Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cele mai inspirate cadouri pentru un fotograf în 2021

A mai rămas puțin până vom intra în luna cadourilor, iar mulți dintre noi am început deja să căutăm cadoul perfect. De multe ori poate fi destul de dificil să alegem un cadou pentru o persoană dragă, iar atunci când aceasta este pasionată de fotografie situația poate deveni mult mai complicată. Un aparat foto, fie el DSLR sau Mirrorless, este destul de costisitor, iar obiectivele foto profesionale nu se lăsa mai prejos. Totuși, asta nu înseamnă că nu poți să găsești un cadou potrivit orice fotograf din viața ta! Pe lângă cele amintite anterior există încă destule opțiuni pe care să le iei în considerare în acest an. Poți căuta versiuni calitative ale articolelor esențiale oricărui echipament foto, iar dacă nu știi exact care este tipul de cameră utilizat de persoana în cauză, orientează-te către elemente universale. Pentru a-ți ușura munca, noi am centralizat câteva idei pentru tine!

 

Iată 5 idei de cadouri inspirate pentru un fotograf în 2021:

 

1. Trepied foto

 

Trepiedul foto este acel accesoriu de care orice fotograf are nevoie, deci, dacă persoana căruia dorești să îi faci un cadou nu deține deja unul, aceasta este alegerea perfectă! Îi va fi de ajutor pentru stabilizarea imaginii,  pentru fotografii mai bune atunci când lumina este slabă, dar și pentru obținerea unor compoziții reușite. Mulți fac greșeala de a se orienta către un trepied ieftin, pe care oricum va fi nevoie să îl schimbe la scurt timp după achiziționare. Sfatul nostru este să nu îl alegi pe cel mai ieftin, iar ca să nu fii supus la cheltuieli colosale, una dintre cele mai bune alegeri sunt trepiedele foto Manfrotto, compatibile cu orice cap foto sau video. Acestea sunt confecționate din materiale durabile precum carbon sau aluminiu și, mai mult de atât, au o garanție de 10 ani, deci reprezintă o investiție care va merita din plin! Într-adevăr și acesta se poate încadra în categoria cadourilor puțin mai costisitoare, însă dacă dorești să fie cel mai bun cadou pe care îl va primi în acest an, nu mai sta pe gânduri! Câteva modele pe care ți le recomandăm sunt Manfrotto Compact Advanced cu cap 3-way, Manfrotto Befree Alpha sau Manfrotto Compact Action.

 

2. Aparat foto

Dacă totuși dorești să investești mai mult în cadoul din acest an, alegerea cea mai bună ar fi chiar un aparat foto! Fiecare fotograf își dorește să testeze și să experimenteze cât mai multe tipuri de aparate foto. De exemplu, dacă în acest moment deține un DSLR, probabil că ar dori să achiziționeze și un mirrorless sau un aparat compact, diferența dintre ele fiind una notabilă. O opțiune foarte bună pentru aparatele mirrorless este Sony ZV-E10, cu filmare 4k și obiective interschimbabile, în timp ce Canon PowerShot G7 X Mark II este alegerea perfectă pentru un aparat compact. Mergând mai departe, o alegere bună pentru clasici și nostalgici sunt aparatele foto pe film. În această zonă, un Kodak M35 poate fi un cadou excelent! Iar pentru că nu putem să nu includem una dintre cele mai populare opțiuni în randul tinerilor, te sfătuim să iei în considerare și aparatele foto instant de la Polaroid sau Kodak. Acestea din urma sunt perfecte la petreceri sau în vacanțe pentru că pot transforma pe loc fotografia digitală într-una fizică, pe care să o poți păstra cu tine pentru mai mult timp.

 

Canon PowerShot G7 X Mark II [0]

3.  Rucsac foto

 

Rucsacul foto este acel accesoriu de nădejde pentru orice fotograf, indiferent de anotimp. Pentru a-l alege pe cel potrivit, va trebui să fii atent la capacitate, eficiența compartimentării, dar și la gradul de protecție pe care îl oferă. Toate acestea trebuie alese în funcție de stilul pe care fotograful îl abordează. De cele mai multe ori nu există combinația perfectă pentru orice stil, de aceea este indicat să te adaptezi. Dacă preferă fotografia de călătorie, probabil că își va dori un rucsac de dimensiuni reduse, care să nu îi îngreuneze munca. Pe de altă parte, dacă este fotograf de evenimente, un rucsac încăpător și foarte bine compartimentat va fi perfect deoarece îl va ajuta să transporte tot echipamentul de care are nevoie. Un singur lucru rămâne comun și anume gradul de protecție, oferit de calitatea materialelor din care este confecționat. Alege întotdeauna un rucsac confecționat din materiale premium, rezistente la apă, care să ofere protecția necesară echipamentului foto. Câteva dintre modelele pe care ți le recomandăm sunt rucsacul Lowepro Tahoe BP, rucsacul Manfrotto NX sau Lowepro flipside 300AW III

4. Card de memorie

 

Dacă vrei să alegi ceva mai puțin costisitor, dar care totuși să fie util, atunci poți lua în calcul un card de memorie. Unul dintre cele mai rele lucruri care i se poate întâmpla unui fotograf este să piardă fotografii. Nimeni nu își dorește să constate că nu are suficient spațiu de stocare atunci când e pe cale să realizeze câteva cadre suplimentare, de aceea mereu va fi de ajutor un card de memorie în plus. Chiar dacă ți s-ar părea un lucru ușor, dată fiind varietatea ofertei, alegerea unui card de memorie potrivit poate reprezenta o provocare pentru oricine. Va trebui să găsești echilibrul perfect între calitate și preț înainte de a lua decizia finală. Câteva lucruri de luat în considerare atunci când vrei să alegi un card de memorie sunt capacitatea, viteza, dar și tipul cardului. Asigură-te că are o capacitate destul de mare – minim 64 GB și o viteză de descărcare optimă. Astfel, va fi de folos atât pentru stocarea unui volum mai mare de fotografii, cât și pentru a salva timp la descărcare. 

 

5. Sursă de iluminare 

 

Iluminarea este o componenta indispensabilă pentru orice fotograf. Atunci când lumina este insuficientă, șansele ca fotografiile să arate bine sunt scăzute. Deci, dacă vrei să achiziționezi un cadou care să îi vină în ajutor, alege o sursă de iluminare suplimentară. Una dintre cele mai folosite surse este lampa LED circulară Tolifo, ideală atât pentru foto-video, cât și pentru vlogging, tutoriale sau alte asemenea. Poți opta pentru versiunea sa simplă, sau pentru versiunea cu stativ, cea din urmă fiind mult mai versatilă. Unul dintre marile avantaje ale sale îl prezintă mobilitatea sistemului de prindere, ce oferă posibilitatea de a fi așezat în orice poziție, în funcție de nevoile utilizatorului. Un alt avantaj este conferit de accesibilitatea acestuia – acum poți oferi un cadou extrem de util, la un preț de invidiat!


Acestea sunt doar câteva idei de cadouri care te vor ajuta să îți faci prietenii pasionați de fotografie fericiți! Nu există nimic mai bun decât să primești un cadou pe care ți-l doreai, deci, fii tu cel care le va face sărbătorile mai bune în acest an. Dacă ai nevoie de îndrumare în vederea alegerii celei mai bune opțiuni, consultanții Photosetup sunt gata să vina în ajutorul tău! Pentru mai multe idei de cadouri explorează chiar acum secțiunea specială din cadrul website-ului nostru!

%d bloggers like this: