Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cum să alegi geanta foto pentru echipamentul tău

Un accesoriu de nelipsit, atât pentru fotografii amatori, cât și pentru cei profesioniști este geanta foto – și este de înțeles că vrei să îți protejezi cât mai bine echipamentul și să îl păstrezi cât mai organizat, mai ales dacă ai multe obiective și accesorii, așă că ne-am gândit să îți venim în ajutor cu un mini-ghid care să te ajute să îți alegi geanta foto potrivită nevoilor tale. 

 

Gențile foto sunt create special pentru a-ți proteja aparatul foto, obiectivele și accesorii precum acumulatori, carduri de memorie, filtre pentru obiective, microfoane externe și altele. Însă cum niciun fotograf nu-i la fel ca altul, nici echipamentele lor foto nu seamănă între ele – din fericire însă, există o geantă pentru fiecare – trebuie doar să decizi ce e important pentru tine atunci când o alegi:

 

1.Mărimea genții foto

În funcție de cât de mare este echipamentul tău și, mai ales, de cât de mult din el ai de gând să iei cu tine la ședințe foto sau atunci când călătorești, poți alege de la o husă de protecție, până la genți de tip troller, de dimensiuni generoase și cu roți. Încearcă să gândești și în avans – ai de gând să îți mai cumperi echipamente foto în perioada următoare, precum obiective foto adiționale sau blitzuri externe? Acest lucru va influența considerabil mărimea genții pe care vrei să o cumperi.

 

2. Stilul personal

Dacă mărimea genții foto este ușor de ales, stilul acesteia poate fi mai dificil, căci va trebui să se potrivească și cu stilul tău personal. Dacă ești un fotograf care participă adesea la evenimente unde se impune un dresscode elegant, poți alege o geantă foto de umăr, pe când dacă fotografiezi mai degrabă peisaje, îți va fi mai la îndemână să alegi un rucsac foto

 

3. Fotograf activ sau pasiv

Dacă ești un fotograf și o persoană activă, care călătorește mult, vei avea nevoie și de o geantă foto „activă”, pe care o poți lua cu tine oriunde – ți s-ar potrivit deci un rucsac foto sau chiar o geantă foto de umăr.

În schimb, dacă mare parte a fotografiilor tale sunt făcute în studiouri și îți transporți echipamentul foto doar de la o locație la alta, vei vrea mai degrabă să alegi o geantă „pasivă”, de tipul trollerelor foto. Datorită mărimii lor, acestea pot fi și un loc bun de depozitare a echipamentului atunci când nu este folosit.

 

4. Calitatea genții

Dacă ai un echipament foto variat, cu siguranță ai investit un buget generos în el – alege deci o geantă foto de calitate pentru el, care să îl protejeze așa cum trebuie. 

O geantă foto de calitate înaltă ar trebui să fie realizată dintr-un material rezistent la apă, să aibă fermoare puternice care să reziste în timp, iar interiorul să fie căptușit și bine organizat (eventual cu despărțitoare de compartimente pe care le poți scoate și muta în funcție de nevoi).

 

Odată ce ai răspuns la criteriile de mai sus, poți începe researchul de genți foto pe piață. Iată care sunt cele mai populare categorii:

Aceste genți îți oferă un acces rapid la aparatul tău foto, dar și loc suficient pentru alte obiective și accesorii, datorită compartimentării inteligente. În funcție de mărime, poți transporta în acestea și laptopul, telefonul și alte lucruri personale, transformându-se astfel într-o geantă multifuncțională.

 

lowepro-geanta-foto-adventura-sh-120-ii-4943-569485
Geantă foto de umăr LowePro Adventura SH 120 II
big_1062-manfrotto-mb-pl-bm-10-geanta-dslr-si-dji-mavic--1713-739827
Geantă foto de umăr Manfrotto Prolight M10

 

Rucsacurile foto sunt preferatele fotografilor de călătorie, fiind cel mai confortabil mod în care îți poți lua cu tine echipamentul foto, dar având și loc suficient pentru lucruri precum apă, gustări, haine.

 

geanta-rucsac-foto-Manfrotto--Advanced-2_MB
Rucsac foto Manfrotto Advanced Gear

 

 

rucsac-geanta-foto-Manfrotto-Advanced
Rucsac Foto Manfrotto Advanced Fast

 

Dacă dispui de un echipament foto numeros și greu, cel mai probabil nu vei vrea să transporți acea greutate chiar pe umerii tăi – motiv pentru care o geantă foto de tip troller poate fi chiar utilă. Majoritatea genților foto troller au o compartimentare extrem de bine gândită, având compartimente separate pentru obiective, trepiede, stabilizatoare, blitzuri sau lumini de studio, precum și un întreg compartiment pentru accesorii mici de tip cabluri și acumulatori.

Cele mai multe genți foto de tip troller se încadrează și în dimensiunile companiilor aeriene, astfel că le poți utiliza ca bagaj de mână atunci când călătorești cu avionul.

 

geanta-foto-troller-manfrotto-reloader
Rucsac foto Troller 2 in 1 Manfrotto Reloader Switch
lowepro-rucsac-geanta-foto-tip-roller-pro-trekker
LowePro Rucsac foto tip roller Pro Trekker

 

Sperăm că ai găsit în acest articol informațiile de care aveai nevoie și că am reușit să te ajutăm să identifici geanta foto potrivită nevoilor tale. Iar dacă vrei să simți cu mâna ta gențile prezentate în articolul de mai sus, te așteptăm în Showroom-ul Photosetup!

 

%d bloggers like this: