Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

ReviewSfaturi utile

Blitz-ul Sigma EF-610 DG SUPER: putere, calitate si portabilitate

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate

Blitz-ul Sigma EF-610 DG SUPER: putere, calitate si portabilitate

 

Blitz-ul pe patina este poate, un accesoriu indispensabil pentru orice fotograf care are un DSLR in dotare.

 

Montat pe patina aparatului sau chiar pe un stativ, blitz-ul dedicat poate fi de mare ajutor pentru o iluminare corecta in conditii de lumina scazuta, sau pentru corectarea umbrelor si a contrastelor, cat si pentru idei creative in fotografia de portret.

 

 

Fotografii care cauta calitate superioara si preturi accesibile, au un aliat foarte puternic si un partener de lucru pe care se pot baza cu succes, daca isi orienteaza optiunile catre blitz-urile Sigma.

Motivul? Foarte simplu: blitz-urile Sigma sunt in acest moment cea mai buna alternativa din punct de vedere putere-performanta-calitate-pret, la blitz-urile de brand dedicate, fiind compatibile cu aparatele foto DSLR Nikon si  Canon, Sigma cat si Pentax sau Sony.

Fabricate in Japonia, blitz-urile Sigma ofera o calitate imbatabila fata de alte alternative asiatice in acest moment, iar caracteristicile tehnice oferite, le fac poate chiar mai performante decat blitz-urile brand-urilor binecunoscute, (Nikon sau Canon.

Dar sa vedem ce ofera unul dintre cele mai utilizate si apreciate modele de blitz pe patina, de la Sigma: modelul EF-610 DG SUPER:

Cu patina dedicata pentru cele mai populare DSLR-uri ( Nikon, Canon, Sigma, Pentax si Sony), acest blitz extern este deosebit de puternic avand un numar ghid 61. La o comparatie rapida cu cele de brand, luand in calcul cele mai populare Nikon SB 700 , SB- 910 si Canon Speedlite 430EX, 580EXII, blitz-urile Sigma EF-610 atat in varianta Standard cat si Super, se dovedesc a fi mult mai puternice.

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-2

Echipat cu noul TTL Auto Flash Exposure:

Modelul EF-610 DG SUPER este conceput sa functioneze cu toate sistemele de expunere auto TTL ale celor mai populare camere foto DSLR. Aparatul foto va controla cantitatea de lumina emisa de blitz pentru a obtine cea mai buna expunere a subiectului.

Functie AUTOZOOM pentru ajustarea unghiului de iluminare in corelare cu unghiul obiectivului:

Aceasta functie seteaza automat unghiul optim de iluminare in corelare cu distanta focala a obiectivului intr-o gama de la 24 mm la 105 mm. Atunci cand se foloseste panoul “Wide Panel” blitz-ul poate acoperi o plaja similara unui obiectiv de 17 mm.

 

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-3

Functie BOUNCE, prin capul blitz-ului mobil:

Capul blitzului poate fi inclinat in sus cu pana la 90 de grade si intors spre dreapta cu pana la 90 grade si spre stanga cu pana la 180 grade. Fotografia cu lumina reflectata, in care blitzul este directionat catre un tavan alb, perete sau blenda, creste creativitatea in imagini. Deoarece capul blitzului poate fi inclinat si in jos cu 7 grade, acesta poate fi folosit pentru fotografia macro.

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-4

Panoul reflectorizant:

Blitzul este echipat cu un mic panou reflectorizant care difuzeaza lumina pe subiect atunci cand bounce-ul este activat.

Functia TTL wireless:

Functia TTL wireless va permite sa obtineti o iluminare creativa si efecte speciale chiar si atunci cand blitz-ul nu se apla montat pe patina aparatului.

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-5

Astfel este posibila utilizarea fara conectarea blitzului la aparat, intr-un kit portabil strobist, pentru fotografii reusite in natura sau chiar in interior, putand opera fara cabluri sau alte extensii de conectare la aparat. Cand sunt folosite mai multe blitzuri in acest fel, aparatul va calcula automat expunerea corecta.

 

Functia Slave:
Functia slave permite declansarea la distanta de catre un alt blitz. Aceasta functie permite utilizarea unuia sau a mai multor blitzuri EF-610 DG SUPER.

Este posibila stabilirea blitzurilor ce vor declansa in acelasi timp prin alegerea canalului (de comunicare wireless). Deoarece EF-610 DG SUPER este echipat cu aceasta functie, el poate fi folosit cu toate modelele de aparate. In modul normal slave, este posibil sa se foloseasca blitz-ul incorporat din aparat sau alt blitz ca unitate master (expunerea blitz-ului va trebui sa fie setata manual).

Astfel, aceste blitz-uri, pot fi utilizate cu succes in diferite proiecte fotografice sau idei creative din pasiune pentru fotografie, alaturi de alte accesorii gen softbox si umbrele.

Mai jos exemplu de utilizare. Echipamente utilizate: Nikon D5100 + 18-55mm, trepied Manfrotto Kit 294A4 Cu cap bila 496RC2, blitz SIgma EF-610 DG SUPER, softbox Photoflex in kit complet de prindere, dispozitiv prindere umbrela – 026 Manfrotto , un dispozitiv absolut fantastic si indispensabil, cu multiple intrebuintari, care face legatura cu succes intre blitz si stativ si ultima piesa – stativul Mini-Stand 5001 Manfrotto recunsocut pentru stabilitatea si portabilitatea lui.

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-5
Ce a rezultat, se vede mai jos si se poate citi articolul intreg de Making-of, pe blogul nostru, aici.

Blitzul-Sigma-EF-610-DG-SUPER-putere-calitate-si-portabilitate-6

Ce alte functii ne mai ofera blitz-ul Sigma:

Functia de lumina de modelare, pentru verificarea modului de iluminare:

Asemenea unui blitz de studio echipat cu lampa de modelare, EF-610 DG SUPER ofera o lumina de modelare permitand fotografului sa verifice reflectiile sau umbrele inainte de a fotografia.

Functia FP pentru viteze de fotografiere mari:

Viteza de sincronizarea a blitzului este de obicei limitata si nu permite folosirea timpi de expunere foarte scurti. Astfel functia FP Flash permite fotografierea cu blitzul la viteze mai mari decat permite in mod normal aparatul.  Cand ai nevoie de o diafragma deschisa pentru un camp de profunzime mic, aceasta functie permite utilizarea unei viteze mari de declansare.

Sincronizarea cu a doua perdea pentru redarea naturala a miscarii:

Atunci cand se fotografiaza un obiect in miscare, sincronizarea cu a doua perdea permite declansarea blitzului imediat inainte de inchiderea obturatorului. Spre deosebire de sincronizarea cu prima perdea, acest mod de fotografiere permite inregistrarea urmelor blurate (in miscare) in urma subiectului si in fata lui, ceea ce reda miscarea intr-un mod mai natural.

Asistenta AF pentru auto-focus in conditii de lumina scazuta:

AF nu functioneaza intotdeauna bine in conditii de lumina scazuta. Astfel, functia de asistenta AF a EF-610 DG SUPER permite controloarea AF chiar si in cele mai dificile conditii.

Controlul manual:

Puterea blitzului poate fi setat manual de la putere maxima la 1/128 pentru monturi Sigma si Canon si pentru monturi Sony, Nikon si Pentax de la maxim la 1/64.

Functia Power-off previne consumul inutil al bateriilor:

Chiar daca blitzul este lasat pornit, se inchide automat, daca nu este folosit pentru o anumita perioada de timp. Acest lucru ajuta la conservarea bateriilor. La apasarea butonului de declansare la jumatatea cursei, puterea revine si se reia incarcarea blitzului. Blitzul are un ecran LCD pe care sunt afisate informatiile necesare utilizatorului.
Fabricat in Japonia. Garantie 2 ani si service profesional prin Photosetup asigurat de Sigma Germania.

Se poate utiliza cu o serie de accesorii foto Photoflex, pentru idei creative. Vezi solutii aici.

 

 

 

Vezi filme de prezentare cu accesorii Photoflex, mai jos:

 

 

 

%d bloggers like this: