Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

EvenimenteSfaturi utile

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Manfrotto a lansat de curand o noua serie de trepiede foto 290, mult mai performanta. Noua serie vine cu multe imbunatatiri si avantaje multiple oferite fotografilor, atat prin functionalitatea cat si prin pretul mai mic de achizitie.

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Noua serie 290 este formata din 3 categorii distincte, denumite: LIGHT, XTA si DUAL.

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Dar sa vedem pe rand ce reprezinta fiecare categorie in parte.

Prima categorie din seria 290 este LIGHT

Categoria Light are doua modele de trepiede in kit complet Manfrotto Kit Trepied 290 LIGHT cu cap bila  si cu cap 3-way foldable (cu manere pliabile).

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Este o categorie destinata celor care sunt la inceput de drum in deslusirea artei fotografice, o categorie destinata posesorilor de aparate DSLR entry-level.

Trepiedele sunt foarte usoare, compacte si stabile, avand capacitatea de a sustine in siguranta echipament foto cu o greutate de pana la 3kg.

Categoria de trepiede Manfrotto XTA

Este o categorie destinata fotografilor pasionati avansati si profesionistilor cu buget redus, care doresc un trepied de mare incredere.

Contine doua modele, un kit cu cap bila 496RC2si un kit cu cap 3-WAY, acesta din urma fiind noul cap 804RC2 cu manere retractabile.

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Un kit complet cu cap la alegere si husa de transport, la un pret accesibil. Tot ce-si poate dori un fotograf.

Kit-ul cu cap bila 496RC2 este in general preferat de catre fotografii pasionati de calatorii, deoarece ofera rapiditate in utilizare si usurinta la transport.

Avantajul kit-ului cu cap 3-Way 804RC2 este dat de manerele retractabile care il fac foarte compact la transport. Totodata, ofera precizie si control independent in toate cele 3 axe, fiind preferat de catre fotografii care au nevoie de aceste caracteristici in alegerea cadrelor, mai ales la portret, produs dar si peisaj.

Picioarele 290XTA ofera o mobilitate extraordinara, lasand posibilitatea fotografului sa ajunga la sol, prin desfacerea picioarelor.

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Cu ajutorul unui Low Angle Adaptor ce se poate cumpara separat, se indeparteaza coloana trepiedului si astfel se plaseaza aparatul foto foarte aproape de sol.

Cateva considerente tehnice pentru seria 290 XTA:

  • Picioarele 290 XTA ofera pozitionare in 4 unghiuri: 25°.46°.66°.88°
  • Kit-ul sustine in siguranta echipament foto de pana la 4kg.
  • Ofera o inaltime maxima de 171cm
  • Dimensiune strans: 70cm
  • Husa de transport inclusa

Categoria de trepiede foto Manfrotto 290 DUA

Destinate fotografilor pasionati avansati sau profesionisti care au un buget redus si doresc si un trepied de mare incredere ce ofera flexibilitate si stabilitate maxima.

Manfrotto lanseaza o noua serie de trepiede foto 290

Categoria Dua pentru cei care stiu modelele anterioare Manfrotto, dispune de sistemul XPRO existent la seria anterioara premiata TIPA in 2007 (190XPRO si 055XPRO), ce permite pozitionarea coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara a o scoate.

Un trepied extrem de versatil, ce provine din modelul anterior al seriei 190XPRO, cel mai bine vandut si apreciat trepied foto la nivel international.

Un trepied ce ofera flexibilitate maxima, avand posibilitatea de a se plasa la sol cu coloana orizontala pozitionata in cateva secunde, ideal pentru fotografii macro sau cadre aflate in pozitii greu de obtinut cu alte modele de trepiede.

Disponibile in varianta aluminiu kit cu cap bila si kit cu cap 3-way, cat si in varianta carbon.

Totdata se gasesc si simple doar picioare aluminiu si carbon fara a fi in kit cu cap inlcus. Avantajul este ca au un pret mai mic fata d ekit si se pot utiliza in diverse combinatii, cu un gimbal sau o macara de mici dimensiuni.

Trepiedele din seria 290 au o garantie extinsa pana la 10 ani.

 

 

 

Vezi mai jos film de prezentare seria Manfrotto 290

 

Manfrotto 290 Series – Tutorial Video from Manfrotto on Vimeo.

Detalii despre pret si disponibilitate, aici.

%d bloggers like this: