Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotografTestari echipamente foto-video

Profil de fotograf: Dan Dinu

© Geo Butoeru

 

Un fotograf vorbeste in primul rand prin imaginile sale, iar gandurile lui sunt materializate in fotografii care sa il reprezinte.”, asa cum o spune chiar Dan Dinu. Tocmai de aceea au fost putine lucruri pe care am reusit sa le aflam despre el.

Am aflat insa ca este primul fotograf roman caruia Manfrotto School of Excellence i-a luat un interviu, fiind astfel postat alaturi de alti mari fotografi internationali, pe site-ul Scolii Manfrotto. Dupa intoarcerea din expeditia fotografica din Islanda, impresionati de fotografiile realizate acolo dar si de intreg portofoliul lui Dan, Manfrotto School of Excellence a dorit sa afle mai multe despre fotograful roman.

Va mai putem spune ca in prezent Dan Dinu este vicepresedintele Fotoclubului EXDECO din Brasov si coordonatorul proiectului PHOTOLIFE. Am mai aflat ca a publicat fotografii, articole si interviuri in multe medii din Romania dar si pe site-uri internationale WWF sau Manfrotto, fiind implicat in diferite proiecte.

– Intrebarea clasica, a oricarui interviu: cum ai inceput?
– Inca din vremea liceului am indragit fotografia, dar pasiunea a prins contur odata cu venirea in Brasov si odata cu primul contact cu Fotoclubul EXDECO. Aici am putut remarca si partea artistica a fotografiei, nu numai pe cea ”de vacanta” de pana atunci. Pasiunea pentru imagine s-a nascut in special din cea pentru natura si mai ales din cea pentru munte. Cel mai mult imi place sa fotografiez in mediul natural, in locuri cat mai salbatice si pline de viata. Au trecut ceva ani de la primul contact cu fotografia, insa aceasta este una dintre pasiunile care a ramas si care imi contureaza viata in acest moment.

– Ai o sumedenie de proiecte fotografice, atat nationale cat si internationale. Le poti enumera pe cele mai importante si sa ne zici cateva cuvinte despre fiecare?
– Cel mai recent este Romania Salbatica, un proiect fotografic initiat in parteneriat cu WWF si unul cu o amploare foarte mare. Pentru o perioada de aproape doi ani, cele mai spectaculoase zone din cele 28 de parcuri nationale si naturale ale Romaniei vor fi vizitate si fotografiate. Imaginile stranse vor ajuta la promovarea acestor zone si vor constitui un punct de plecare in realizarea unei baze de imagini online care sa ajute la cunoasterea acestui patrimoniu natural deosebit pe care Romania il are, atat la nivel national cat si international.
Alte proiecte importante, realizate in mare masura in afara granitelor au fost expeditii fotografice in Alpi si Dolomiti, sau de-a lungul Dunarii, de la Padurea Neagra si pana la Marea Neagra, un proiect inedit si realizat in premiera pentru un fotograf roman, dar si recenta expeditie din Islanda, intr-o lume a Pamantului primordial. Toate aceste expeditii au generat expozitii de fotografie si diaporame.

– Ce tip de echipament folosesti in expeditiile tate?
– Pentru ca am nevoie de o greutate cat mai redusa, am ales ca trepiedele sa fie din carbon. Astfel am un Carbon 6X GT2531, capetele bila GH2780QR si GH1780QR si un Manfrotto 190CXPRO3.

Mai multe detalii despre activitatea si fotografiile lui Dan Dinu le gasiti pe site-ul personal.

%d bloggers like this: