Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Top 4 cele mai bune trepiede foto pentru călătorii

Dacă ești un împătimit al aventurilor, dar și al fotografiei de călătorie, cu siguranță din echipamentul tău nu va trebui să lipsească un trepied foto adaptat nevoilor tale. Fiind compact, ușor și ferm, acesta îți va permite să stabilizezi camera pentru a obține fotografii clare, chiar și în condiții de lumină slabă. Totodată, va deservi drept o platformă stabilă pentru timelapsuri, expuneri lungi, dar și videoclipuri. Desigur, poate că ți se va părea că un trepied nu este la fel de important precum achiziționarea unui aparat foto sau obiectiv foto, însă contrar așteptărilor, vei vedea că poate fi la fel de important în realizarea fotografiilor. Dacă nu știi care ar fi alegerea potrivită, specialiștii Photosetup au pregătit pentru tine cateva dintre cele mai bune opțiuni de trepiede foto pentru călătorii, din care poți alege. 

 

Iată 4 cele mai bune trepiede foto pentru călătorii:

 

1. Manfrotto Element MII

 

Manfrotto furnizează o gamă excelentă de trepiede foto, potrivite pentru toate tipurile de fotografie. Unul dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba de trepiede foto pentru călătorii este Manfrotto Element MII. Datorită greutății și a dimensiunii sale reduse, acesta se va potrivi perfect în orice rucsac foto, alături de restul echipamentului. Trepiedul include un cap bila, cu plăcuță quick release, ceea ce îl face perfect atât pentru susținerea aparatelor foto DSLR, cât și a celor Mirrorless, inclusiv cu teleobiectiv. Acesta ajunge la o înălțime destul de mare, de 160 cm, fără camera foto, și are doar 42.5 cm atunci când este strâns. Tot pentru facilitarea transportării, are inclusă o husă de transport, care îți va fi extrem de utilă în orice călătorie. 

2. Joby Compact Advanced 

 

Joby Compact este o nouă gamă de trepiede ușoare și de dimensiuni reduse, perfecte pentru pasionații de călătorii, dar și pentru creatorii de conținut, indiferent de industrie. Din cadrul acestei game, cel mai potrivit pentru fotografia de călătorie este modelul Joby Compact Advanced, care în ciuda dimensiunii sale reduse, poate susține camere DSLR sau Mirrorless, cu o greutate de până la trei kilograme. Capul cu trei direcții permite înclinarea și rotirea lină, oferind atât mișcări verticale, cât și laterale, de până la 90 de grade. Picioarele permit eliberarea rapidă datorită clapetei de eliberare și strângere a segmentelor, ceea ce te va ajuta să salvezi destul de mult timp, făcându-l mult mai ușor de așezat. Pe lângă cele menționate anterior, calitate și durabilitatea, fac din Joby Compact Advanced alegerea potrivită pentru orice fotograf. 

3. Manfrotto BeeFree GT XPRO 

 

Un alt trepied foto potrivit pentru iubitorii de călătorie este Manfrotto BeeFree GT XPRO. Acesta este format din 4 secțiuni, realizat din fibra de carbon, cantarind doar 1,76 kilograme. Datorită construcției BeeFree, comenzile sunt intuitive și convenabile pentru orice utilizator, iar principalul său avantaj constă în portabilitatea sa, dar și în flexibilitatea datorată sistemului XPRO, fiind perfect pentru fotografiile macro. Tot grație sistemului XPRO acesta poate susține până la 10 kilograme, în ciuda greutății sale reduse. Înălțimea acestuia variază între 9 și 162 cm și vine cu husa inclusă, pentru portabilitate și protecție. 

4. Gitzo GK1545T-82TQD Kit Traveler

 

Dacă dorința ta cea mai mare este ca trepiedul foto să fie unul compact, atunci află că avem soluția! Avantajul cel mai mare al trepiedului Gitzo este acela ca datorită sistemului pe care îl oferă picioarele, de a se răsuci la 180 de grade, acesta este deosebit de compact. Totodată, beneficiază de mai multă stabilitate și rezistență prin sistemul de strângere/eliberare “G-lock” și a noului material “Carbon eXact”. De asemenea, acesta oferă poziționare la sol pentru obținerea celor mai bune cadre. Cântărind doar 1.450 kilograme, nu îți va face deloc probleme atunci când vei dori să îl transporți, deci, îl vei putea avea cu tine în fiecare călătorie! 

Când vine vorba de trepiede de călătorie, acestea nu sunt realizate cu funcții și specificații egale. Totuși, am încercat să evidențiem câteva modele care s-ar putea potrivi și încadra în majoritatea cerințelor avute de fotografi. Există întotdeauna un echilibru care trebuie găsit în funcție de necesități și preferințe. Dacă încă nu ești convins, poți cere informații suplimentare consultanților Photosetup, care sunt extrem de bine pregătiți și te vor putea ajuta.

%d bloggers like this: