Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Fotografia pentru nou-născuți: sfaturi și idei 

În ultimii ani a devenit un adevărat trend organizarea unei ședințe foto pentru nou-născuți, deoarece părinții își doresc să aibă amintiri cu cei mici încă din primele clipe de viață. Chiar dacă nu toți fotografii sunt făcuți pentru a fotografia nou-născuți, căci ai nevoie de o doză mare de sensibilitate, trebuie să recunoaștem că este o tendință ce aduce mari satisfacții, dar asigură și un flux constant de clienți, lucru salvator în această perioadă incertă.

Fie că dorești să îți îmbunătățești tehnica deja dobândită sau vrei să explorezi această nișă a artei fotografiei, stai alături de noi pentru a te asigura că vei realiza cele mai inventive și apreciate ședințe foto pentru nou născuți! 

 

Echipamente pentru ședințele foto cu nou-născuți 

În ceea ce privește aparatul foto, printre cele mai potrivite se numără aparatele foto DSLR. Pot fotografia în format raw, permit schimbarea obiectivului și au o marjă de modificare a ISO ridicată.

Aparatele foto mirrorless sunt, de asemenea, grozave, deoarece sunt silențioase și îl mențin pe nou-născut liniștit. Spre exemplu, un Sony A7 III este un aparat foto performant, care oferă următoarele facilități pentru fotografia de nou născuți:

  • performanță excelentă la lumină scăzută
  • un declanșator silențios
  • stabilizare de imagine
  • un senzor full frame de 24,2 megapixeli

Acest aparat foto este potrivit chiar și pentru acei fotografii care surprind copii mai activi, trecuți de stadiul de nou-născuți, căci Sony A7 III oferă o viteză de declanșare rapidă pentru fotografiile în rafală și are un sistem de focalizare automată rapidă.

În afară de aparatul foto, vei mai avea nevoie și de lumini de studio, ideal un kit format din lampă și softbox, astfel încât să obții acea lumină difuză, diafană, dar și să nu deranjezi bebelușul cu o lumină prea puternică direct în față.

fotografie-nou-nascuti-idei-sedinta-foto-photosetup

 

Setările ideale pentru fotografia cu nou-născuți

Expunerea unei fotografii se bazează pe trei setări de bază ale camerei:

  • viteza obturatorului sau lungimea expunerii
  • deschiderea sau dimensiunea deschiderii din obiectiv
  • ISO sau sensibilitatea senzorului camerei

Sursa de lumină pe care o ai la dispoziție, cât și momentul zilei în care fotografiezi, pot modifica setările aparatului tău. De îndată ce stabilești aceste lucruri, este momentul să îți îndrepți atenția spre setările de fotografiere. 

Alege sub ce tip de fișier vei salva fotografiile – JPEG sau RAW? Dacă intenționezi să editezi acele fotografii, RAW este cea mai bună opțiune. Ține cont de faptul că o fotografie RAW este mult mai flexibilă într-un editor foto decât un JPEG.

Setările de focalizare pot fi și ele setate la începutul ședinței. Modul zonei de focalizare automată determină ce zonă a fotografiei focalizează camera. Cea mai bună setare de focalizare automată pentru fotografia pentru nou-născuți este modul de focalizare automată cu un singur punct. 

Pentru un bebeluș relativ liniștit, dar zâmbitor și treaz, vei avea nevoie de o viteză de declanșare puțin mai mare decât pentru un bebeluș care doarme. Începe de la 1/160 și adaptează în funcție de condiții sau chiar de activitatea bebelușului.

 

Idei pe care să le iei în considerare 

 

  • Surprinde detaliile mărunte

Nasul mic, buzele trandafirii, bărbia încrețită și degetele mici – toate acestea sunt lucruri pe care părinții nu vor să le uite pe măsură ce copilul lor crește, motiv pentru care ar trebui să îți îndrepți atenția către aceste detalii. Dacă ai un obiectiv macro, acum ar fi momentul să îl folosești. 

fotografie-nou-nascuti-idei-sedinta-foto-photosetup

 

  • Experimentează din diverse unghiuri și perspective 

În loc să te grăbești să schimbi decorul sau să repoziționezi copilul, încearcă să te plimbi în jurul copilului pentru a vedea ce unghiuri unice poți fotografia. Încearcă să mergi în spatele bebelușului și să fotografiezi câteva imagini din partea umbrită. Beneficiază de toate unghiurile și perspectivele diferite înainte de a trece la o nouă poziție sau set-up. Aceasta este o modalitate ușoară de a obține mai multe varietate dintr-o singură poziție.

 

fotografie-nou-nascuti-idei-sedinta-foto-photosetup

 

  • Invită părinții în cadru

Momentele de liniște și căldură dintre un nou-născut și părinții săi sunt de neprețuit! Fii sigur că o mare parte din clienții tăi își vor dori să aibă poze cu cei mici, așa că invită-i chiar și pe cei mai timizi părinți să ți se alăture! Lungi îmbrățișări sau mângâieri pline de tandrețe, fac dintr-o poză una cu adevărat prețuită de toți cei din jur! 

 

Dă o șansă ședințelor de fotografie pentru nou-născuți și suntem siguri că rezultatul te va mulțumi pe cinste! Pentru a te asigura că ai la îndemână întreg setul de echipamente foto de care ai nevoie în cadrul ședinței, nu uita să ne faci o vizită la sediul nostru! Acolo, unul din consultanții noștri te va ghida spre alegerea echipamentului ideal și vei avea posibilitatea să testezi totul înainte de a achiziționa. 

%d bloggers like this: