obiectiv APS-C [1]

2. Canon RF 50mm f1.8 STM

 

Canon RF 50mm 1.8 STM are o dimensiune compactă și cântărește 160 grame, ceea ce îl face ușor de manevrat și transportat. Obiectivul oferă, de asemenea, o deschidere rapidă a diafragmei, fiind ideal în condiții de lumină redusă și excelent pentru o adâncime de câmp creativă. Canon include și funcții utile, cum ar fi un inel de control pe care îl poți configura pentru a regla totul, de la setările de expunere la diafragma, ISO și compensarea expunerii. Un obiectiv de 50mm este un punct de plecare excelent dacă îți începi călătoria foto, deoarece distanța focală este aproape de ceea ce ochiul vede în mod natural. Recomandăm Canon RF 50 f/1.8 STM pentru că este compact, accesibil și produce imagini statice care pot sta în fața unor alternative mult mai costisitoare. Acesta oferă o modalitate accesibilă de a explora creativitatea și este o alegere excelentă pentru portrete la lumină ambientală, oferind o perspectiva naturală. 

Canon RF 50mm f1.8 STM Obiectiv Foto Mirrorless [1]

3. Canon RF 15-35mm f2.8 L IS USM

 

Canon RF 15-35mm F2.8 L IS USM este un obiectiv versatil cu zoom cu unghi larg, o deschidere maximă excelentă, stabilizare a imaginii și claritatea pe care oricine o așteaptă de la gama L de obiective Canon. Gama focală de 15-35mm îți permite să fotografiezi de la unghiuri extralargi până la 35mm mai standard, făcându-l perfect pentru lucrări de arhitectură, interioare și fotografie de portret creativă.  Obiectivul Canon RF 15-35mm f2.8 este cel mai rapid zoom ultra-grandangular de la Canon, parte din trioul obiectivelor profesionale esențiale, cu performanță superioară mulțumită motorului Nano USM, stabilizării imaginii în 5 trepte, precum și celor trei elemente asferice, alături de cele doua elemente UD pentru claritate uimitoare. Acesta este primul obiectiv nativ din gama de zoom pentru linia mirrorless oferită de Canon, având un unghi mai larg decât omologul său DSLR, care ajunge la 16mm. 

Canon RF 15-35 mm F2.8 L IS USM Obiectiv Foto Mirrorless [5]

4. Nikon NIKKOR Z 70-200mm f2.8 VR S

 

Teleobiectivul Nikon NIKKOR 70-200 mm f/2.8 VR S este următoarea evoluție a legendarului său omolog DSLR pentru linia Z mirrorless. Nu este prea voluminos pentru un teleobiectiv,  de aceea poate fi folosit pentru orice, de la portrete, la evenimente sportive. Obiectivul zoom teleobiectiv actualizat de la Nikon vine cu o mulțime de caracteristici utile, cum ar fi două butoane de funcție personalizabile pe cilindrul obiectivului, o reducere îmbunătățită a vibrațiilor și jumătate din distanța minimă de focalizare a obiectivului DSLR de 70-200 mm de la Nikon. Focalizarea automată este, de asemenea, super rapidă și foarte silențioasă, perfectă pentru cei orientați către viața sălbatică, care nu doresc să deranjeze fauna. Obiectivul este complet etanșat împotriva intemperiilor și este pregătit să facă față utilizării în cele mai solicitante locuri. Acoperirea sa cu fluor respinge apa, praful și murdăria, fără a compromite calitatea imaginii.

Nikon NIKKOR Z 70-200mm Obiectiv Foto Mirrorless f2.8 VR S [1]

5. Sony FE 12-24mm f2.8 GM FE

 

Sony FE 24-70mm f/2.8 GM FE vine împreună cu o performanța sa optică ridicată, design compact și comenzi pe cilindru. Deși obiectivul nu este unul ieftin, a stabilit standardul  pentru obiectivele cu zoom și este opțiunea perfectă pentru majoritatea tipurilor de fotografie. Fie că faci poze landscape sau filmezi un videoclip, acesta se vă descurca formidabil. Obiectivul este unul ușor, cântărește doar 847 grame! De asemenea, este rezistent la praf și umezeala, iar elementul frontal este acoperit cu fluorina care respinge apa, uleiul și alte substanțe dăunătoare, făcând obiectivul foarte rezistent la murdărie și amprente. Deschiderea luminoasă f/2.8 îl face perfect pentru situațiile în care lumina este mai scăzută, indiferent dacă dorești să capturezi imagini statice sau să realizezi un videoclip – viteza de declanșare și sensibilitatea ISO pot rămâne constante în timpul filmării clipurilor video. Este o alegere excelentă atât pentru fotografii profesioniști, cât și pentru cei aflați la început de drum. 

Sony Obiectiv 24-70mm F2.8 GM FE [1]

Acestea sunt câteva dintre cele mai bune obiective foto mirrorless în 2023. Dacă dorești să îți completezi echipamentul foto cu accesorii de ultimă generație, poți lua în considerare aceste modele. De asemenea, pentru mai multe sfaturi, dar și pentru a testa echipamentele foto, te așteptăm la sediul Photosetup, din Str. Uranus 98, București.

%d bloggers like this: