Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utileTestari echipamente foto-video

Despre microfoanele tip lavaliera

Despre microfoanele tip lavaliera

In continutul video, imaginea conteaza insa si mai mult conteaza conteaza sunetul, calitatea audio a informatiei transmise. Si cum in ultima vreme a crescut foarte mult activitatea vloggerilor sau YouTub-erilor, continutul video fiind din ce in ce mai utilizat si realizat chiar si de creatori de continut fara experienta de videograf, a crescut si interesul fata de produsele esentiale care fac posibil continutul video.

Daca deja multi stiu ca o filmare reusita se poate obtine cu ajutorul unui DSLR, Mirrorless sau chiar cu un smartphone pus pe un trepied sau un minitrepied, ei bine, putini stiu ca sunetul captat direct de la microfonul din dotare al aparatului, este unul slab.

De aceea, pentru o inregistrare reusita, cu un audio de calitate, e necesara utilizarea unui microfon extern sau a unei lavaliere.

Daca utilitatea unui microfon este cunoscuta, mai putin cunoscuta pentru cei neexperimentati in videografie, este utilitatea sau modul de utilizare al unei lavaliere.

De aceea, vom incerca sa explicam aici pe scurt, cateva aspecte utile despre lavaliera.

Ce este lavaliera?

Lavaliera este un tip de microfon, foarte des utilizat acolo unde portabilitatea este esentiala.

Lavalierele sunt utile si des folosite in mod special de catre persoanele care in timpul unei inregistrari video, nu isi pot folosi mainile sau doresc sa demonstreze ceva cu ajutorul mainilor, sa exemplifice obiecte, sa prezinte produse, inregistrarea unie conferinte, a unei prelegeri. Cel mai important avantaj adus de un microfon de tip lavaliera este faptul ca acesta este practic invizibil si nu incurca vorbitorul in activitatea sa. Lavaliera contine o clema de prindere ce poate fi atasata simplu pe haine.

Dar sa facem o scurta trecere in revista, a modelelor de lavaliere.

1. Cea mai simpla lavaliera este cea cu fir

Este o lavaliera simpla si poate una dintre cele mai des folosite datorita simplitatii in utilizare.

Cu un pret accesibil, Lavaliera Boya M1 say Synco S8 reprezinta un accesoriu foarte de util pentru orice tip de inregistrare audio, prelegere, vlog, prezentare video a unui produs sau interviu.

E usoara, se ataseaza rapid cu o clema, de haina vorbitorului, iar cablul se conecteaza in smartphone, la camera DSLR/Mirrorless, la computer sau camera video cu intrare Jack.

BY-M1 Omni Directional Lavalier Microphone

Lavaliera este de tip omnidirectional si capteaza sunetele care provin din toate directiile, ofera o calitate buna pentru bugete decente.

Unde o folosim? Oriunde. Cablul are o lungime de 6m si se poate utiliza direct in laptop, cat si cu DSLR/Mirrroless sau smartphone, cu mufa de intare tip Jack .

 

Utila in interviuri, podcast, conferinte, prelegeri, vlogging, lavaliera  este poate unul dintre produsele cele mai des achizitionate ca prima optiune in cautarea unei lavaliere, atat datorita pretului accesibil cat si al utilizarii simple. Info pret si disponibiltate, aici.

 

2. Lavalierele Wireless

Cu un kit de lavaliera wireless intram deja intr-o zona ce ne permite un control mai bun al volumului si o mai mare precizie in captarea sunetului, la distanta.

 

Microfon BOYA BY-WM4 este un microfon wireless compact cu o performanta foarte buna, compatibil cu foto DSLR, camere video, audio recordere. Usor de utilizat, sunet extrem de bun si o raza de aproximativ 60 de metri de operare (fara obstacole). Ofera controlul volumului (VOL+ / VOL-)

Kit-ul include un transmitator si un receiver, un microfon lavaliera alaturi cablu audio si sistemele de prindere.

Lavaliera wireless permite comunicarea intr-o singura directie cu cel care este intervievat. Astfel, cel care opereaza camera poate comunica cu cel intervievat pentru a transmite informatii in timpul filmarii, cu ajutorul castilor (nu sunt inlcuse), deoarece receptorul are intrare dedicata castilor, tocmai pentru a inlesni comunicareain timpul filmarii.

Este o lavaliera performanta, cu distorsiune 0,1% sau mai putin (32Ω, 1 KHz, iesire 65mW) si permite lucrul la distanta, avand o raza de operare de 60m (in linie dreapta fara obstacole).
O lavaliera cu performante tehnice si captura de sunet foarte buna, compatibila cu aparate foto, camere video, mirrorless sau smartphone.
Compatibila inclusiv cu smartphone. 
La fel si Synco G1 este una dintre cele mai mici si compacte lavaliere wireless de pe piata, usor si simplu de utilizat fiind creata pentru orice utilizator nespecializat ce doreste sa obtina un sunet de inalta calitate.
Lavaliera wireless G1 este compatibila cu smartphone, camere, tablete, recorder si PC.

Lavaliera wireless Synco G1 include 1 transmitator si un receptor cu imprerechere automata ce pot comunica pana la o distanta de 70m.
Transmitatorul cu microfon incorporat poate fi utilizat direct sau poate fi conectat la un microfon lavaliera, fiind aidoma modelului Wireless Go dezvoltat de Rode.

Dotata cu sistemele profesionale gain adjustment si low cut filter, Lavaliera wireless Synco G1 poate capta un sunet de cea mai inalta calitata fiind o lavaliera wireless perfecta pentru: interviu, inregistrari video, conferinte, voice over, transmisii live, e-learning, podcast, etc.

O lavaliera wireless dedicata utilizarii cu DSLR, camere video, tablete si smartphone.
Ideala pentru utilizatorii care doresc libertate de miscare in inregistrarile video.
Un pret accesibil cu rezultate bune in captura audio.
Super utila este si lavaliera dubla ce permite captarea sunetului wirelss de la doi interlocutori.

5. Lavalierele wireless profesionale

Sunt lavaliere profesionale utilizate in productia video sau TV.

Boya BY-WM8KPRO I

Kit-ul BY-WM8KPRO I este compus din lavaliera wireless si microfon wireless compact cu o performanta foarte buna. Acesta este usor si compatibil cu aparatele DSLR, mirrorless, camere video, camere video pro, audio si recordere.

Este usor de utilizat, ofera o captura de sunet de inalta calitate si o raza de actiune de aproximativ 100 de metri de operare. Ofera un timp mare de utilizare de aproximativ 6 ore, cu bateriile incarcate.

Ofera un sunet de calitate inalta si clar, 48 UHF canale si o distanta de 100m de operare wireless.

 

Pret si disponibilitate, aici

 

BOYA BY-WM8 Pro-K2

Este cel mai nou si imbunatatit sistem de microfon wireless  profesional UHF Dual-Channel  pentru capturi audio cu doi invitati/speaker si ofera un LCD display, o gama larga de frecvente in banda, tuning sintetizat PLL si un circuit digital.

Sistemul este potrivit pentru o gama larga de aplicatii wireless tip: interviuri, stiri, productie video, productie film, conferinte, alte aplicatii educationale si nu numai.

KIt-ul WM8PROKII este unul dintre cele mai performante in gama pro. Pret si disponibilitate, aici.

 

%d bloggers like this: