Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Cele mai bune lavaliere pentru sunet în 2022

Când vine vorba de înregistrarea audio pentru videoclipuri, podcasturi sau alte asemenea, un microfon bun poate face diferență între o producție profesionistă și una amatoare. De obicei, microfoanele mari, de studio sau cele alimentate de USB sunt opțiuni bune pentru a capta sunet de înaltă calitate, datorită sensibilității acestora. Totuși, ele sunt adesea voluminoase și destul de scumpe, de aceea mulți aleg lavalierele. Acestea sunt microfoane mici, discrete, care se fixează pe subiect și înregistrează sunetul direct într-un transmițător fără fir sau dispozitiv de înregistrare audio. Cele mai bune lavaliere oferă sunet de înaltă calitate și vin, de asemenea, cu avantajul dimensiunilor reduse, ceea ce le face extrem de versatile și ușor de utilizat. Dacă și tu te gândești să încerci un astfel de microfon, specialiștii Photosetup au pregătit câteva modele pe care ar trebui să le iei în considerare în acest an. 

 

Iată 4 cele mai bune lavaliere pentru sunet în 2022:

 

1. Synco G2 A2

 

Lavaliera G2 (A2) de la Synco face parte din categoria celor mai mici și ușor de utilizat lavaliere wireless de pe piață. Cele două transmițătoare pot fi utilizate pentru audio stereo sau pot fi plasate în modul mono, dacă dorești să utilizezi un singur transmițător. De asemenea, transmițătorul are un microfon încorporat și poate fi folosit atât în mod direct, cât și prin atașarea firului cu lavaliera. Algoritmul de transmisie criptat din microfon îmbunătățește stabilitatea semnalului, iar cipul digital Signal Processor (DSP) optimizează semnalul de la intrare la ieșire direct. Un alt lucru pe care îl vei adora la lavaliera Synco este încărcarea rapidă. Datorită sistemului de încărcare 2-în-1 receptorul și emițătorul pot fi încărcate simultan – în doar 40 de minute pot fi încărcate pe jumătate, iar într-o ora bateria poate ajunge la un procent de 80%. Obține sunet de calitate, chiar și cu dimensi reduse, cu lavaliera Synco G2 A2.

Synco G2 (A2) Lavaliera Wireless Dubla cu microfon incorporat [1]

2. Rode Wireless Go II

 

Lavaliera Rode Wireless Go II este soluția perfectă pentru creatorii de conținut datorită calității înalte a sunetului, dimensiunilor reduse, dar și a versatilității acesteia. Fiind foarte ușor de utilizat, prin simpla apăsare a unui buton vei putea avea parte de sunet de calitate pe o rază de 200 de metri. Mai mult de atât, aceasta este compatibilă cu camere DSLR, Mirrorless, dar și cu camere video cu intrare tip Jack (TRS). Poți utiliza și aplicația Rode pentru a personaliza setările și pentru a accesa un set puternic de caracteristici. 

3. Boya BY-M1 

 

Cea mai bună lavalieră de buget este cu siguranță Boya BY-M1! În ciuda prețului destul de mic, vei rămâne încântat de calitatea sa. Aceasta este o lavalieră omnidirecțională și oferă o frecvență cuprinsă între 65 Hz până la 18 kHz, concentrându-se destul de mult pe gama medie. Este perfectă pentru DSLR, camere video sau laptopuri prevăzute cu intrare video. Desigur, nu îți va oferi aceeași calitate că a unei lavaliere care necesită o investiție financiară mai mare, însă pentru început este o alegere foarte bună.

Boya BY-M1 microfon lavaliera omnidirectional [3]

4. Synco G1TL 

 

 În ciuda dimensiunii sale mici, Synco G1TL are destul de multe de oferit! G1TL este ușor de utilizat și atașat, fără a ieși prea mult în evidență. Aceasta vine împreună cu un sistem de înregistrare audio performant, cu un modificator de voce revoluționar, incluzând și două conectoare diferite, unul pentru Android și unul pentru IOS, pentru a utiliza lavaliera indiferent de telefonul deținut. Mai mult de atât, oferă o transmisie clară, stabilă și sigură, până la 150 de metri și încărcare non-stop pentru că mini microfonul wireless portabil deține un port de tip C pe partea receptorului pentru încărcare, astfel încât să nu fie întreruptă înregistrarea. Deci, bucură-te de până la 8 ore de înregistrare neîntreruptă, alături de un sunet formidabil cu lavaliera Synco G1TL! 

Synco G1TL Lavaliera Wireless pentru smartphone si tableta [1]
Sperăm că ți-am oferit inspirația de care aveai nevoie pentru a alege una dintre cele mai bune lavaliere de pe piață. Indiferent de proiectul pe care dorești să îl începi sau la care lucrezi deja, o lavalieră te va ajuta să îți duci munca la un alt nivel, oferind o calitate a sunetului de invidiat! Dacă dorești mai multe sfaturi poți apela la consultanții Photosetup, gata întotdeauna să îți ofere o mână de ajutor, iar dacă vrei să testezi echipamente foto-video de ultimă generație, te așteptăm la sediul Photosetup din Strada Uranus, nr 98, București.

%d bloggers like this: