Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

4 sfaturi pentru organizarea fotografiilor

Fotografiile sunt cele care ne ajută să păstrăm vii momentele prețioase, momente pe care nu vrem să le pierdem niciodată. Cu toate acestea, câteodată este necesar să ne dăm seama care sunt fotografiile pe care ar trebui să le pastram și pe care nu, iar de mare ajutor în acest sens poate fi organizarea lor cât mai eficientă.

Organizarea fotografiilor este un proces care îți va consuma destul de mult timp, însă este totodată unul pe care nu ar trebui să îl mai amâni pentru că îți va fi de foarte mare ajutor în viitor. Fie că sunt realizate cu ajutorul unui telefon sau cu un aparat foto, cu siguranța deja s-au acumulat mii de poze, iar acum poate fi greu să te decizi la care să renunți sau în ce mod să le ții organizate. Există mai multe modalități prin care să te ocupi de multitudinea de fotografii, iar dacă nu știi de unde să începi, noi avem câteva sfaturi pregătite pentru tine! 

 

Iată 4 sfaturi pentru a-ți organiza corespunzător fotografiile:

 

1. Alege-ți favoritele

Pentru a te asigura că nu vei pierde nicio fotografie valoroasă, un lucru important ar fi să decizi mai întâi care sunt favoritele. Ia-ți timp pentru a trece prin toate pozele și identifică-le pe acelea care înseamnă cel mai mult pentru tine, însă nu uita să fii cât mai obiectiv posibil. Dacă îți este greu să te decizi, recomandarea noastra ar fi să salvezi câteva fotografii de la fiecare eveniment important, însă fără să te concentrezi pe fiecare dintre acestea. Alegerea lor va face mai ușoară filtrarea pentru că vor fi centralizate automat într-un singur album, deci va fi mai simplu să le regasesti și să le salvezi, mai apoi. Odată ce te-ai hotărât asupra acestora, nu va mai trebui să îți fie teamă că vei renunța la o captură importantă pentru tine și vei putea ține mai ușor evidența lor.  

 

sfaturi-organizarea-fotografiilor-digitale-magazin-foto-photosetup

 

2. Folosește foldere și subfoldere 

Organizarea fotografiilor pe foldere și subfoldere îți poate face munca mult mai ușoară! Indiferent că alegi să le împarți cronologic, pe ani, sau pe categorii precum: fotografii portret, fotografii peisaj, macro și alte asemenea, utilizarea folderelor te va ajuta să găsești mult mai ușor acel cadru de care ai nevoie. Prima variantă, cea cronologică, este una dintre cele mai utilizate și recomandate. Poți încerca să creezi un folder separat pentru fiecare an, iar în interiorul acestuia să ai subfoldere împărțite pe luni, pe care să le ordonezi mai apoi în funcție de dată sau de eveniment. Poate părea destul de complicat, însă odată ce întreaga schemă va prinde contur, totul va fi mult mai simplu!

sfaturi-organizarea-fotografiilor-digitale-magazin-foto-photosetup

3. Nu evita să le ștergi!

Deși această variantă este cea pe care nu o luăm în considerare în primă fază, ea este una cu adevărat necesară. De multe ori considerăm că fiecare fotografie este importantă, însă în realitate, cel puțin jumătate din acestea nu sunt deloc folositoare. Încearcă să te detașezi și să ștergi toate acele imagini care nu îți captează atenția, care nu sunt reușite sau în care nu se află nimic important. Gândește-te că în acest mod poți face loc altor fotografii care poate că vor avea cu adevărat sens și semnificație. Desigur, dacă nu reușești sub nicio formă să le ștergi sau consideri că toate sunt importante, poți opta pentru medii de stocare cu o capacitate mare unde să le poți păstra. 

4. Rămâi constant

Chiar dacă ai reușit să îți organizezi fotografiile, nu trebuie să te oprești aici, ci să faci din această acțiune o rutină. Poți seta un eveniment în calendar sau chiar să creezi o alarmă specială, care să îți amintească acest lucru. Selectează fotografiile favorite și șterge-le pe cele irelevante în fiecare săptămână, realizează lunar noi foldere și subfoldere cu imaginile realizate între timp, iar în fiecare an revizuiește activitatea fotografia pe care ai înfăptuit-o până în acel moment. Atunci când ai întotdeauna în vedere aceste lucruri, organizarea fotografiilor nu mai necesită atât de mult timp și nici nu va mai reprezenta o bătaie de cap. 

sfaturi-organizarea-fotografiilor-digitale-magazin-foto-photosetup

 

Fotografiile sunt realizate pentru a te bucura de ele, iar acest lucru devine destul de greu dacă nu știi unde se află. Acestea sunt 4 sfaturi cu ajutorul cărora îți poți organiza fotografiile eficient pentru a lucra mult mai ușor, dar și pentru a le putea găsi atunci când ai nevoie de ele. Pe lângă cele amintite anterior poți lua în considerare denumirea specifică, adăugarea unor etichete sau efectuarea periodica a unui backup. Desigur, nu uita să îți protejezi echipamentul foto pentru a putea realiza în continuare fotografii uimitoare, iar dacă ai vreo nelămurire nu ezita să ne contactezi

 

%d bloggers like this: