Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Evenimente

Manfrotto lanseaza noua serie de trepiede foto 190

Manfrotto lanseaza noua serie de trepiede foto 190 – Inovatie si evolutie la cel mai inalt nivel

 

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-90

In ultimii 7 ani, trepiedul Manfrotto 190XPROB, premiat TIPA inca de la lansare (2007) pentru cel mai performant trepied foto, a fost cel mai apreciat, cel mai utilizat si mai bine vandut trepied foto din intreaga planeta.
Motivul?
Sistemul XPRO care permite pozitionarea coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara scoaterea ei, precum si versatilitatea maxima oferita de unghiurile libere de pozitionare a picioarelor, alaturi de stabilitatea lui in orice pozitie.

Si cand nimeni nu credea ca ar mai putea inventa Manfrotto ceva si mai performant, decat vechiul 190XPRO, iata ca inginerii lor nu au stat degeaba, au inovat continuu, oferind fotografilor un nou produs si mai performant – noul 190, evolutie la cel mai inalt nivel.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-14

 

Dar sa vedem si noile caracteristici care il vor face si mai celebrul decat era vechiul 190XPRO.

 

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190

 

 

Solid si rapid de desfacut

 

Dotat cu un sistem nou de clapeta, noul trepied al seriei 190, se desface rapid actionand toate cele trei clapete de deschidere aflate pe picioare, dintr-o singura miscare [vezi prezentare video, mai jos].

Manfrotto 190 Quick Power Lock from Manfrotto on Vimeo

Design-ul usor cu un stil  S.F si calitatea noilor materiale, alaturi de functionalitate, il distanteaza mult fata de alte brand-uri concurente.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-2

Flexibilitate si stabilitate maxima in orice pozitie

 

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-190

Fotografii indrazneti ajung in timpul fotografierii in cele mai interesante situatii sau pozitii de fotografiere, in cautarea unghiului perfect. Pentru aceste situatii, ei au nevoie de multa flexibilitate si nu in ultimul rand de stabilitate in orice pozitie s-ar afla.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-3

Pentru a veni si mai mult in sprijinul fotografilor, fata de vechiul 190XPROB,  inginerii de la Manfrotto au dezvoltat de data aceasta un nou mecanism de pozitionare a coloanei centrale pe orizontala/verticala, un sistem nou ce depaseste orice imaginatie al oricarui producator de gen si anume:

– mecanismul de pozitionare pe orizontala/verticala, ramane ascuns in partea superioara a trepiedului si se scoate cu un simplu click doar atunci cand este nevoie.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-4
Stim ca pare usor de neinteles, de aceea, pentru o mai buna intelegere, va invitam sa vizionati filmul de prezentare al acestui mecanism, mai jos.

Manfrotto 190 Q90 Column from Manfrotto on Vimeo.

 

Functii noi de utilizare

 

Noul model vine cu cateva facilitati pentru atasarea altor accesorii utile in fotografie, direct pe trepied. In urma feed-backului primit de la fotografi, Manfrotto a inteles nevoia si mai mare de versatilitate, astfel, noua serie ofera posbilitatae fotografilor de a transforma trepiedul, intr-un mic “studio foto portabil””. Sigur, poate parea mult spus, dar sa vedem ce posibilitati nebanuite de utilizare, ofera noul trepied, totul pornind de la un lacas ascuns, in care se pot atasa la nevoie, alte accesorii foto utile.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-7

 

Iata mai jos ce rezulta si cate posibilitati de utilizari noi ofera trepiedul din seria noua 190.


Exemplul 1:

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-190

Exemplul 2:

 

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-190

 

Iata cum pornind de la cateva nevoi simple de sustinere a camerei,foto, Manfrotto reinventeaza conceptul de trepied foto oferind stabilitate, versatilitate si functionalitate pentru creativitate maxima !
Si cu atatea inovatii, ce mai putem sa le dorim fotografilor? Lumina buna si inspiratie !

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-190

 

Aluminiu si carbon

 

Noua serie 190 este disponibila atat in varianta aluminiu cat si in carbon, in 3 sectiuni si in 4 sectiuni.
La fel ca si seria anterioara, trepiedele se regasesc in kit cu cap bila 496RC2, dar se se pot cumpara separat fara cap, sau alcatui kit-uri cu capete la alegere dintr-o serie de capete Manfrotto consacrate: 804RC2 (tip 3-Way cu manere pentru precizie maxima), 496RC2 (bila pentru rapiditate), sau seria Joystick.

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-10

Detalii tehnice:

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-15

Pret si disponibilitate:

Trepiedele siimple si in kit vor fi disponibilie in curand: Mai jos, gasiti link-urile catre ele:

Aluminiu 190XPRO3
Aluminiu 190XPRO4

Aluminiu 190XPRO3 in Kit cu cap bila

Aluminiu 190XPRO3 in Kit cu cap bila 

 

 

Vezi mai jos prezentare generala:

 

Manfrotto 190 video from Manfrotto on Vimeo.

 

 

 

 

 

%d bloggers like this: