Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Sfaturi de fotografiere pe timp de ploaie 

Oricât am spera, ploile par că se întorc la noi în fiecare zi a săptămânii acesteia, iar mai mult ca sigur, nu putem să punem pauză tuturor sesiunilor foto programate deja. Este mai mult decât posibil ca în anumite momente vremea să ne ia prin surprindere și să ne găsească nepregătiți, însă tocmai de aceea am pregătit pentru tine un articol care te va ajuta cu sfaturi de fotografiere pe timp de ploaie, pe care să le aplici la nevoie. 

 

1. Protejează-ți aparatura 

Înainte de orice, asigură-te că aparatul tău foto este protejat de apă. Chiar dacă aparatele DSLR au ajuns deja la un nivel de performanță încât să suporte cantități mici de apă pe exteriorul lor, îți recomandăm să nu profiți de asta peste limita aparatului. Nu vorbim aici de protecții voluminoase pe care să le iei cu tine peste tot, ci mai degrabă de găsirea unor posibilități simple care să-și facă treaba în caz de nevoie. O modalitate ușoară de a-ți proteja echipamentul este să cumperi o husă de ploaie pentru aparatul foto sau chiar să apelezi la o pungă de plastic, dacă nu ai nimic altceva la îndemână. Dacă optezi pentru a doua variantă, ia o pungă de plastic, așeaz-o peste obiectiv, și asigură-te că acoperi toate părțile aparatului care riscă să fie expuse apei. O umbrelă ar putea să îți fie mai la îndemână, însă e posibil să te încurce în procesul de fotografiere.

Dar nu uita! Orice ai face, protejează-ți aparatul foto de apă! 

Husa ploaie aparat foto Manfrotto Photosetup

 

2. Fotografiază reflexiile din băltoace

De îndată ce ploaia s-a liniștit, cerul devine mai senin, iar aparatul tău foto nu mai este în pericol să ia contact cu apa, îți sugerăm să încerci fotografia reflexiilor din băltoacele formate prin oraș.

Dacă te întrebi ce este atât de interesant la această tehnică, află că producătorii de filme și fotografii profesioniști recreează acest efect, aruncând apă pe pământ pentru a surprinde reflexile clădirilor. Folosește-te de darul naturii oferit de ploaie și captează cadre spectaculoase, folosind porțiunile de pământ în care s-a strâns apa, pentru a fotografia simetrii. 

fotografia-ploaie-sfaturi-echipament-foto-photosetup-1 fotografia-ploaie-sfaturi-echipament-foto-photosetup

 

 

3. Surprinde picăturile de ploaie

Poate fi o adevărată provocare să realizezi fotografii în care picăturile de ploaie sunt subiectul principal, în special din cauza vitezei cu care acestea cad pe pământ, însă dacă oferi o șansă acestor cadre, nu vei regreta! Chiar dacă pentru a realiza perfect aceste tipuri de cadre se practică fotografia de studio, frumusețea unei ploi abundente este că oferă condiții perfecte pentru aceste tipuri de compoziții într-un cadru natural. Din punct de vedere tehnic, pentru a te asigura că îți ies aceste tipuri de fotografii, vei avea nevoie de o viteză de declanșare rapidă, cât și de un bliț foto la fel de rapid. Alege un aparat foto mirrorless, deoarece acesta oferă viteze mari de sincronizare a blițului.

Dacă vrei să încerci acest tip de fotografie, nu ezita să parcurgi articolul nostru despre fotografia macro, pentru a te asigura că ai totul pregătit înainte să ieși pe teren

fotografia-ploaie-sfaturi-echipament-foto-photosetup-5 fotografia-ploaie-sfaturi-echipament-foto-photosetup-5

 

 

Dacă ai parcurs acest articol și ai obținut câteva sugestii de fotografiere și sfaturi de protecție în timpul vremii ploioase, ar fi și păcat să se oprească ploaia în zilele următoare. Îți dorim să poți pune în aplicare cât mai curând noile tale idei, iar dacă ai nevoie de asistență suplimentară pentru alegerea aparatului foto sau accesoriilor, un consultant Photosetup este mereu disponibil și pregătit să te ajute, fie online, fie în showroom-ul nostru

%d bloggers like this: