Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Trendul fotografiilor cu mâini – idei și sfaturi utile

De-a lungul anilor, în special de când internetul a început să se consume în masă și au apărut diverse platforme care promovează fotografia, trendurile în acest domeniu au devenit extrem de diversificate. Cred că am fost cu toții prezenți la trendul fotografiilor de la spate, la trendul fotografierii picioarelor, și desigur, la trendul fotografierii mâinilor. Cel mai des, acest ultim trend este folosit în rândul creatorilor de conținut din nișa de călătorii, părând că se lasă ghidați către locuri nemaivăzute. 

Totuși, dintre toate valurile de tendințe apărute, trendul fotografiilor cu mâini a rămas preferat în rândul fotografilor amatori și al creatorilor de conținut, deoarece creează mister, dinamism și o conexiune între cameră și personajul central al fotografiei. 

Stai cu noi pentru a afla care sunt cele mai bune ipostaze de fotografie pentru care să îți poți folosi mâinile și de ce aspecte trebuie să ții cont pentru a realiza fotografii virale! 

 

1. Natura împletită cu omul 

Printre cele mai apreciate cadre în domeniul fotografiei sunt acelea în care omul și natura devin una și aceeași persoană. Fie că vorbim de un mănunchi de legume proaspete sau de un buchet cu flori radiante de primăvară, un astfel de cadru reprezintă combinația perfectă care scoate în evidență rigurozitatea sau delicatețea mâinilor. 

Idee de fotografie: Alege o legătură generoasă de morcovi care să aibă și frunzele verzi atașate, iar prin simplul gest de a ține mănunchiul de morcovi în mâini, se creează impresia că legumele tocmai ce au fost scoase din pământ, de către mâna care le ține. 

fotografiere-maini-idei-foto-sfaturi-photosetup

 

 

2. Simte ploaia

Printre cele mai populare fotografii în care regăsim mâinile unei persoane, este cu siguranță atunci când mâna este întinsă după ploaie. Impactul picăturilor de ploaie cu mâna creează un efect frumos, care poate fi surprins cu ajutorul focusului manual către picătura care pică direct în podul palmei. Astfel de fotografii redau, de asemenea, legătura oamenilor cu natura, iar prin simplul gest de a întinde mâna către ploaie, poți surprinde cu aparatul tău foto o fotografie care creează furori.

ProTip: În funcție de aparatul tău foto, setează un mod de expunere potrivit pentru elemente în mișcare. Astfel, fotografia va ieși focalizată corect, atenția fiind îndreptată către elementele care contează cu adevărat! 

Pentru o astfel de fotografie, îți recomandăm să te folosești de un trepied. Cu ajutorul acestuia, vei obține stabilitatea de care ai nevoie, iar fotografiile tale vor ieși clare. Iată câțiva pași pentru montarea corectă a unui trepied! 

fotografiere-maini-idei-foto-sfaturi-photosetup

 

 

3. Surprinde-le naturalețea 

Atunci când vorbim de fotografierea mâinilor, printre cele mai naturale cadre în care pot fi surprinse sunt acelea când naturalul și dinamismul se împletesc. Acele mâini cu personalitate, care par muncite, pline murdărie sau vopsea, pot transmite un sentiment de naturalețe și simplitate. Cu siguranță, cele mai reușite fotografii de acest gen pot fi realizate într-un sat sau la tarabele agricultorilor din piață. 

fotografiere-maini-idei-foto-sfaturi-photosetup

 

 

4. Conducând în jurul lumii

Precum spuneam la începutul articolului, mediul online abundă de fotografii ale creatorilor de conținut sau pasionaților de călătorie. Cu toții au abordat la un moment dat pe profilul lor trendul fotografiilor în care fotograful ține de mână o persoană căreia i se vede doar spatele. Aceste tipuri de fotografii induc ideea de explorare a lumii înconjurătoare în cuplu, iar reacțiile pozitive pentru astfel de fotografii nu vor dispărea niciodată, deci cu siguranță nu poți da greș! 

fotografiere-mainilor-idei-foto-sfaturi-photosetup

În special pentru fotografiile de vacanță, îți recomandăm un aparat foto instant, care îți va oferi șansa de a developa pe loc clipele minunate, bucurându-te de ele pentru totdeauna! 

 

Pentru a putea participa și tu la trendul nesfârșit al fotografiilor cu mâini, vara aceasta nu rata ocazia de a pune în aplicare ideile de fotografie pe care ți le-am oferit! Nu uita să pleci pregătit pentru fiecare ședință foto pe care o vei face, iar pentru alegerea echipamentului necesar, consultanții Photosetup îți vor sta mereu la dispoziție la adresa showroomului nostru, pe Str. Uranus 98, București. 

%d bloggers like this: