Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Imbunatatirea calitatii continutului in vlogging si accesorii recomandate

Imbunatatirea calitatii continutului in vlogging si accesorii recomandate

Pentru ca vlogging-ul a luat o foarte mare amploare in ultima perioada, am fost rugati sa aflam detalii despre ce inseamna un continut realizat in conditii bune, de calitate, cu buget redus.

Tehnologia permite acum oricarei persoane care doreste sa interactioneze cu audienta, sa publice continut pe diferite canale media, despre orice subiect.

Insa “orice” nu inseamna “oricum”, iar investitia in echipamente de calitate pentru a crea continut, nu este la indemana oricarui pasionat de vlogging.

Continutul te reprezinta ca vlogger si iti atrage audienta pe care o doresti. Un continut de calitate insa,  merge bine cu o imagine si un sunet de calitate. 

In acest sens, l-am avut ca invitat pentru articolul nostru, pe Gabriel Barna, content creator (GabrielVMedia).

Iata parerea lui despre accesoriile si aplicatiile utile pentru a crea un continut de calitate in vlogging, cu buget redus:

Vloggerii isi spun povestile prin episoadele lor. Episoade in format video pentru Youtube, Facebook sau Instagram.

Pentru a transmite cat mai bine informatia si a spune cat mai bine povestea sau experienta traita de creator, este important sa existe un mix cat mai perfect intre poveste si calitatea tehnica a materialului.

Un vlogger care are o poveste frumoasa, ajunge sa fie mult mai apreciat daca are si o calitate buna de productie.

Creatiile video ale vloggerilor transmit povestea prin imagini (partea video) si prin sunet (partea audio).

Un clip bine facut, cu o calitate buna a imaginii si un sunet bun, este mai usor de urmarit, mai usor de inteles si ridica stacheta pentru orice creator de content.

Pentru a avea o calitate de productie cat mai buna, trebuie sa aveti in vedere aceste doua elemente: calitatea imaginii si calitatea sunetului.

Exista vloggeri care filmeaza clipuri foarte bune cu telefoane mobile si sunt vloggeri care merg mai departe cu productia si folosesc un DSLR sau un aparat compact foarte performant.

Telefoanele mobile din zilele noastre inregistreaza materiale video la o calitatea excelenta pentru Youtube, Facebook sau Instagram.

Pentru a face diferenta si pentru a avea un material la un nivel superior, este recomandat sa ne folosim de cateva accesorii pentru ca filmarea sa arate ca a unui profesionist.

In primul rand recomand folosirea unui mini trepied, a unui sistem de prindere a telefonului, o mini lampa video pentru situatii in care lumina este scazuta si a unui microfon extern.

Trepiedul (in imagine Manfrotto Pixi )va ajuta sa indepartati putin telefonul de fata atunci cand filmati in modul selfie si cadrul sa arate mult mai bine.

Pe langa acest aspect, aveti posibilitatea sa asezati foarte usor telefonul un orice loc pentru un timelapse sau o filmare statica si un cadru mult mai bun.

Sistemul pentru prindere (in imagine Manfrotto Twist) este un element esential deoarece tine telefonul in siguranta si va permite sa il atasati oricarui model de trepied.

Pe langa prinderea telefonului si amplasarea pe trepied, este foarte util daca acest sistem are si un suport pentru patina. In acest suport se poate atasa o lumina sau un microfon extern, lucruri esentiale pentru o calitate buna a filmarii.

Multe cadre se pot pierde datorita luminii scazute.

Din acest motiv, lampa video (Manfrotto Lumimuse 3, in imagine) este un element care nu trebuie sa lipseasca din geanta, rucsac sau poseta oricarui vlogger, indiferent de situatie.

Exista modele foarte mici, care se pot incarca cu incarcatorul telefonului sau chiar cu o baterie externa, asa ca transportul si intretinerea acestei lampi este foarte usor de realizat.

Sunt multe clipuri pe Youtube pe care vreti sa le vizionati, dar calitatea audio este foarte slaba, ceea ce face materialul foarte greu de urmarit.

De cele mai multe ori, sunetul este cea mai importanta parte a unui vlog. Mesajul pe care un vlogger incearca sa il transmita, este de cele mai multe ori prin voce, prin vorbirea directa.

In acest caz, sunetul devine un element principal. Pentru a inregistra un sunet cat mai bun este recomandata folosirea unui microfon extern de tip Shotgun.

Acest tip de microfon (Boya MM1) este unidirectional, microfon ce capteaza sunetul doar din directia in care este indreptat. Exista modele de mici dimensiuni, care se pot conecta direct la telefonul mobil si astfel obtineti un sunet de calitate, intr-un mod foarte simplu.

Pentru cei care folosesc un DSLR, este recomandat pe langa un mini trepied pentru filmarile mobile si un trepied de dimensiuni mai mari, pentru cadrele fixe.

Si in cazul unui DSLR este recomandat un microfon extern de tip shotgun, deoarece microfoanele interne ale aparatelor capteaza foarte mult zgomotul ambiant, iar in anumite situatii vocea este acoperita de acest zgomot.

Simplu si eficient, vlogging cu telefonul, cu ajutorul unui kit dedicat, alcatuit special pentru a oferi tot ce ai nevoie.

Toate aceste elemente combinate duc la imbunatatirea calitatii tehnice si uneori ajuta la realizarea unor filmari mai ingenioase si la indeplinirea scopului: transmiterea unui mesaj sau a unei povesti in mod cat mai clar si mai atractiv.
Gabriel Barna, content creator GabrielVMedia

%d bloggers like this: