Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

ReviewSfaturi utileTestari echipamente foto-video

Brate si menghine utile pentru fotografi si videografi

Brate si menghine utile pentru fotografi si videografi

Manfrotto nu mai are nevoie de nici o prezentare, este un brand cunoscut la nivel international ca fiind numarul in lume pentru calitatea trepiedelor, stativelor, prinderilor si accesoriilor de studio, gama imbogatindu-se in ultimii ani cu colectiile de genti si rucsacuri foto-video. 

In articolul de astazi o sa vorbim despre cateva brate si prinderi utile din gama.

Brate si menghine utile pentru fotografi si videografi

Am ales cateva modele care iti vor stimula creativitatea si posibilitatile de imbinare si atasare ale accesoriilor foto.  Am ales cele mai interesante 6-7 prinderi Manfrotto, le-am fotografiat, imbinat si pus la treaba in diverse scenarii, pentru a vedea cam in cate moduri pot fi folosite in ajutorul fotografilor/videografilor.

Scriind acest articol ne-am dat seama ca multitudinea utilizarilor nu poate fi cuprinsa intr-un singur articol, dar ramane la imaginatia utilizatorilor sa foloseasca cat se poate de multe imprejurari.

In articolul de astazi vom vorbi despre: Super Clamp 035FTC, Flex Arm 237, Variable Friction Arm Kit 244, Manfrotto 043 Sky Hook, 244MICRO brat articulat si MH492LCD-BH cap prindere  cu patina.

Aceste produse sunt realizate de catre Manfrotto in Italia si ofera singure sau in combinatie o flexibilitate de utilizare in foarte multe scenarii.

Utilizarea la exterior fiind ideala pentru situatiile cand trebuie sa improvizati un sistem de prindere/sustinere pe teren, acelasi lucru fiind valabil si pentru studio.

Nu poti avea mereu in locatie sau la studio prinderi dedicate pentru orice accesoriu sau obiect, asadar este ideal sa improvizati cu prinderi/brate de calitate.

Constructia clemelor si bratelor prezentate mai sus este realizata din aliaje de otel, magneziu si aluminiu. Plasticul este rar vazut pe astfel de produse, ele fiind realizate pentru a sustine greutati mari pe perioade mari de timp.

Raportul intre greutatea proprie si cea sustinuta este foarte avantajoasa, in majoritatea cazurilor raportul fiind cuprins intre 1: 3 si 1:6.

 

Utilitatea prinderilor

Prinderile Manfrotto Super Clamp 035FTC, Flex Arm 237, Variable Friction Arm Kit 244, 244MICRO brat articulat si MH492LCD-BH pot fi utilizate intr-o gama variata de scenarii la exterior, dar si la interior.

Posibilitatea de atasare fiind “infinita” in functie de imprejurari si tipul de echipament utilizat. 

Produsele utilizate

 

Concluzie

Toate prinderile Manfrotto prezentate mai sus ofera posibilitati multiple de prinderi afara si in studio. Greutatiile sustinute de prinderile individuale pot sustine aparate foto, blituri de studio monobloc, modificatoare de lumina si fundaluri cu greutati cuprinse intre 3 si 15 kilograme. Greutatea mare sustinuta ofera o flexibilitate mare de utilizare pentru fotografi, videografi care au nevoie de setup-uri improvizate in munca zilnica.

 

Mai jos, ventuza 241 tip Suction pentru sustinerea unui aparat foto sau camere video pe geam sau orice alta suprafata non-poroasa. Se poate atasa pe majoritatea suprafetelor non-poroase. Este compatibila cu toate capetele de trepied Manfrotto. Mai jos impreuna cu brat flexibil pentru prinderea unei lampi sau orice alt accesoriu de pana la 2kg.

 

Mai jos, utilitatea unui cap bila cu patina cold shoe, pentru sustinerea monitoarelor;

Mai multe produse de prindere se pot gasi aici.

%d bloggers like this: