Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Ședințele foto cu animale de companie – sfaturi utile

Printre cei mai îndrăgiți membrii ai unei familii, animalele de companie se bucură constant de atenția noastră și ne fură zâmbete – fie că aceștia fac o prostie, dorm într-un fel ciudat sau se joacă în jurul nostru, ei vor fi mereu vedetele din telefonul mobil al stăpânilor. În ultimul an chiar au devenit un trend puternic ședințele foto cu animalele de companie, în care stăpânii apelează la un fotograf profesionist pentru a surprinde micile animăluțe în ipostaze amuzante și totuși drăguțe. Multe studiouri foto și-au adaptat spațiul de lucru pentru astfel de ședințe, iar recuzita lor s-a îmbogățit cu accesorii care să-i ajute să capteze atenția animalelor către camera de fotografiat

Dacă ești fotograf și vrei să iei parte la acest trend oferind și tu la rândul tău ocazia clienților tăi de a realiza ședințe foto alături de animalele de companie, citește articolul nostru pentru a afla ce echipamente sunt necesare și care sunt tehnicile de fotografiere în cazul unor astfel de ședințe. 

 

Echipamente foto necesare

Comparativ cu alte tipuri de fotografie, pentru ședințele foto cu animale de companie nu există un obiectiv foto ideal. Nevoile de fotografiere variază în funcție de ipostazele în care te vei afla, tocmai de aceea este ideal să ai la îndemână mai multe variante de obiective. Înainte de a face o selecție, trebuie să te gândești și unde se va desfășura ședința – dacă este în studio, poți folosi chiar un obiectiv pentru portete (asta și dacă animăluțul este cuminte), însă dacă ședința foto se va desfășura în  exterior, într-un parc sau pe stradă, va trebui să alegi un obiectiv foto care să-ți permită să tragi cadre calitative cu un timp de expunere mic, pentru a surprinde mișcările rapide ale animalului. Un cadru interesant îl oferă și obiectivele wide, deoarece au ca rezultat perspective interesante care pot conferi un plus de efect fotografiilor tale.

 

fotografia-animale-companie-caini-pisici-echipamente-foto-sfaturi-photosetup

Nu în ultimul rând, asigură-te că ai echipamente de curățat la îndemână. Lucrul cu animalele de companie este distractiv, dar totuși provocator în ceea ce privește păstrarea curățeniei. Asigură-te că obiectivul aparatului foto, cât și celelalte accesorii sunt mereu curate, altfel riști să strici calitatea fotografiilor dacă apar urme pe lentilă. 

 

Sfaturi pentru fotografia cu animale de companie 

 

1. Coboară-te la nivelul lor 

Fiindcă suntem obișnuiți să vedem animalele de sus, fotografierea lor de la nivelul nostru poate să nu creeze același efect ca atunci când te cobori și îi surprinzi în mediul lor natural. În funcție de talia animalului, este posibil să fie nevoie să te ghemuiești sau chiar să stai pe burtă pentru a-i surprinde bine. Încearcă să-i fotografiezi de la nivelul ochilor, pentru a te asigura că obții cea mai bună perspectivă asupra mimicii și gesturilor lor. Ai grijă însă la lentilele aparatului foto, fiindcă există riscul ca animăluțele să devină foarte curioși de ele și să lase o ștampila umedă pe lentilă, riscând calitatea imaginii. 

fotografia-animale-companie-caini-pisici-echipamente-foto-sfaturi-photosetup-5

2. Fotografiază la o viteză mare

De departe printre cele mai mari provocări când vine vorba de ședințele foto cu animale de companie, este realizarea unor capturi clare, în timp ce acestea se mișcă constant. Va trebui să utilizezi o cameră care oferă viteze de expunere rapide pentru a-i surprinde în acțiune. Unele camere digitale oferă un program special pentru animale de companie, dar de obicei nu este suficient pentru a realiza imagini bine expuse și clare. Tocmai de aceea, îți recomandăm să folosești modul manual, fie că fotografiezi cu un DSLR sau cu o cameră mirrorless. Dacă este posibil, fotografiază în modul rafală, astfel încât să surprinzi o serie de ipostaze și expresii fără a ridica degetul de pe butonul declanșator. Acest lucru îți va oferi o mulțime de opțiuni din care să alegi!

fotografia-animale-companie-caini-pisici-echipamente-foto-sfaturi-photosetup

 

3. Folosește recuzită

Printre cele mai adorabile fotografii în care apar animalele de companie, sunt acelea în care sunt accesorizate cu diverse elemente de recuzite, cum ar fi fundițe, flori, eșarfe sau costumașe haioase. Pe lângă efectul estetic pe care îl creează, recuzita poate crea un spațiu confortabil pentru animalul de companie al clienților, făcându-l să se simtă în largul lui. Menționează-le stăpânilor să aducă jucăria sau păturica preferată a animăluțului, fiincă asta îi va face să se simtă cel mai bine. 

fotografia-animale-companie-caini-pisici-echipamente-foto-sfaturi-photosetup

 

 

Sperăm că ți-am oferit cele mai bune direcții pentru realizarea unei ședințe foto cu animale de companie. Precum ai observat, folosirea unor echipamente optime este ideală, așa că te așteptăm în sediul Photosetup pentru a beneficia de consultarea gratuită a experților noștri în ceea ce privește alegerea apatatului foto ideal pentru tine! 

%d bloggers like this: