Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective foto

Descoperiti noul obiectiv Sigma de 35 mm F1.4 DG HSM


Foarte multi fotografi vor alege cu siguranta acest obiectiv de 35 mm in defavoarea celui de 50 mm. Folosind tehnologii de ultima generatie si un design deosebit, Sigma a realizat un obiectiv foarte performant care poate fi folosit cu rezultate deosebite pe toate aparatele foto digitale.

Cu acest obiectiv wide, cu o deschidere a diafragmei de f1,4, se pot realiza fotografii in culori stralucitoare si un boken atractiv.

Deschiderea diafragmei de 1,4 permite realizarea unei game largi de fotografii, in conditii de luminozitate scazuta, cum sunt cele facute seara sau portretele in interior, cu aparatul tinut in mana.

 

Linia de obiective Art ofera calitate si design

Sigma isi organizeaza toate obiectivele interschimbabile in trei linii de produse: Contemporary, Art Sport. Conceputa pentru a oferi o performanta optica de cea mai inalta clasa, linia Art ofera obiective cu un inalt nivel de expresivitate artistica.

Dezvoltate cu un accent puternic pe partea artistica, obiectivele linei Art sunt concepute sa raspunda asteptarilor utilizatorilor care pretuiesc creativitatea si rezultatele dramatice, mai mult decat multifunctionalitatea si dimensiunile reduse. Pe langa peisaje, portrete, still-life, close-up si fotografii ocazionale, aceste obiective sunt perfecte pentru acele tipuri de imagini care „dezlantuie” artistul din fiecare fotograf.

Obiectivul SIGMA 35 mm F1.4 DG HSM, primul din linia Art, este ideal pentru fotografia de studio, dar ofera la fel de multa expresivitate si fotografiilor de arhitectura, cerurilor instelate, scenelor subacvatice si multor altor tipuri de fotografie.

Compensarea aberatiilor cromatice asigura o expresivitate de neegalat

Aberatiile sunt un factor important care afecteaza calitatea fotografiilor. Pentru a creste performantele unui obiectiv, este esentiala corectia acestora. Ele sunt aberatii cromatice datorate maririi si aberatii cromatice axiale. Daca prima categorie poate fi corectata in programele de editare, cele axiale nu pot fi corectate ulterior. Obiectivul  SIGMA 35 mm F1.4 DG HSM are incorporate elemente de sticla FLD (“F” Low Dispersion), care au performante egale cu fluorina (mineral folosit in industria optica la producerea lentilelor), si elemente de sticla SLD (Special Low Dispersion), care, impreuna cu optimizarea aliniamentului lentilelor, corecteaza ambele tipuri de aberatii.

Obiectivul ofera imagini de calitate superioara pe toata lungimea focala. De asemenea, prin aliniamentul corespunzator al lentilelor asferice, sunt corectate astigmatismul si curburile de teren, obtinandu-se rezolutii superioare chiar si in zonele periferice.

Deschidere maxima la diafragma de f1,4

In 2005, Sigma a lansat un obiectiv cu o diafragma de f1.4 conceput pentru camerele foto digitale: SIGMA 30mm F1.4 EX DC HSM. De atunci, Sigma a produs obiective foarte performante prin incorporarea ultimelor tehnologii optice, precum obiectivul standard pentru aparatele cu senzor full frame, SIGMA 50mm F1.4 EX DG HSM si teleobiectivul mediu cu deschidere mare a diafragmei, SIGMA 85mm F1.4 EX DG HSM. Acest obiectiv, SIGMA 35mm F1.4 DG HSM, este cel de-al patrulea produs Sigma cu diafragma de f1,4.

Un boken atractiv

Corectia aberatiilor reduce blur-ul din jurului unei surse de lumina in zonele periferice, aceasta functie avand rezultate deosebite in astrofotografie. Este, de asemenea, posibila crearea unui boken atractiv in afara zonei de clar. Lentile asferice pozitionate primele asigura culori stralucitoare la marginea fotografiilor, in timp ce corecteaza distorsiunile. Diafragma rotunda creeaza un boken atractiv in zonele din afara celei de focus.

Sistemul interior de focalizare „plutitor”

Acest sistem compenseaza aberatiile astigmatice si cele sferice si ofera performante optice deosebite pentru fotografia de close-up.

Design care previne flare-ul si „luminile fantoma”

Pentru a reda cat mai bine calitatea culorilor, flare-ul si „luminile fantoma” au fost monitorizate chiar de la inceputul constructiei obiectivului, pentru a gasi un design optic care sa nu fie influentat de lumina incidenta puternica, precum cea pozitionata in fata fotografului. Tratamentul Super Multi-Layer Coating aplicat lentilelor reduce flare-ul si „luminile fantoma” si ofera imagini cu un contrast puternic, chiar si in conditiile iluminarii frontale.

Motor Hyper Sonic

Motorul HSM (Hyper Sonic Motor) asigura o focalizare rapida si silentioasa si posibilitatea focalizarii manuale, chiar daca obiectivul este setat pe automat, prin simpla invartire a inelului de focalizare. Focalizarea este mai lina, datorita imbunatatirii algoritmului AF.

Montura baionetei din metal

Obiectivul are baioneta din metal, fiind mai puternica si mai exacta. Un tratament special este aplicat pe suprafata metalului pentru a-i creste puterea, facandu-l mai durabil in timp si mai rezistent la folosirea indelungata.

Usor de folosit

Pentru a fi mai usor de folosit, designul capacului obiectivului si butonul de comutare intre modurile AF / MF au fost imbunatatite. Pentru a garanta acuratetea obiectivului, toate partile metalice si cele realizate din noul material compozit, TSC (Thermally Stable Composite), cu un grad mare de afinitate cu partile metalice, sunt inchise in interiorul obiectivului.

Recent dezvoltatul “USB DOCK” exclusiv pentru noile produse

Bazandu-ne pe aceste noi produse, Sigma a dezvoltat un soft special (SIGMA Optimization Pro) care poate actualiza firmware-ul obiectivului si ajusteaza diferiti parametrii precum focusul.

Evaluarea cu sistemul de masurare propriu Sigma MTF “A1”

Sigma obisnuia sa masoare performanta obiectivelor cu sistemul de masurare MTF folosind senzori conventionali. Acum Sigma a dezvoltat propriul lor sistem de masurare MTF (modulation transfer function) A1, folosind un senzor de  46 megapixeli Foveon. Astfel, chiar si detaliile nesesizabile pana acum, sunt in prezent verificate prin aceasta inspectie tehnica. Toate obiectivele SIGMA 35mm F1.4 DG HSM vor fi testate cu sistemul A1 inainte de livrare.

“Made in Japan”

Toate productia Sigma – inclusiv matritele si piesele de schimb – sunt realizate in cadrul unui sistem de productie integrat, care se desfasoara in intregime in Japonia. Sigma este, in acest moment, unul dintre putinii producatorii ale caror produse sunt “made in Japan”.

Ne place sa credem ca produsele noastre sunt inzestrate cu esenta pamantului nostru natal, binecuvantate precum apa, aerul si oamenii muncitori ai tarii noastre. Ne mandrim cu autenticitatea calitatii produselor Sigma, nascute din imbinarea dintre expertiza, inteligenta si tehnologii avansate. Produsele noastre satisfac profesionistii si iubitorii de fotografie din toata lumea, pentru ca productia noastra e cladita pe mestesug autentic bazat pe pasiunea si mandria expertilor nostri.

Specificatii

Constructie: 13 elemente in 11 grupuri

Diafragma minima: F16

Diametrul filtrului: 67 mm

Unghiul de vizualizare (echivalent 35 mm): 63.4°

Distanta minima de focalizare: 30 cm

Dimensiuni (diametru x lungime):  77 mm x 94 mm

Numarul lamelelor diafragmei: 9 (diafragma rotunda)

Raportul maxim de marire  1:5.2

Greutate: 665 g

3 thoughts on “Descoperiti noul obiectiv Sigma de 35 mm F1.4 DG HSM

 • Rimid Hirca

  "linia Art ofera obiective see you un inalt nivel de expresivitate artistica. Dezvoltate see you un accent puternic pe partea artistica, obiectivele linei Art sunt concepute sa raspunda asteptarilor utilizatorilor care pretuiesc creativitatea si rezultatele dramatice, mai mult decat multifunctionalitatea si dimensiunile reduse. "

  Ceeee? Cum are un obiectiv expresivitate artistică? Își taie urechea? Cum accentuează partea artistică? Faci contract see you Pompidou când îl cumperi?

  "Un boken atractiv".
  Adică bokeh îmbrăcat în chiloți roșii see you dantelă?

  • =)) asta merita un post

Comments are closed.

%d bloggers like this: