Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

EvenimenteLansari

Campionii Manfrotto – episodul 8: Rig Sympla

  Sympla este oferit atat ca o gama larga de componente individuale, astfel incat fiecare operator sa isi poata construi rig-ul potrivit pentru  echipamentul sau, cat si sub forma a 3 kit-uri gata asamblate, (Flexible Mattebox, Long Lens Support, Shoulder Support) care acopera cerintele cele mai comune ale videografilor.

In momentul realizarii rig-urilor Sympla au fost luate in considerare principalele aspecte pe care operatorii pun mare un accent: posibilitatea montarii si reglarii, intr-un timp foarte scurt, a oricarui tip de camera pe suportul rig; posibilitatea de a transmite rapid comenzile catre camera astfel incat aceasta sa raspunda repede la comenzile operatorului atunci cand situatia din teren o cere si posibilitatea de a filma din orice unghi si in orice conditii de iluminare.

In ceea ce priveste rapiditatea montarii si reglarii aparatelor, echipa s-a concentrat pe realizarea sistemului de schimbare a camerei si a obiectivelor, si a reglarilor cat mai simple ale rig-ului, reducand la un  nivel minim comenzile, manetele si sistemele de blocare.

Gama de componente a fost redusa pentru a face suportul flexibil si versatil, folosind un numar cat mai mic de piese, unele dintre ele avand intrebuintari multiple in cadrul sistemului.

Telecomenzile electronice pentru HDSLR aduc comenzile aparatului la indemana operatorului, acesta putand opera camera fara a ridica mana de pe manerele suportului. In acest fel, stabilitatea si siguranta in filmare nu sunt sacrificate in favoarea vitezei.

Lumina dificila este unul dintre cei mai mari dusmani ai filmarilor profesionale. In aceste conditii, mattebox-ul flexibil, Sympla Flexible Mattebox, creste posibilitatile de filmare, prin burduful care se extinde la orice dimensiune este nevoie, in functie de lungimea obiectivului si de unghiul luminii, protejand impotriva luminii directe si flare-ului.

[slideshow]

[vimeo http://www.vimeo.com/40235421 w=500&h=281]
[vimeo http://www.vimeo.com/40279221 w=500&h=281]
[vimeo http://www.vimeo.com/40279383 w=500&h=281]

%d bloggers like this: