Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

EvenimenteLectii de fotografie

Principii estetice in fotografia de portret in studio [high key, low key]

Duminica, 3 iunie, a avut loc ultimul seminar din proiectul Foto Experimental, initiat de New Age Photography impreuna cu Photosetup, seminar  care si-a propus sa ofere fotografilor, atat celor aflati la inceput de drum cat si celor care au depasit aceasta faza, oportunitatea de a experimenta diferite tehnici din fotografia de studio, alaturi de profesionisti.

Seria de  seminarii cu tematici specifice, sustinute de lectorii si fotografii cu experienta ai scolii New Age, Adrian Nasturica si Alexandru Chinschi, a fost incheiata pe 3 iunie cu seminarul  Principii estetice in fotografia de portret in studio [high key, low key], in care cursantii au invatat cum sa realizeze iluminarea in studio, in fotografierea portretelor.

Rolul seminarului a fost acela de a ajuta cursantii in montarea unui set-up de lumini in fotografia high key si low key, de a-i ajuta sa inteleaga principiile estetice, tipurile de modificatoare folosite in fotografia de portret, a principiilor de estetica in portret si a modelelor faciale.

Astfel cei prezenti au invatat care este schema de lumini specifica fiecarei situatii si cand sunt recomandate aceste set-up-uri de lumini. Astfel, iluminarea in low key este recomandata pentru fotografierea barbatilor sau pentru crearea unei atmosfere intense, dramatice, prin contraste puternice. Adrian Nasturica a aratat care sunt accesoriile care trebuie folosite si pozitionarea acestora pentru  a obtine rezultate finale dorite. Pentru portretele feminine, de exemplu in accentuarea finetii si elegantei feminine, mai ales in cazul mireselor, Adrian Nasturica a arat cursantilor tehnica de high key, explicand importanta utilizarii blitz-urilor si a modificatoarelor de lumina.

Participantii au avut sansa sa experimenteze fotografia cu blitz-urile profesionale  Photoflex si Proline, sa observe modificarile aduse luminii de fiecare accesoriu in parte si cum poate fi exploatat la maximum fiecare modificator de lumina, precum umbrelasoftbox-ul, accesoriile  dedicate softbox-urilor sau reflectoare.

Multumim pe-aceasta cale tuturor celor care au fost alaturi de noi la intreaga serie de seminarii, iar succesul inregistrat de Foto Experimental, precum si numarul mare de doritori sa participe la evenimente asemanatoare, ne-au convins sa pregatim alte proiecte prin care sa venim in sprijinul fotografilor ce doresc sa descopere cat mai multe dintre tainele fotografiei.

[slideshow]

One thought on “Principii estetice in fotografia de portret in studio [high key, low key]

Comments are closed.

%d bloggers like this: