Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Toamna este mai frumoasa la Voronet

Toamna este mai frumoasa la Voronet, iar acest lucru nu se datoreaza doar locului renumit pentru frumusetea imprejurimilor sau vestitelor manastiri din zona bucovineana ci si datorita faptului ca la Gura Humorului se desfasoara in fiecare toamna, Festivalul International de Film, Diaporama si Fotografie denumit “Toamna la Voronet”.

La acest festival aflat la cea de-a 32-a editie, am partcipat si noi in weekend-ul 12-14 octombire,  alaturi de cativa oameni inimosi si dedicati acestui eveniment.

Rolul acestui festival este de a promova valorile scolilor de film documentar si realizatorii de film, fotografia  si nu in ultimul rand, de a promova potentialul turistic al orasului Gura Humorului.

Programul evenimentului a cuprins deopotriva  concurs de film, proiectii de filme artistice si filme documentare, lansare de carte, expozitie foto in aer liber si tura/workshop foto in imprejurimile orasului.

Fotosinteza, expozitia internationala de fotografie in aer liber organizata in cadrul evenimentului,  a reunit lucrarile catorva pasionati de fotografie, participanti atat din Romania cat si din afara tarii.  Am remarcat multe lucrari reusite si multa bucurie pe chipul fotografilor expozanti prezenti.

Turele foto din cadrul acestui eveniment complex, organizate in imprejurimile orasului Gura Humorului s-au tranformat rapid intr-un schimb de experienta combinat cu multa voie buna, locatiile propuse fiind Marul de pe Runc si satul polonez Plesa, continuand apoi cu discutii pana in miez de noapte la un pahar cu vin fiert.

Tot la turele foto s-au testat cateva modele de trepiede Manfrotto, oferindu-le posibilitatea participantilor sa inteleaga mai bine diferentele dintre categoriile de trepiede precum si modul in care se alege un trepied potrivit fiecarui tip de utilizator.

Desi vremea destul de capricioasa, fiind in mare parte cetoasa, am reusit sa surprindem cateva fotografii de la tura, in mod special cu marul de pe Runc, marul fiind si sursa de inspiratie pentru numele fotoclubului local.

Pe scurt, un eveniment reusit, un program foarte bine organizat si indelung supravegheat de cel pe care l-am putea numi ”motorul” intregii actiuni, un om plin de energie si daruire, un fotograf obisnuit sa ofere in fiecare clipa fara ezitare celor din jur cate ceva din experienta sa: Marius Vasiliu [http://www.fotografiaclub.ro/gallery/marius-vasiliu/].

Cu siguranta acest eveniment va dainui multa vreme si va atrage tot mai multi pasionati de fotografie si film si de aceea, profitam de ocazie sa felicitam organizatorii pentru aceasta initiativa si sa-i asiguram in viitor, de tot suportul noastru, pentru editiile viitoare.

Va invitam sa vizionati cateva fotografii surprinse la eveniment, in galeria de imagini de mai jos:

[slideshow]

%d bloggers like this: