Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Manfrotto MKC3 un trepied foto dedicat DSLR entry-level

Fotograful pasionat aflat in posesia primului sau DSLR, de regula un D3100, D3200, D5100 sau un Canon EOS 1110 cu obiectivul de kit, este pus deseori in dificultate in momentul in care trebuie sa aleaga un trepied foto potrivit.

Motivul? Prea multe modele, prea multe date tehnice, prea complicat.

Pentru a veni in sprijinul acestor pasionati de fotografie, Manfrotto a dezvoltat o serie de trepiede dedicata acestora, denumita Compact.

Din aceasta serie fac parte 2 modele, in 3 culori:

Primul, pe lista campionilor Manfrotto premiati RedDot se afla: MKC3-H02 argintiu, premiat RedDot pentru cel mai bun trepied foto entry-level, in 2011.

Manfrotto MKC3
Manfrotto MKC3

Al doilea este MKC3-H01, in varianta neagra si cel de-al treilea, in editie limitata MKC3-PF alb, cu cap bila.

Kit-ul testat de noi este modelul MKC3-H02, varianta argintie, fiind si modelul premiat RedDot si totodata, cel mai solicitat, la nivel mondial.

Iata asadar cateva informatii despre acest trepied:

Manfrotto MKC3 in teste
Manfrotto MKC3 in teste

Kitul MKC3-H02 Silver Manfrotto trepied foto compact este ideal pentru fotografia de familie sau vacanta, fiind potrivit pentru aparate foto mirrorles, DSLR entry level sau camere video compacte.

Pe scurt, echipamente care nu depaseste o greutate mai mare de 1,5kg.

Capul foto-video inclus are placuta rapida (quick release), pentru utilizare rapida a aparatului.

Capul este foarte usor de utilizat, fiind tip Joystick si putand fi folosit atat pentru panoramari line pentru filmarile vacantelor sau a reuniunilor de familie cat si pentru fotografiere, totul fiind actionat de catre un singur sistem de blocare/deblocare tip rotula.

Cu ajutorul rotulei in mod deblocat, se ajusteaza unghiul referat si apoi printr-o simpla miscare, se blocheaza in pozitia dorita.

 

Manfrotto MKC3 usor de utilizat
Manfrotto MKC3 usor de utilizat

Capul ofera miscari pe tilt lateral si vertical, fiind foarte stabil in orice situatie. Noi l-am testat pe un teren denivelat, intr-o pozitie dificila de echilibru, pentru a fi siguri ca rezista cu brio intr-o pozitie excentrica axului, adica in tilt lateral, cu un D5000 + 18-55mm, genul de kit recomandat pentru acest trepied.

 

Manfrotto MKC3 tilt lateral
Manfrotto MKC3 tilt lateral

Util pentru fotografia macro: un mare avantaj il prezinta faptul ca are coloana centrala reversibila. Acest lucru permite rasucirea ei cu capul in jos pentru fotografii macro. Chiar si in aceasta pozitie isi pastreaza stabilitatea si usurinta in utilizare.

Manfrotto MKC3 cu coloana inversata
Manfrotto MKC3 cu coloana inversata

MIc si compact: Fiind alcatuit din 5 sectiuni este foarte usor de transportat in geanta sau rucsac, dimensiunea lui strans fiind de 46cm.  Noi l-am inserat in buzunarul exterior al rucsacului Kata DR465i, in buzunarul destinat prinderii trepiedului si am constatat ca impreuna fac o echipa foarte echilibrata.

Manfrotto MKC3 in rucsac Kata DR465
Manfrotto MKC3 in rucsac Kata DR465

 

Concluzia de final: util pentru orcie tip de aparat foto DSLR entry-level cu obiectiv de kit, sau echipament care nu depaseste 1.5 kg in greutate, pentru a-l utiliza in conditii de siguranta asa cum recomanda si Manfrotto.

Este un trepied din aluminiu si acest lucru conteaza foarte mult pentru durabilitatea lui in timp, pentru reducerea vibratiilor si pentru a fi usor in greutate.

Calitatea si modul in care este fabricat, fac din acest produs, un adevarat succes, lucru care i-a asigurat si premiul binemeritat.

Nu in ultimul rand garantia de 5 ani (2 + 3 extenesie), reprezinta o garantie a calitatii si a durabilitatii sale in timp.

Manfrotto MKC3
Manfrotto MKC3

Iata si cateva considerente generale despre seria compact din care face parte atat acest model, cat si cele doua de mai sus, respectiv modelul MKC3-H01 si modelul MCK3-PF cu cap bila.

Apartinand seriei Manfrotto 360, aceste mododele sunt este cele mai compacte trepiede de pe piata si ofera un raport intre calitate si pret greu de egalat, raspunzand celor mai simple nevoi de stabilitate si suport pentru camerele foto si video. Astfel utilizarea trepiedului in fotografie sau filmare devine o experienta placuta, datorita sistemului de control simplu si usor de folosit.

 

 

%d bloggers like this: