Testari echipamente foto-video

5 Trucuri pentru fotografia creativă

Fotografia creativă este o disciplină unică; poți încerca nenumărate sfaturi și trucuri pentru ca imaginile să arate mai bine. Uneori acestea vor necesita echipamente suplimentare, cum ar fi trepiede foto sau obiective, însă câteodată nu vei avea nevoie de nimic mai mult decât un aparat foto pentru a face fotografii uimitoare. Dacă vrei să-ți scoți capturile în evidență, să adaugi un pic de fler portretelor tale sau doar să încerci ceva nou, specialiștii Photosetup au pregătit câteva idei pentru tine. Poți începe cu elementele de bază ale compoziției, dar există câteva tehnici simple pe care le poți folosi pentru a face fotografii mai bune și a transforma imaginile obișnuite în fotografii extraordinare.

 

Iată 5 trucuri pentru fotografia creativă:

 

1. Joacă-te cu viteza obturatorului

 

Viteza obturatorului va juca un rol important în determinarea modului în care arată fotografiile tale, iar a fi puțin mai flexibil cu ea te poate ajuta să obții rezultate uimitoare. Capturarea mișcării în imagini îți va permite să portretizezi fotografii cu un ritm mai rapid și să obții mai multe momente dintr-o singură mișcare. Dacă alegi o viteză mai mică a obturatorului, vei avea mai multă mișcare, iar alegerea a ceva mai rapid, cum ar fi 1/000, va îngheța timpul. Va trebui să găsești un echilibru între obținerea rezultatelor dorite și a nu face fotografiile prea neclare. Când ajustezi viteza obturatorului, va trebui, de asemenea, să modifici ISO și diafragma pentru a menține triunghiul de expunere echilibrat. Este necesar să îți cunoști foarte bine aparatul foto pentru a te putea juca cu viteza obturatorului, însă cu puțin exercițiu vei putea obține fotografii superbe!

 

2. Utilizează un televizor ca fundal

 

Poți să plasezi modelul – o persoană, un animal de companie sau un obiect, în fața unui televizor sau computer și să setezi orice fel de fundal. Poate fi o plajă tropicală, munți, o lume fantastică, un oraș medieval, un bokeh plin de culoare sau orice altceva care te face să fii mai creativ. Poate fi puțin mai complicat să obții unghiul și setările corecte ale aparatului foto, astfel încât să nu se observe faptul că fundalul este de fapt un televizor. Din acest motiv, recomandăm o distanță focală cât mai mare. Cu cât distanța focală este mai mare, cu atât se va integra mai bine cu fundalul. O distanță focală de 50 mm poate fi în regulă, dar o distanță focală mai mică va duce la probleme. Deci, 85-105 mm sau chiar mai mare este ideal, dar va trebui să ții cont și de spațiu. 

 

3. Realizează fotografii prin găuri sau goluri

 

Indiferent dacă locuiești într-un oraș mare sau mic, vei găsi o mulțime de oportunități unice de fotografiere. Poți încerca să faci fotografii ale locurilor cunoscute prin găuri sau goluri pentru a adăuga un plus de unicitate imaginilor tale. În aceeași manieră, dacă te uiți la multe poduri, vei observa că au cercuri sau dreptunghiuri pe care le poți folosi pentru a face   imaginile să pară mai interesante. De asemenea, poți folosi străzi înguste pentru a crea un efect similar. Un alt truc pe care poate că vei dori să îl încerci este să acoperi jumătate din obiectivul foto cu un perete sau ceva similar.

 

4. Sticla cu pulverizator

 

O sticlă cu pulverizator este un instrument simplu pe care nu te-ai gândi niciodată să-l folosești pentru fotografie, mai ales pentru că încerci să te ferești de apă ori de câte ori ai ocazia. În esență, picăturile de apă de pe obiectiv captează lumina care intră în obiectiv și creează modele bokeh interesante în imaginea ta. Dacă îți faci griji că vei deteriora obiectivul foto, încerca să realizezi această idee de fotografie creativă cu un filtru foto deasupra obiectivului. 

 

5. Iluminarea mixtă

 

Din punct de vedere fotografic, iluminarea mixtă se referă în mare măsură la a integra culoarea a două surse de lumină diferite. Chiar dacă din punct de vedere tehnic, oricare două surse de lumină diferite ar putea fi considerat „mixt”. Deși majoritatea fotografilor tind să nu amestece luminile pentru a evita tonurile decolorate ale pielii, efectul poate crește interesul imaginii tale atunci când este făcut corect. Trucul este să separi sursele de lumină, astfel încât temperaturile să nu se amestece neintenționat sau peste corpurile subiecților. Amestecarea luminii zilei și a unui element de reflexie, de exemplu, și apoi corectarea tonurilor pielii îți poate aduce fundalul într-un portocaliu interesant.

Dacă rămâi fără idei și nu știi ce să fotografiezi, gândește-te la acesta că fiind ghidul tău pentru a începe. Există o mulțime de alte trucuri cu care poți experimenta fotografia creativă. Folosește aceste  trucuri pe care ți le-am oferit că punct de plecare pentru mai multe idei și oferă o notă creativă fiecărei fotografii! Dacă nu deții echipamentul foto de care ai nevoie, ne poți face o vizita la sediul Photosetup din Str. Uranus 98, iar consultantii îți vor veni în ajutor.