Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cum își pregătesc fotografii studioul pentru ședințele foto de Crăciun

Ședințele foto de Crăciun sunt la mare căutare în această perioadă. De la prieteni, cupluri sau chiar familii, toți își doresc să imortalizeze momente frumoase alături de cei dragi, într-un decor de poveste. Probabil că și tu te-ai gândit măcar o dată la ce frumos ar fi să iei parte la o ședință foto de sezon și să rămâi cu amintiri pe viață. Pentru a îndeplini această dorință, fotografii de pretutindeni își transformă studiourile, decorându-le specific, dar și aducând echipamentul foto pentru studio potrivit. Aceste pregătiri sunt extrem de frumoase, însă pot fi și o sursă de stres pentru fotografi, mai ales atunci când sunt presați de timp și vor ca totul să fie perfect. Pentru a înțelege mai bine acest proces, ne vom îndrepta atenția asupra fotografilor și a modului în care aceștia își pregătesc studioul foto pentru ședințele tematice, de Crăciun. 

 

Iată câțiva pași pe care fiecare fotograf îi are în vedere atunci când își pregătește studioul pentru ședințele foto de Crăciun: 

1. Decorează festiv 

Elementul de bază pentru orice studio în perioada Crăciunului este decorul. Acesta trebuie să fie realizat în ton cu sărbătorile pentru a fi cât mai atractiv pentru vizitatori. În funcție de ipostaza pe care doresc să o recreeze, aleg elemente precum brad împodobit, șemineu, cadouri, luminițe, lumânări și alte decorațiuni de sezon. De obicei, pentru a împăca toate preferințele clienților, fotografii optează pentru crearea mai multor decoruri specifice, din care doritorii pot alege unul sau mai multe pentru ședința lor foto. Fiecare decor facilitează imortalizarea unor momente de sărbătoare precum adunarea familiei în jurul brandului, deschiderea cadourilor sau chiar o vizită la săniuș! Atunci când decorul este creat în mod corespunzător, poate fi de ajutor pentru a intra în atmosfera de sărbătoare, dar poate conferi și acea ambianță plăcută, care să destindă participanții și să îi determine să se comporte natural. În acest mod, cu echipamentul foto pentru studio potrivit, fotograful va putea imortaliza acele momente autentice, pline de emoție, care să rămână ca niște amintiri frumoase peste ani.

 

2. Iluminează corespunzător

În lipsa unei iluminari adecvate, fotografiile nu vor putea arăta nici pe departe profesionist, iar acesta este unul dintre criteriile pe baza căruia persoanele aleg anumiți fotografi în detrimentul altora. Fotografii cu experiență cunosc faptul că au nevoie de surse de iluminare potrivite pentru a realiza cadre excelente, de aceea majoritatea se pregătesc în consecință. Un lucru bine știut este acela că lumina nu trebuie să fie directă și nici indreptată către camera foto, de aceea este nevoie de un stativ pentru lumină. Câteva opțiuni de luat în considerare sunt Stativul Manfrotto 1052BAC, Stativul pneumatic Lastolite sau Stativul Avenger Baby Stand. De asemenea, alte accesorii des folosite, care influențează semnificativ calitatea iluminării, sunt softboxurile, dar și umbrelele foto. Totuși, există și varianta de a realiza fotografii în lumină mai slabă, iar în acest caz, orice fotograf profesionist va știi că trebuie să ajusteze setările camerei foto astfel încât pozele să nu fie blurate sau să aibă o calitate slabă. 

blituri foto

3. Pregătesc echipamentul foto pentru studio potrivit

Un alt element extrem de important pe care fiecare fotograf trebuie să îl pună la punct în pregătirea studioului pentru ședințele foto de Crăciun este echipamentul foto. Când vorbim de aparatură, ne referim atât la camerele foto folosite, împreună cu accesoriile necesare precum acumulatori foto suplimentari, trepied foto sau filtre, cât și la accesorii pentru studio precum fundaluri foto, panouri și cadre. Fără această aparatură niciun fotograf nu ar fi capabil să organizeze astfel de shooting-uri tematice profesionale. Îndreptându-ne atenția asupra camerelor foto potrivite pentru ședințele de sezon, unele dintre cele mai populare în rândul fotografilor profesioniști sunt Canon EOS 5D Mark IV și Sony A7R III. Acestea oferă imagini cu o rezoluție înaltă, care pot ajuta un fotograf să imortalizeze cadre formidabile, chiar și în zilele mai puțin bune. 

Aceștia sunt doar câțiva pași pe care fotografii îi înfăptuiesc atunci când își pregătesc studioul pentru ședințele de Crăciun. Pe final, am dori să vă prezentăm câteva dintre decorurile noastre preferate din acest an. 

 

Decorurile noastre preferate de Crăciun de la fotografi români

Pentru că cererea a fost destul de mare, iar locurile limitate, fotograful Alex Pasarelu a început rezervările pentru ședințele foto în Căsuța lui Moș Crăciun încă din luna septembrie. Căsuța lui Moș Crăciun dispune de patru încăperi, fiecare dintre acestea fiind decorate festiv. În plus, Alex a pregătit câteva sfaturi, dar și o serie de “do’s and don’t’s” menite să vina în ajutorul vostru. 

 

 

Sursă foto: Facebook Sedinta Foto de Craciun cu Alex Pasarelu 

 

Mihaela Dincă ne invită să pășim într-un decor rustic de Crăciun, în acest an. Așa cum zice chiar ea, “anul acesta este dedicat poveștilor spuse la gura sobei, pisicuțelor care torc”, alături de luminițe și miros de brad. De la începutul lunii noiembrie, doritorii au putut spune “da” unei ședințe alături de Mihaela, iar ca element de interes, aceștia au putut avea parte și de fotografii în cadru natural, afară.

 

 

Sursă foto: Facebook Mihaela Dinca Weddings 

 

Julius a pregătit nu unul, ci patru decoruri speciale de Crăciun pentru studioul său, încă din luna noiembrie! Oamenii își pot alege decorul în funcție de stilul lor vestimentar sau pot chiar veni cu câte o ținută pentru fiecare decor. Ședințele foto sunt pline de voie bună, iar în caz că dorești să ai alături și animăluțul de companie, studioul este pet friendly.

 

Ședințele foto de Crăciun ședințele foto

Sursă foto: Facebook Julius Paulll 

%d bloggers like this: