Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cele mai utile accesorii pentru creatorii de conținut

Mare parte din timpul nostru este petrecut în mediul online, pe platforme social media precum Facebook, TikTok, Instagram sau YouTube. Acolo putem vedea adesea diverse persoane al căror conținut îl urmărim și care ne fac zilele mai interesante – aceștia sunt creatorii de conținut. Dacă și tu te-ai gândit măcar o dată că ai vrea să treci de cealalta parte a “baricadei” și să fii acea persoana care creează conținut și nu doar urmărește, atunci poate că ar fi momentul să faci pasul cel mare. Cu puțină imaginație, multe idei inovative și un echipament adecvat, nimeni nu te va putea opri! Pentru a veni în ajutorul tău, specialiștii Photosetup au centralizat câteva dintre acele accesorii pentru creatorii de conținut de care vei avea nevoie atunci când te gândești să te dezvolți pe acest plan. 

 

Iată 4 accesorii utile pentru creatorii de conținut: 

 

1. Surse de iluminare

 

Iluminarea corespunzătoare este vitală în crearea de conținut pentru că ea poate face diferența dintre succes și eșec. Nimeni nu va dori să urmărească un videoclip sau chiar să vadă o fotografie realizată în lumină slabă. În acest sens, cea mai utilizată metodă de iluminare este lampa LED circulară. Aceasta este de ajutor pentru că luminează uniform și oferă libertate și mobilitate. Fiind susținută de un trepied o poți ajusta în funcție de nevoi –  poți realiza un dans care să devină viral pe TikTok sau o poveste mai captivantă pentru Instagram. De asemenea, ai opțiunea de a schimba culoarea, oferind o tentă mai caldă sau mai rece imaginii în funcție de preferințe și este foarte ușor de transportat. Una dintre cele mai bune opțiuni în acest sens este Tolifo Ring Light LED, bicoloră, cu un diametru de 22 cm. Aceasta vine la pachet cu un stativ, suport de prindere, cablu de alimentare, dar și husă pentru transport, fiind unul dintre cele mai utile accesorii pentru creatorii de conținut. 

2. Camera foto

 

În funcție de conținutul creat te poți folosi de telefon, dacă acesta este destul de performant. Totuși, dacă vrei să produci conținut de înaltă calitate, sfatul nostru este să îți îndrepți atenția către un aparat foto profesional, mai exact către cele mirrorless. Una dintre cele mai bune, dar și populare opțiuni în acest sens este Sony Alpha ZV-E10. Camera foto de la Sony a fost concepută special pentru vloggeri, în ceea ce privește dimensiunea, funcțiile, dar și specificațiile sale. Permite filmarea 4k, obiectivele sunt interschimbabile, iar ecranul tactil, cu funcția de rotație la 180° îți va fi de foarte mare ajutor. Fie că alegi acest model sau îți vei îndrepta atenția către altul, important este să iei în considerare utilizarea unei camere care să permită crearea acelui conținut de calitate pe care utilizatorii să își dorească să îl urmărească. 

eos 250

3.  Microfon

 

După ce te asiguri că oferi o calitate înaltă a imaginii, va trebui să te preocupi și de cea a sunetului. Pare destul de convenabil să folosești un smartphone, dat fiind faptul că acesta înregistrează și partea audio, doar că, de cele mai multe ori, înregistrarea nu va fi clară. Claritatea sunetului reprezintă și ea un element decisiv în alegerea unui utilizator de a urmări conținutul distribuit de tine sau a trece peste acesta. Atunci când există atât de multe opțiuni cu care poate fi înlocuit, niciun utilizator nu va sta pe gânduri dacă nu poate înțelege destul de ușor ceea ce vorbești. Pentru creatorii de conținut, o alegere excelentă pe partea de înregistrare sunet este o lavalieră. Aceasta este compactă, ușor de transportat, de utilizat și de ascuns, permițând preluarea a două semnale audio simultan. Recomandarea noastră este Lavaliera Dublă Wireless de la Synco, care permite conectarea a doi interlocutori deodată, anulând zgomotele de exterior pentru obținerea unui sunet cât mai clar posibil. 

Synco G1(A2) Lavaliera Wireless Dubla [1]

4. Trepied foto

 

Trepiedul este un accesoriu pe care orice creator de conținut trebuie să îl dețină. Sunt destul de puține momentele în care este nevoie să ții camera în mână pentru a filma și această situație este întâlnită cel mai des în daily vlog-uri sau în cazul celor de călătorie. Totuși, chiar și în cadrul acestora va fi nevoie să lași camera din mâini la un moment dat și să o așezi într-un loc din care să te poată filma în timp ce înfăptuiești o acțiune. Ei bine, în acel moment un trepied te va ajuta extrem de mult, atât pe partea de stabilizare, cât și pentru încadrarea mai bună a filmării.

joby

Acesta va fi util și pentru momentele în care dorești să faci un video pentru alte platforme sau chiar pentru momentele în care dorești să filmezi o poveste mai calitativă pentru Facebook sau Instagram. Dacă încă nu știi cum să alegi un trepied foto pentru aparatul tău, poți apela la consultanții Photosetup care îți vor oferi îndrumarea necesară. 

 

 

Fără a deține cele mai utile accesorii pentru creatorii de conținut îți va fi dificil să reușești în acest domeniu. Cererea este destul de mare, însă și oferta este pe măsură, deci dacă nu le oferi calitate, utilizatorii vor trece destul de repede peste conținutul tău și se vor axa pe acela care îi încântă mai mult. Prin urmare, înarmează-te cu echipamentul foto corespunzător, cu multă răbdare și dă frâu liber imaginației pentru a crea conținut fabulos! 

%d bloggers like this: