Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotograf

Profil de fotograf: Carmen Bergmann

Profil de fotograf: Carmen Bergmann

Continuam seria intitulata Profil de fotograf, iar astazi dorim sa ti-o prezentam pe Carmen Bergmann, intr-un scurt interviu oferit pentru Photosetup.

1. Cine e este Carmen Bergmann?

Un om caruia ii place sa descopere, sa isi depaseasca limitele si sa aiba cat se poate de des in jurul sau oameni care il provoaca intelectual :).
2. Cum ai ajuns sa fotografiezi bebelusi/copii/familii?
La varsta de 40 de ani am parasit Romania, urmandu-mi sotul care a fost recrutat ca inginer in Munchen. Am ajuns intr-o tara a carei limba nu o vorbeam, eram insarcinata si fara job. Si asa ca din tot ce am studiat de-a lungul vietii, am ales fotografia, pentru ca ea imi permitea sa ma exprim fara cuvinte. Am studiat timp de 4 ani in facultate fotografie, insa ea a fost pana atunci doar un hobby, cariera mea fiind in jurnalism, marketing si business.
3. Cum ai descrie imaginile pe care le creezi in cateva cuvinte cuiva care nu le-a vazut niciodata?
Simple. Bazate pe emotii. Si incarcate de energie.
4. Ce inseamna pentru tine succes in fotografie?
Inseamna sa ajungi acolo unde visezi. Daca visezi sa produci o imagine perfecta tehnic, sa ajungi sa o faci, daca iti doresti sa creezi compozitia perfecta, sa ajungi sa o faci, daca iti doresti sa castigi bani din fotografie, sa reusesti sa castigi. Secretul este ca nu trebuie sa iti doresti prea multe deodata:).
 
5. Care crezi ca sunt ingredientele succesului tau?
In primul rand, nu fac decat lucruri in care cred. Urmez doar idei care au radacini putenice in convingerile mele. Apoi, ma dedic total lucrurilor pe care le fac. In asa masura incat ajung sa traiesc prin ele. Sunt foarte disciplinata in ceea ce fac, iar programul meu poate parea…spartan uneori. 
 
Ma trezesc dimineata foarte devreme. Si cand vreau sa imbunatatesc timpul de lucru ma cronometrez:). Judec in cifre si imi reprezint lucrurile prin grafice, ceea ce ma ajuta sa dau o forma ideilor mele. 
 
Astea sunt ingrediente care tin de mine. Insa mai cred ca succesul meu se bazeaza pe oameni care mi-au dat o sansa de-a lungul vietii si m-au sprijitit sa evoluez. Oamenii acestia, pe care ii numar pe degete, sunt permanent in mintea si sufletul meu si asta am o stare de liniste atunci cand imi este greu. E ca si cand imi sunt vesnic aproape.
6. Lucrezi singur sau ai echipa? Si daca ai o echipa, ce face fiecare?
Ador sa lucrez in echipa. Mi se pare ca oameni care au un anumit tip de energie se pot inspira reciproc si pot obtine rezultate fantastice impreuna. Cand lucrez impreuna cu echipa de marketing, avem momente in care realizam cu surprindere uneori ca suntem impreuna de 10 ore si ne simtim ca si cand ziua abia a inceput. Este o bucurie sa generam idei si sa ne provocam unii pe altii.
7. Care parte din fotografie iti place cel mai mult? Si care cel mai putin?
Imi place mult fotografia de familie pentru ca se bazeaza pe interactiune, emotii si spontaneitate. Nu as putea sa fotografiez vreodata peisaje.
8. Unde si cum iti gasesti inspiratia?
 
Sa stii ca ai nevoie de multa inspiratie ca sa faci marketing si business. Lumea se schimba, consumatorii se schimba.
Acum, ca m-ai intrebat…ma tot gandesc si cred ca inspiratia pura o gasesc in…discutiile cu sotul meu!:) Noi facem foarte des brainstorming. Cred ca este un mod de viata pentru noi. Dimineata, la cafea, seara, dupa cina si dupa cateva reprize de joaca cu fiul nostru, facem brainsorming. Nu in mod premeditat. Ci pur si simplu, in cea mai mare parte a timpului noi nu discutam (ca doi oameni normali!:)), ci facem brainstorming. Luam idei si le invartim pe toate partile. Sotul meu nu are legatura cu marketingul sau cu vanzarile, insa stie sa imi puna intrebarile care sa ma determine sa ajung la esenta gandirii mele. Facem o echipa buna si asta ma face sa imi spun ca decizia ca la 40 de ani sa plec din tara, insarcinata fiind si sa ma arunc cumva in necunoscut alaturi de el, nu a fost asa de irationala cum am crezut:).
 

Despre Carmen Bergmann

Ianuarie 2015 – prezent – owner studio Carmen Bergmann, Munchen

Decembrie 2010 – August 2014 – Director de Dezvoltare de Business, Marketing si Comunicare BCR Leasing

Septembrie 2008 – Decembrie 2010 – Director de Marketing si Comunicare Eximbank

August 2005 – Septembrie 2008 – Director de Marketing, Comunicare si Vanzari Radio Romania

www.carmenbergmann.de – studioul meu foto din Munchen
www.carmenbergmann.com – site-ul meu de workshops

In perioada 20-22 august 2019, Carmen va fi lector in cadrul Conferintei Fotografilor de Familie ce va avea loc la Cluj si va sustine un workshop foarte interesant cu tema “Cum să câștigi bani din fotografie. Organizarea businessului, pas cu pas” asadar, cei interesati se pot inscrie inca pentru a benefica de informatii utile in activitatea fotografica.

%d bloggers like this: