Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cum să începi un vlog de succes

Îți dorești să creezi propriul său canal de video blogging însă nu știi de unde să începi? Fie că ești una dintre persoanele care dorește să își împărtășească viața cu alți utilizatori sau reprezinți o afacere și vrei să interacționezi cu publicul țintă, vlogul este o bună modalitate de a face acest lucru. Începerea propriului vlog este mai grea decât pare, însă cu o pregătire corespunzătoare, concentrare, dar și având echipamentul potrivit, nu va exista niciun motiv pentru care să nu poți deveni un vlogger de succes. Dacă vizitezi platforme precum YouTube vei vedea o listă destul de lungă de canale care au mii sau chiar milioane de urmăritori. Aceste cifre pot părea impresionante, însă probabil că te întrebi cum au reușit să ajungă acolo și ce poți face ca să câștigi această popularitate. Ei bine, am centralizat câteva best practices menite să te ajute în creșterea numărului de subscribers, a vizualizarilor, dar și a popularității canalului în general. 

 

Iată 3 sfaturi pentru începerea unui vlog de succes:

 

1. Investește în echipamentul potrivit

 

Dacă ai echipamentul potrivit atunci când intri în lumea vlogging-ului, parcursul tău va fi unul mult mai ușor pentru că vei putea crea conținut de calitate. Dacă nu îți permiți echipament de ultimă generație, nu îți face griji! Important este să te axezi pe câteva elemente de bază precum:

 

  • Camera 

sony zv-e10

Pentru a crea un vlog vei avea nevoie de o cameră care să poată filma la o calitate superioară, fie ea DSLR, Mirrorless sau o cameră video dedicată. Însă, în funcție de specificul canalului, va trebui să ai în vedere specificații precum greutate, rezistență sau deținerea unui ecran reversibil. Dacă te vei axa pe daily vlogging, atunci ecranul reversibil va fi de ajutor, în timp ce, dacă vei dori să deschizi un vlog de călătorie, greutatea camerei va fi o specificație de luat în considerare. 

 

  • Microfon

Una dintre cele mai mari probleme legate de vlogging este sunetul. Mulți creatori de conținut încarcă videoclipuri cu un sunet slab și nimeni nu dorește să asculte zgomotul de fundal sau să dea volumul la maxim ca să poată auzi. Un microfon extern va rezolva aceste probleme și va face o diferență notabilă. Ia în considerare achiziționarea unui microfon și du videoclipurile tale la un alt nivel. 

 

  • Sursa de iluminare 

Pentru obținerea calității dorite, vei avea nevoie de o sursă de iluminare suplimentară. Investiția în echipamente de iluminat va permite camerei să funcționeze mai bine. În mod contrar, nici cea mai bună cameră nu va putea face un mediu iluminat slab să arate bine. Dacă dorești să fii sigur că nu ratezi nici unul dintre elementele prezentate anterior, poți opta pentru un kit pentru vlogging, unde sunt incluse toate accesoriile necesare.

vlog-de-succes-photosetup.ro

 

2. Familiarizează-te cu platforma

 

Există mai multe platforme pe care poți începe un canal de vlogging, precum Twitch sau Vimeo, însă de departe cea mai populară este YouTube. Dacă dorești să ai succes va trebui să te familiarizezi cu această platformă. Ia-ți timp pentru a te acomoda cu modul în care funcționează, vezi care sunt cele mai căutate titluri și fii atent la modul în care restul creatorilor de conținut își promovează videoclipurile și canalul. Toate aceste detalii vor face diferența în viitor deoarece te vor ajuta să observi mersul lucrurilor și îți vor oferi cunoștințele necesare pentru a începe corespunzător parcursul tău în lumea vlogging-ului. 

 

3. Editarea video contează

 

Editarea video este unul dintre cele mai importante elemente în vederea obținerii unui videoclip calitativ. Nu este de ajuns să folosești o cameră video profesională pentru ca rezultatul să fie unul atractiv pentru public, de aceea ar trebui să înveți cum să editezi, dacă încă nu știi. Nu este nevoie să inovezi, însă trebuie să te asiguri că ai un conținut curat, cu aspect profesionist. În acest sens, primul pas ar fi să găsești acel program de editarea care ți se potrivește cel mai bine, iar apoi poți trece la treabă! 

 

Crearea unui vlog de succes îți va lua destul timp, însă dacă vei avea în vedere sfaturile oferite întreg procesul va decurge mai ușor. Deci, echipează-te corespunzător, familiarizează-te cu platforma și învață să editezi! Cu mai multe sfaturi legate de echipamentul foto și alte asemenea te pot ajuta consultanții Photosetup, la care poți apela oricând! 

%d bloggers like this: