Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cele mai utile accesorii pentru camera foto

Tocmai ai achiziționat prima ta cameră foto și te întrebi de ce accesorii vei avea nevoie? Cu o gamă atât de variată de echipamente disponibile pe piață, poate fi dificil să îți dai seama care sunt accesoriile foto utile cu adevărat și care sunt doar o risipă de bani. În plus, trebuie să știi faptul că unele dintre acestea sunt esențiale pentru toți fotografii, în timp ce altele sunt destinate celor ce se axează pe un stil specific –  noi vom avea în vedere prima categorie. Deci, indiferent de tipul de fotografie preferat, cu siguranța vei găsi aceste accesorii ca fiind extrem de folositoare. 

 

Iată 4 accesorii utile pentru camera foto:

 

1. Geanta foto de nădejde 

De îndată ce cumperi o camera foto, atenția ta trebuie să se îndrepte către o geantă foto, care să protejeze aparatura, dar și cu ajutorul căreia să o poți transporta ușor și sigur. Alegerea genții foto nu este tocmai ușoară pentru că există mai mult aspecte de luat în calcul. Geanta trebuie să fie spațioasă, durabilă, realizată dintr-un material calitativ, impermeabil, care să poată proteja aparatul, dar și echipamentul, chiar și în condiții meteo nefavorabile. Desigur, va trebui să iei în considerare și alți factori precum în ce condiții va fi utilizată, care este aparatul pe care îl vei folosi sau cum o vei transporta. Alegerea genții potrivite îți va ușura munca și va face fotografierea mult mai eficientă, în timp ce geanta greșită poate deveni o piedică. Prin urmare, sfatul nostru este să ai toate aceste aspecte în vedere înainte de a lua o decizie – mai multe informații poți afla și din articolul nostru anterior, care te va ajuta să alegi geanta foto potrivită pentru echipamentul tău.

geanta foto

2. Trepied 

Trepiedul este un accesoriu esențial pentru orice fotograf. Acesta te va ajuta să obții fotografii fabuloase indiferent de circumstanțe. De exemplu, atunci când dorești să încerci fotografia de noapte, un trepied va reduce mișcările și va îmbunătăți considerabil calitatea fotografiei. Tot datorită stabilizării pe care o conferă, este ideal pentru fotografia macro, landscape și pentru cea în mișcare. Totuși, pentru a fi de ajutor în toate aceste situații, va trebui să te asiguri că îndeplinește caracteristicile necesare. Un trepied calitativ va putea susține cel puțin dublul greutății camerei foto, va fi fabricat dintr-un material durabil, va avea o înălțime maximă mai mare decât a ta și nu numai. Dacă încă te întrebi cum să alegi un trepied foto potrivit, poți apela cu încredere la consultanții Photosetup, care te vor ghida în alegerea acestuia.  

3. Un acumulator extra

Un acumulator suplimentar va fi foarte util, mai ales atunci când călătorești sau frecventezi evenimente de lungă durată. Un fotograf trebuie să aibă întotdeauna baterie extra pentru a captura fiecare moment. Majoritatea acestora sunt concepute astfel încât să permită realizarea a aproximativ 400-500 de cadre, însă dacă dorești să folosești și modul video, durata de viață a bateriei va fi mult mai redusă. Nimeni nu își dorește să rămână fără baterie atunci când se află în mijlocului unui shooting, de aceea, sfatul nostru este să fii precaut și să ai întotdeauna un acumulator de rezervă

4. Filtru pentru obiectiv

Dacă încă nu ai aflat ce sunt filtrele pentru obiective, nu mai pierde timpul pentru că acestea îți pot duce fotografia la un alt nivel! Atunci când dorești să realizezi expuneri lungi asupra obiectelor în mișcare sau când vrei să ai un control mai bun al luminii, trebuie să acționezi în timp real deoarece multe efecte nu vor putea fi realizate prin editare ulterioară. În acest fel, vei putea avea mai mult control atât în timpul fotografierii, cât și după. Filtrele pentru obiective se împart în trei mari categorii principale – UV, ND și de polarizare, fiecare dintre acestea oferind alt tip de efect și fiind compatibile cu anumite tipuri de obiective. Așadar, atunci când dorești să achiziționezi un asemenea filtru trebuie să iei în considerare nevoia pe care o ai, dar și potrivirea filtrului cu obiectivul tău. 

Acestea sunt 4 accesorii utile pentru orice fotograf, pe care nu ar trebui să le ratezi dacă vrei să-ți perfecționezi tehnica! Pe lângă cele prezentate te poți orienta și către grip-uri, medii de stocare, blitz-uri externe sau soluții de curățare pentru a avea setul complet. Nu uita că, dacă ai nelămuriri sau ai nevoie de informații suplimentare consultanții Photosetup sunt întotdeauna gata să îți dea o mână de ajutor! 

 

%d bloggers like this: