Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Lansari

Panasonic lanseaza un nou obiectiv Lumix 85mm f 1.8

Panasonic anunță cu bucurie LUMIX S 85mm F1.8 (S-S85) – un nou teleobiectiv mediu fix, cu diafragmă largă care îmbunătățește fotografia de portret cu efectul lui de bokeh.

 

Bazat pe sistemul L-Mount pentru camerele mirrorless full frame din seria LUMIX S, obiectivul 85mm F 1.8 este primul dintr-o gamă de 4 obiective cu diafragmă F 1.8 anunțată în prealabil.

 

panasonic 85m

 

Aceste 4 obiective dețin componente de mărime și amplasare asemănătoare, ceea ce oferă un avantaj practic.

De exemplu, când camera este montată pe un gimbal, este mai ușor să se schimbe obiectivele cu ajustări minime ale celorlalte echipamente conectate.

Se poate utiliza același model de filtre la toate cele 4 obiective datorită faptului că acestea au același diametru. Oferind o înaltă mobilitate datorită mărimii compacte și a greutății reduse, LUMIX S 85mm F1.8 poate fi utilizat și pentru instantanee.

panasonic 85mm

 

Conținând 9 elemente în 8 grupuri și utilizând două lentile ED (Extra-Low Dispersion), obiectivul elimină atât aberațiile cromatice axiale cât și pe cele datorate măririi.

Seria de obiective Panasonic S urmărește frumusețea bokeh-ului și în acest sens LUMIX S 85mm F1.8 oferă o defocalizare fină, gradată de la punctul de focus către zonele învecinate de imagine precum și un bokeh circular al punctului sursă de lumină, fără vinietare. LUMIX S 85mm F1.8 excelează în performanță la înregistrarea video, deținând un mecanism care elimină focus breathing, o problemă importantă a obiectivelor interschimbabile proiectate pentru fotografiere.

85mm

Datorită mărimii compacte și a greutății de aproximativ 355 gr, LUMIX S 85 mm F 1.8 oferă o mobilitate uimitoare.

Robust, cu rezistență la stropi și praf*, LUMIX S 85 mm F 1.8  poate fi folosit cu aceeași mobilitate în condiții dificile, chiar și la temperaturi de -10 grade. Diametrul pentru filtre este de 76 mm și diafragma este circulară cu 9 lame.

panasonic 85mm

Pentru o extindere ulterioară a gamei de obiective LUMIX S, se află momentan în dezvoltare și un teleobiectiv 70 – 300 mm, în plus față de cele patru obiective cu diafragmă largă de F 1.8.

Alianța dintre Panasonic și sistemul L-Mount va conduce la dezvoltarea gamei obiectivelor L-Mount pentru a satisface toate nevoile utilizatorilor.

* Rezistența la stropi și praf nu garantează defectarea obiectivului dacă acesta va fi expus in contact direct cu praful și apa

• L-Mount este o marcă comercială înregistrată a Leica Camera AG.

%d bloggers like this: