Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Profil de fotografTestari echipamente foto-video

Dan Comaniciu premiat de catre Hasselblad Owner’s Club

Dan Comaniciu ar putea fi considerat, pana in acest moment, probabil,  primul fotograf roman premiat de catre Hasselblad Owner’s Club.

Detinatorul unuia dintre cele mai mari studiouri foto din centrul tarii (Brasov) si fireste, unul dintre clientii din portofoliul nostru,  Dan Comaniciu incepe sa devina tot mai cunoscut, depasind granitele tarii.

Fotograf profesionist de peste cinci ani si cu o bogata experienta datorata pasiunii catre fotografie preluata de la tatal sau, Dan face in prezent fotografie comerciala, fotografie de moda, beauty si portrete, figurile umane reprezentand cea mai mare parte a subiectelor imortalizate de acesta.

Cu o astfel de imagine, Dan a castigat, la sfarsitul anului trecut, premiul „fotografia lunii” ,  acordat de  Hasselblad Owners’ Club in cadrul competitiei Picture of the Month.

Fotografia lui Dan releva o abordare „flying vintage”.

Cu aceasta imagine, Dan si-a demonstrat talentul, alaturi de echipamentele de calitate, doua componente esentiale care pot garanta rezultate cu adevarat de demne de lauda, fotografia fiind realizata cu un Hasselblad H3D-50 cu obiectiv de 50mm si un sistem de blitz portabil Hensel Poty Lithium 1200 cu RingFlash.

Dar cum o fotografie buna de portret implica si make-up artist, in cazul lui Dan, make-up artist este Alexandra Comaniciu care ii este alaturi in toate proiectele sale.

Un alt secret care sta la baza fotografiilor reusite ale lui Dan, in afara de echipamentul folosit, este inspiratia, pasiunea, dar mai ales munca si pregatirea unei sesiuni foto ca pe un intreg, Dan si echipa lui gandind de cele mai multe ori,  dincolo de imagine, de fotografia in sine.

Astfel, ei pun pasiune in procesul de creatie si se implica in construirea unor strategii de promovare exceptionale, pentru ca au inteles ca fotografia este ideala pentru publicitate, fie ca este vorba despre fotografie de moda, fotografie de arhitectura, book-uri sau fotografie de produs.

Mai multe detalii despre Dan Comaniciu si fotografiile realizate de acesta le puteti gasi pe site-ul personal: www.dancomaniciu.com

Articolul despre Dan Comaniciu a fost publicat de catre revista Hasselblad Bulletin in noiembrie 2011 .

Cateva fotografii de la making-off,  puse la dispozitie de catre Dan pentru acest articol, vi le prezentam mai jos, insa mai multe fotografii  legate de proiectul sau precum si altele  se pot vedea aici: http://dancomaniciu.com/blog/index.php?page=FASHION&id=2

[slideshow]

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.  Acest articol face parte din proiectul Profil de Fotograf, iar informatiile si fotografiile sunt publicate cu acordul fotografului prezentat in proiect.

%d bloggers like this: