Hensel Porty Premium devine Porty Lithium

Noul acumulator lithium inlocuieste vechile baterii cu electroliti ale generatoarele Porty Premium. Prin aceasta inlocuire a vechilor baterii cu noii acumulatori, la care se adauga o serie de imbunatatiri aduse generatorului, Porty Premium devine Porty Lithium.

Inlocuirea vechilor baterii ale generatoarelor Porty Premium deja existente pe piata se face fara probleme, nefiind nevoie de nici o modificare, doar se introduce noul acumulator in sertarul destinat si sunteti gata de fotografiat. Noii acumulatori ofera o mai mare libertate si putere la sesiunile foto, mai multe cicluri de reincarcare, mai multe declansari la o singura incarcare a bateriei  si o greutate mult mai mica. Daca vechile baterii cantareau in jur de 4,5 kg, noul acumulator cantareste doar 1,5 kg, ceea ce faciliteaza transportul lor catre si in locatie.

Noua baterie Lithium cu sertar are in plus fata de bateriile standard cu 30% mai multa putere si este cu 60% mai usoara. Avantajul utilizarii bateriilor Lithium in locul celor cu electroliti este binecunoscut. Daca bateriile pe baza de acid au un numar limitat de incarcari si descarcari, iar bateria se degradeaza chiar si atunci cand nu este folosita, rezistand la mai putine declansari, lithium-ul ofera contrariul. Aceste baterii sunt rezistente la mai multe declansari, tin in timp, chiar si atunci cand nu sunt utilizate, iar absenta  efectului de memorie permite incarcarea  acestora de cate ori este nevoie, astfel incat sa nu fie necesara asteptarea descarcarii complete.

Generatorul Porty Lithium, cu receptor radio integrat, ofera nu doar posibilitatea de a controla prin radio declansarea, dar ofera si optiunea de ajustare a puterii cu 6 diafragme. Chiar si lumina de modelare poate fi pornita si oprita de la distanta, datorita acestui receptor radio.

Canalul radio poate fi ales cu usurinta, folosindu-se butonul RC/CH de pe panoul de control. In total, sunt 3 canale radio cu lungimi de unda diferite disponibile pe dispozitiv. Pe transmitator canalul poate fi ales prin intermediul unui buton glisant lateral. Tot de acolo pot fi selectate functii aditionale pentru toate canalele, putandu-se astfel controla mai multe dispozitive simultan. La acest model se pot folosi acum si aparate cu timpi de sincronizare foarte scurti.

Datorita voltajului mic al transmitatorului de 6V, acest sistem ofera, fara discutii, cel mai sigur mod de operare, mai ales atunci cand este utilizat cu aparatele foto digitale. Poate fi conectat fie direct pe patina de blitz de pe aparatul foto sau, folosind cablul de sincronizare livrat, la mufa sincron a camerei. Antena radio a generatorului Porty Lithium este demontabila prin desurubare si poate fi scoasa sau inlocuita. Atunci cand se lucreaza la distante mari, o antena de mari dimensiuni este disponibila, pentru a creste sensibilitatea. De asemenea, mufa pentru cablurile de sincronizare a fost inlocuita cu una cu diametru de 6,3 mm. Mufa este protejata impotriva umezelii.

Caracteristici:

  • energie stocata:  1200 Ws
  • deschiderea diafragmei la 100 ASA, t 1/60, 1 m distanta: f 128 0/10
  • durata blitzului la  t 0,5, cu  1 EH PRO MINI 1200 P: 1/1.200 s
  • timp de incarcare la putere maxima  100 %: 2,7 s
  • timp de incarcare la putere minima: 0,4 s
  • ajustarea puterii continuu in 6 f si 1/10 zecimi de diafragma
  • puterea distribuita: asimetric
  • iesiri flash: 2
  • greutate: 6 kg
  • dimensiuni: 21 x 21,4 x 32,1 cm.
%d bloggers like this: