Kata rucsac foto Multipro – incapator, compact, multifunctional

Asa cum ii spune si numele, rucsacul foto Kata Multipro 120Pro-Light este unul multifunctional, dedicat fotografilor profesionisti. Extrem de compact, permite acestora sa depoziteze o cantitate mare de echipament foto, intr-un spatiu relativ mic, dar si foarte bine protejat.

Echipamentul foto care poate fi depozitat include un DSLR cu grip si obiectiv 70-200 mm atasat, inca 3 sau 4 obiective suplimentare, in functie de dimensiunea acestora, si un blitz exterior. In plus, fotografii  care au nevoie, pot lua cu ei un laptop de 15 inch, care are un compartiment dedicat in spatele rucsacului.

Accesoriile de mici dimensiuni, precum carduri, cabluri, cititoare de carduri sau filtre, au prevazute spatii dedicate in buzunare interioare inchise cu fermoar. Doua dintre acestea sunt amplasate in peretii despartitori, ceea ce creste protectia oferita obiectelor din interior, deoarece acesti pereti sunt realizati din spuma Aeriform, care are proprietati de protectie fiind in acealsi timp  usoara pentru a nu ingreuna rucsacul.

Ofera spatiu necesar si pentru obiecte personale, precum telefon, portofel sau chei prin existenta unui buzunar exterior, inchis la randul sau cu fermoar.

Compartimentul pentru laptop este dublat de un fermoar pe toata lungimea spatelui, care mareste spatiul de depozitare din spatele rucsacului. In acest fel se poate depozita o haina sau alte obiecte personale sau accesorii foto.

Pastrand, de asemenea, stilul Kata, peretii interiori, realizati din spuma Aeriform, despartitori sunt modulari, ceea ce permite, in primul rand potrivirea acestora in functie de echipament si preferintele fotografului si in doilea rand, creste gradul de protectie oferit acestuia, prin fixarea foarte bine a fiecarei piese.

Rucsacul are cateva particularitati, in special in ceea ce priveste accesul la echipamentul foto, care il scot in evidenta fata de alte modele. Accesul principal se face prin capacul mare, situat in partea frontala a rucsacului. In acest mod se poate ajunge la tot echipamentul foto depozitat. Pentru rapiditate, la aparatul foto cu obiectivul atasat, se mai poate ajunge fie prin partea superioara a rucsacului, fie prin lateral.

Astfel, prin aranjarea peretilor despartitori modulari, se poate aseza aparatul foto in asa fel incat sa fie accesat prin capacul mai mic, amplasat in partea superioara a rucsacului. Atunci cand se pastreaza aranjarea clasica a echipamentului foto, partea superioara a rucsacului poate fi folosita ca un buzunar pentru lucruri personale sau accesorii suplimentare.

Un al treilea capac, ce inchide rucsacul cu fermoar, este plasat lateral, permitand accesul fie la obiectivele suplimentare, fie la aparatul foto, in functie de cum s-a realizat aranjarea interioara a echipamentului fotografic.

Apartinand colectiei Pro-Light, rucsacul Multipro beneficiaza de tehnologiile Kata care il fac usor si protector. La capitolul protectie intra arcul de otel, Spine Guard, care este invelit in spuma si plasat de obicei in zonele unde posibilitatile de lovire sunt cele mai mari. Pentru confortul fotografului si reducerea greutatii s-a ales utilizarea sistemului de bretele Gecko Harness, sistem ce se remarca prin textura interioara a curelelor de umar care previne alunecarea acestora si forma tridimensionala care le permite asezarea intr-o maniera naturala pe umarul fotografului.

Rucsacul este livrat cu husa de protectie fata de ploaie si soare. Desi rucsacul este realizat din materiale impermeabile (RipStop), husa este oferita pentru situatiile de vreme extrema. Ea apare in versiunea dubla – cu partea neagra pentru ploaie si partea argintie pentru soare (parte ce poate fi folosita si ca blenda reflectorizanta).

De asemenea, rucsacul se livreaza un suport pentru trepied, care permite prinderea trepiedului pe capacul frontal, fara a ii incomoda la transportul acestuia.

Rucsacul este compatibil cu sistemul EPH System, cel care permite unirea mai multor genti si rucsacuri pentru a oferi un spatiu mai mare de depozitare a echipamentului foto si a pastra in acelasi timp accesul usor la acesta.

In ceea ce priveste transportul rucsacului, pe langa modul clasic de purtat in spate, acesta mai poate fi transportat pe trolley, datorita faptului ca rucsacul este dotat cu sistem de Insert trolley. De asemenea, rucsacul are dimensiuni acceptate ca bagaje de mana la bordul avioanelor.

%d bloggers like this: