Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

EvenimenteTestari echipamente foto-video

Intalnirile Fotografice cu tema Newborn

Intalnirile Fotografice cu tema Newborn

Marti 18 iunie 2019, am reluat seria mult asteptata a Intalnirilor Fotografice, serie inceputa in 2013 care s-a bucurat de un foarte mare succes in randul pasionatilor de fotografie.

Asadar, anul acesta am hotarat sa reluam aceste intalniri si am am inceput cu o tema mult solicitata si anume: Fotografia Newborn

Cum a fost la Intalnirile Fotografice cu tema Newborn

Asadar, am profitat de terasa generoasa si superba pusa la dispozitie de gazda evenimentului nostru – ArtHalle, si ne-am adunat sa socializam si sa povestim despre fotografia de nou-nascuti.

Am avut-o alaturi de noi pe Violeta Patrichi, fotograf specializat in fotografia de nou-nascuti.Violeta ne-a impartasit cateva secrete precum si cele mai mari provocari intalnite in fotografia newborn. 

Intalnirile noastre de obieci sunt un prilej de socializare si invatare intr-un cadru relaxat, informal si ne-am simtit ca un mare grup de prieteni care impartasesc aceeasi pasiune: fotografia.

Si cum teoria se imbina foarte bine cu practica, dupa ce am tot povestit despre fotografie si am incheiat prima parte a sesiunii de Q&A, particpantii au fost invitati sa practice fotografia newborn, cu ajutorul echipamentului dedicat dar si a recuzitei speciale pe care Violeta a adus-o.

Astfel, participantii au aflat atat despre provocarile unui fotograf de nou-nascuti, de la interactiunea si manuirea bebelusului, posing-ul sau aranjarea lui in cosulet cat si informatii legate de setup-ul de lumina necesar in fotografia de newborn.

Deoarece ar fi fost imposibil, sa aducem ca model un bebelus real, ne-am folosit cu mare succes de o papusa special construita si utilizata la workshop-urile newborn. Asadar, prin toata recuzita pe care Violeta a dus-o, am incercat sa redam cat mai mult conditiile de fotografiere ale unui nou-nascut.

Am dorit sa organizam un setup potrivit pentru astfel de situatii si de aceea, ne-am folosit de kit-ul de lumina continua Lastolite, datorita calitatii luminii, pe care am difuzat-o cu ajutorul unei rame cu panza de difuzie Lastolite de 1x1m.

Astfel, lumina obtinuta prin aceasta panza a devenit foarte soft, acoperind complet cosuletul fara a crea hotspots sau umbre nedorite.

Am suplimentat cu o lumina de contur venita de sus, o lumina LED bicolora la care se poate seta atat temperatura de culoare cat si intensitatea luminoasa si pozitionata pe un stativ Manfrotto Combi-Boom cu brat cumpana.

Iata si modelul nostru, cu maiestrie infasat si aranjat de Violeta.

 

A fost o experienta inedita, m-am simtit minunat alaturi de participanti si sper sa fi transmis mai departe din pasiunea mea pentru acest tip de fotografie. Mi-ar fi placut sa stam o zi intreaga la povesti si sa atingem toate aspectele ce tin despre aceasta nisa a fotografiei. Este un domeniu frumos, dar si plin de provocari, insa acolo unde exista pasiune, determinare si interes pentru educatie, sunt convinsa ca drumul spre succes este mult mai usor de parcurs. Violeta Patrichi

 

Cu siguranta sunt foarte multe aspecte de discutat despre acest subiect si de aprofundat deoarece a fotografia nou-nascuti este solicitant si necesita foarte multa indemanare si cunostinte temeinice nu doar de fotografie cat mai ales de siguranta bebelusului, iar toate acestea se pot afla in workshop-urile sustinute de Violeta. Cei interesati intr-un workshop de 2 zile, ne pot contacta.

Despre Violeta, mai multe se gasesc pe pagina oficiala, aici.

Pana atunci, cateva fotografii din portofoliul ei.

 

 

 

%d bloggers like this: