Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Photosetup Tech partener la Podfest

Pregătește-ți agenda pentru săptămâna viitoare și nu uita ca ziua de joi să o rezervi pentru cel mai important eveniment dedicat conținutului audio: Podfest! Începând cu orele 10:00, va avea loc cea de-a doua ediție a acestui eveniment care se va desfășura exclusiv online în acest an, iar noi vom fi prezenți acolo susținând organizatorii cu cele mai performante echipamente audio pentru podcast, așa cum v-am obișnuit în magazinul Photosetup

 

Ce sunt podcasturile și cum de au ajuns așa populare?

Podcastul este un tip de conținut audio care există încă de când a apărut și blogging-ul, dar care a văzut o creștere mult mai lentă (și totodată mai sănătoasă), comparativ cu restul formelor de conținut online. Avantajul major al podcasturilor este că  poți asculta de oriunde doar conținutul pe care tu îl dorești, folosind astfel perioadele de timp mort (cum ar fi așteptarea în trafic) pentru a afla informații noi din domeniul tău, perspective diferite față de cele obișnuite, și totodată, idei inovatoare ale unor persoane specializate în domenii dintre cele mai diverse. 

În ultimii ani, podcasturile s-au bucurat de o popularitate crescândă, pe de-o parte datorită diversității platformelor pe care aceste tipuri de emisiuni sunt distribuite (Spotify, Apple Podcast, YouTube), cât și datorită tendinței consumatorilor de a fi atrași de un conținut în formă lungă, care le aduce plus valoare.

Nu numai oamenii obișnuiți au devenit interesați de podcasturi, ci și brandurile. Podcasturile au devenit un domeniu de larg interes pentru companii, deoarece acestea au observat din timp potențialul crescut pe care un astfel de conținut îl poate avea pentru vizibilitatea online a brandului lor, iar eforturile lor s-au îndreptat spre inițierea unei astfel de emisiuni. Tocmai de aceea, Photosetup a observat nevoia de echipare a companiilor cu aparatură de calitate pentru realizarea emisiunilor de podcast, și am inclus în portofoliul nostru de produse soluții pentru transmisiuni live, ideale pentru crearea propriului studio de podcast

 

microfon podcast

 

Ce este Podfest?

Podfest este un eveniment dedicat acestui tip de conținut, fiind primul de acest gen din România, aducând laolaltă creatori și specialiști din zona de comunicare, toți având un scop comun: pasiunea pentru podcasturi. Dacă îți place să asculți podcasturi sau poate chiar visezi să îți lansezi un podcast, înscrie-te la eveniment și urmărește speakerii Podfest pentru a afla de la ei toate secretele industriei! Unul dintre speakerii Podfest este și colegul nostru Paul Predu, care îi va ajuta pe toți cei interesați să își lanseze un podcast să afle care sunt echipamentele necesare pentru înregistrarea și transmisia unui podcast.

 

Photosetup, partener Podfest 2021

Ca iubitori a tot ce ține de tehnica audio-video, am decis să devenim parteneri ai Podfest pentru ediția din 2021, ajutând astfel cu echipamente audio-video performante ce vor face posibilă atât transmisiunea LIVE a momentelor speakerilor, cât și înregistrarea de podcasturi în cadrul evenimentului, prin crearea unui mic studio dotat cu echipamente audio pentru podcast în care speakerii vor avea ocazia să își împărtășească din cunoștințe. Și pentru că vrem să îi ajutăm pe cât mai mulți dintre voi să experimenteze înregistrarea unui podcast, 6 participanți aleși de către organizatori vor avea șansa vină în studioul Photosetup și să înregistreze podcasturi la cel mai înalt nivel audio.  

echipament podcast

Ce aducem nou la Podfest?

Pentru Podfest, consultanții specializați ai Photosetup au alcătuit un setup de podcast pentru începători, cu un raport preț-calitate foarte bun, tocmai din dorința de a arăta celor care doresc să își lanseze un podcast nou că nu este nevoie de cele mai scumpe echipamente pentru a atinge un nivel înalt de calitate. 

Așadar, echipa Photosetup a optat pentru două microfoane XLR Audio-Tehnica AT2020 pentru un sunet de înaltă fidelitate, pe care le-am accesorizat cu un set de shock-mount cu filtru pop de la Rycote pentru a păstra sunetul curat – le-am așezat desigur pe brațe articulate, pentru o mai mare flexibilitate și comoditate a podcasterilor și a invitaților.

 

microfon podcast

Microfoanele sunt conectate la o interfață audio M-audio,  modelul 192-14, pe care am ales-o atât pentru calitatea pe care o oferă, dar și pentru faptul că dispune de două ieșiri pentru căști, de care avem nevoie atunci când înregistrăm un podcast cu două persoane. Și pentru că tot vorbeam de căști, pentru monitorizare am ales două perechi de căști Audio-tehnica Ath-M30x, care sunt imbatabile în această gamă de preț.

podcast

Pentru că Podcastul devine mai mult decât un trend, noi cei de la Photosetup, având deja o bogată experiență în soluții pentru transmisiuni live și înregistrări, ne-am făcut temele și începând de azi putem oferi și soluții complete indiferent de buget, pentru ca cei care doresc să pornească un podcast să nu fie nevoiți să își bată prea mult capul cu detaliile tehnice și să se poată concentra mai mult pe concept și pe conținutul dezbătut.

Și pentru că vrem să acoperim aproape toate bugetele pentru echipamentele de podcast, am căutat și am găsit pentru tine cei mai buni furnizori așa încât te asigurăm  că indiferent de ce ai dori să achiziționezi, la Photosetup vei găsi soluții de la bugete reduse pâna la sisteme profesionale.

 

microfon podcast

Asigură-te că prinzi locuri la singurul eveniment dedicat podcasturilor din România, completând formularul de înscriere – doat așa vei avea ocazia de a-i asculta pe unii dintre cei mai râvniți creatori de podcast din România! Ne vedem joi, 20 mai, de la orele 10:00, pentru a lua parte la întâlnirea tehnologiei cu podcasturile! 

 

Lectură recomandată: Echipamente de bază pentru un studio de înregistrări acasă

%d bloggers like this: