Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

4 Sfaturi pentru cele mai bune fotografii de sărbători

Perioada sărbătorilor este perfectă pentru a captura acele fotografii pline de emoție și culoare. Cu toată familia la un loc, ai ocazia să imortalizezi momentele frumoase, care să rămână amintiri de care să vă bucurați mulți ani de acum încolo. De asemenea, poți valorifica și detaliile care captează atenția precum decorațiunile de sezon, lumini colorate, brazi împodobiți și alte elemente care să te inspire. În plus, dacă nu ești adeptul fotografiilor de interior, poți ieși afară pentru a surprinde frumusețea sezonului. Cu siguranță vei găsi străzi pline de lumini și oameni care se află în căutarea cadoului perfect de Crăciun. Indiferent de mediul ales, dacă vrei să ai fotografii fabuloase de sărbători în acest an, noi avem câteva îndrumări pe care să le ai în vedere. 

 

Iată 4 sfaturi pentru cele mai bune fotografii de sărbători: 

 

1. Ajustează corespunzător ISO 

Majoritatea fotografiilor din această perioadă sunt realizate în interior, ceea ce înseamnă că lumina va fi ceva mai slabă. În această situație probabil că vei fi tentat să folosești blițul, însă sfatul nostru este să nu o faci. Blițul direct al camerei foto va altera culorile, acestea devenind mai șterse, va aduce umbre suplimentare, dar și o suprailuminare a subiectului din poză. Cu toate acestea, dacă vei închide blitul, există șanse mari ca fotografiile să fie întunecate și chiar blurate din cauza luminii slabe, deci, care ar fi soluția? Folosește-te de ISO! Cu cât vei mari ISO, cu atât imaginea va deveni mai luminoasă și mai clară deoarece ISO ridicat va permite camerei foto să mărească viteza obturatorului. Cu toate acestea, evită să crești exagerat – pentru camerele foto full frame profesionale precum Canon EOS 6D Mark II, poți merge până la un nivel de 6400, în timp ce, pentru camere entry-level, nu ar trebui să depășești 1600 pentru a evita degradarea fotografiei. 

 

2. Imortalizează emoția 

Acesta este sezonul în care emoția plutește în aer. Fie că e vorba de revederea celor dragi, de petrecerea timpului împreună sau de bucuria dată de atmosfera de sărbătoare, emoția poate fi surprinsă peste tot. Pentru a nu altera naturalețea sentimentelor și trăirilor, evită să fii vocal și să atenționezi mereu când dorești să faci o fotografie. În schimb, încearcă să fii cât mai discret, dar să urmărești cu atenție fiecare acțiune și moment pentru a nu rata nicio secundă specială. Capturează esența momentelor și a acțiunilor – zâmbete, discuții aprinse, deschiderea cadourilor și alte asemenea. Desigur, nu este ceva greșit în a atenționa o persoană înainte de a face o poză, însă este foarte probabil să obții cadre mai pline de semnificație atunci când nu o faci. 

fotografii-de-sărbători-photosetup

3. Fotografii de grup 

Unul dintre cele mai comune tipuri de fotografii de sărbători este fotografia de grup. Pentru că acesta este momentul în care te poți reuni cu cei dragi, cu siguranță va veți dori să imortalizați aceste clipe. Pentru a obține cele mai bune fotografii de grup, gândește-te care ar fi cel mai potrivit unghi, dar și fundal pentru acestea. De asemenea, de foarte mare ajutor este utilizarea unui trepied foto. Cu el vei putea obține compoziții bune, chiar și în lumină mai slabă, iar dacă dorești să apari în poze, îți va permite să setezi cadrul astfel încât să nu fie nevoie să ai întotdeauna aparatul foto în mână. Astfel, vei putea fii prezent în fotografiile alături de cei dragi de fiecare dată! 

 

4. Apropie-te de subiect

Atunci când aduci subiectul fotografiei mai aproape ai ocazia de a obține acel efect de blur, iar acest lucru de va funcționa perfect pentru detaliile mai mici precum decorațiunile de crăciun. De ajutor în acest sens ar fi să investești într-un obiectiv foto profesional. Alege-le pe acelea care nu dispun de zoom pentru că au de obicei o deschidere mult mai mare. Această deschidere permite pătrunderea unei cantități mai mari de lumină, iar astfel, vei putea obține o mai bună calitate, dar și fundaluri netede, neclare, care vor da un plus de frumusețe chiar și elementelor banale. 

 

Sperăm că acum ești gata să realizezi cele mai bune fotografii de sărbători! Înarmează-te cu un echipament foto adecvat, multă răbdare, dar și voie bună. Nu uita să te distrezi pentru a face aceste sărbători să conteze. Dacă dorești să îți îmbogățești echipamentul sau să obții mai multe sfaturi prețioase, consultanții Photosetup sunt aici pentru tine! 

 

%d bloggers like this: