Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți fotografia de eveniment 

Fotografia de eveniment poate fi o provocare pentru orice fotograf pentru că va trebui să te adaptezi la specificul evenimentului, dar și la alte detalii precum locație, perioadă a zilei sau condiții meteo, care nu sunt niciodată constante. De asemenea, în cadrul unui eveniment timpul pentru a realiza fotografii fabuloase este limitat, iar momentele care merită surprinse nu se repetă, deci trebuie să fii mereu gata să le imortalizezi corespunzător. Este un proces puțin mai dificil, însă nu imposibil, iar cu ajutorul unor sfaturi cheie vei putea avea succesul dorit. Acest succes poate fi influențat atât de echipamentul foto utilizat, cât și de pregătirea ta ca fotograf sau de unele obiceiuri pe care ar trebui să le ai în vedere. 

 

Iată 3 sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți fotografia de eveniment:

 

1. Alege echipamentul potrivit

Chiar dacă nu ești încă profesionist în domeniul fotografiei de eveniment, echipamentul foto ales în mod înțelept te poate ajuta extrem de mult. Pe lângă aparatul foto, câteva elemente pe care ar trebui să le ai în vedere sunt:

  • Obiectivul foto

Va trebui să te gândești ce obiectiv foto s-ar potrivi cel mai bine cu tipul de eveniment la care trebuie să participi astfel încât să poți imortaliza fiecare moment memorabil. Una dintre cele mai bune alegeri în această privință este obiectivul cu zoom pentru că reușește să mențină echilibrul dintre calitate și eficiență. Un obiectiv zoom poate captura atât cadre extinse, cât și cadre mai apropiate precum potrete și closeups. Desigur, poți lua în considerare și folosirea mai multor obiective, însă în acest caz va trebui să ții cont de timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a face tranziția dintre acestea.

Sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți fotografia de eveniment 

  • Sursa de lumina 

Dacă evenimentul este organizat noaptea sau dacă lumina de la locație este mai slabă, ar trebui să iei în considerare o sursă de iluminare suplimentară. Aceasta va adăuga iluminarea de care ai nevoie pentru ca senzorul camerei să poată surprinde detaliile. În caz contrar, acesta nu va reuși să facă față și vei obține poze blurate, mișcate sau mult prea întunecate – cu siguranță nu îți dorești acest lucru! 

Sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți fotografia de eveniment 

  • Acumulatori suplimentari 

Pentru a te asigura că nu vei rămâne fără baterie într-un moment important, sfatul nostru este să ai întotdeauna acumulatori de rezervă. În acest mod nu va trebui să îți faci griji privitoare la baterie și te vei putea focusa pe ceea ce contează. 

Sfaturi esențiale pentru a-ți îmbunătăți fotografia de eveniment 

 

2. Cunoaște foarte bine setările aparatului foto

Atunci când îți cunoști extrem de bine camera foto este foarte greu să fii luat prin surprindere, de aceea, sfatul nostru este să ai în vedere fiecare setare a sa. În cadrul unui eveniment pot fi prezente schimbări de lumină sau de ambianță. Gândește-te că sunt numeroase evenimente care încep ziua și se sfârșesc noaptea, lucru care va afecta sursa de lumină, deci va trebui să te adaptezi în funcție de aceasta. De asemenea, ar trebui să iei în considerare faptul că unele momente pot fi dinamice și altele statice. Deși poate fi mai ușor realizezi fotografii în momentele statice, este foarte probabil ca cele dinamice să fie mai importante, de aceea va trebui să setezi camera în consecință. Pentru momentele dinamice sau pentru cele în care lumina este mai slabă, poți opta pentru un trepied foto, care îți va oferi ajutorul de care ai nevoie. 

 

sfaturi-fotografie-eveniment-echipament-foto-photosetup-2

 

3. Asigură-te că vei ajunge mai devreme 

Fiind fotograf de eveniment, ultimul lucru pe care ai vrea să îl faci este să ajungi la eveniment în același timp cu invitații. Este absolut necesar să ajungi la locație cât de devreme se poate pentru a avea timp să o descoperi. Acest lucru te va ajuta să observi decorul, lumina, dar și așezarea spațiului, pentru a-ți putea face o idee despre compoziția fotografiilor, dar și pentru a seta camera adecvat. Totodată, acesta va fi un bun prilej de a fotografia detaliile decorului sau alte elemente cheie, dar și momentul în care vor sosi invitații. Astfel, vei putea captura emoțiile participanților, dar vei putea intra și în atmosfera evenimentului. 

sfaturi-fotografie-eveniment-echipament-foto-photosetup-1

Fie că ești specializat sau nu în fotografia de eveniment, dacă urmezi aceste sfaturi imaginile capturate de tine se vor îmbunătăți considerabil. Nu uita că pentru recomandări cu privire la echipamentul foto și alte îndrumări poți apela la consultanții Photosetup care îți vor veni în ajutor!

%d bloggers like this: