Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

In Kenya, cu Costas Dumitrescu

Fotograful Costas Dumitrescu, proaspat intors din Kenya, a avut amabilitatea de a ne trimite cateva fotografii, alaturi de impresiile sale din aceasta calatorie.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-1

Kenya este o tara uimitoare.

Teritoriile sale sunt extrem de contrastante,variaza de la inaltimile inzapezite ale muntelui Kenya, paduri montane, paduri tropicale, semideserturi uscate si savane la padurile de mangrove insirate de-a lungul coastelor.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-3

Parti importante din toate aceste habitate sunt protejate de parcuri naturale si rezervatii. Varietatea acestor habitate si animalele salbatice ce le populeaza nu este depasita de nici un alt loc din Africa. In partea de nord-est se intind teritoriile aride din Samburu, Izvoarele Bivolului si Rezervatia Shaba, unde poti vedea specii de animale endemice: zebra Grevy,antilopa gerenuk,ceea ce in swahili inseamna antilopa cu gat de girafa, oryxul es african, girafa reticulata si cateva specii de pasari foarte speciale.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-8

In sud-vest se gaseste faimoasa Rezervatie Masai Mara, bine cunoscuta pentru abundenta animalelor si unde nu este neobisnuit sa intalnesti toate cele cinci mari animale africane( Big Five):rinocerul negru,bivolul african, elefantul, leopardul si leul intr-o singura dimineata si unde intre iulie si septembrie are loc faimoasa migratie.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-13

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-5

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-6

 

Intre aceste extreme se afla parcurile Nationale Mount Kenya, Aberdares si Great Rift Valley.

Bineinteles ca nici un safari nu poate fi complet fara o vizita la Lake Nakuru National Park cu ale sale roz flamingo.

Parcurile Nationale din Kenya au fost infiintate in 1946, iar experienta traita este unica pentru ca in atatia ani, animalele s-au obisnuit in asa masura cu masinile incat nu le acorda nici cea mai mica importanta.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-2

Obiceiurile lor zilnice se desfasoara nestingherite asa incat poti fi martor la scene din viata lor neintalnite in alte circumstante, de la hranire si imperechere pana la jocurile inocente ale puilor.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-9

Poate fi spus ca acest  cuvant “safari”, a fost inventat in Kenya, pentru ca in dialectul Kiswahili inseamna calatorie.

Veniturile din aceasta activitate sunt extrem de importante pentru tara,fiind a doua sursa de venit cu 30 % din PIB, dupa agriculutura.

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-11

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-14

costas-dumitrescu-kenya-photosetup-15

Mai multe despre Costas Dumitrescu, pe site-ul personal: http://www.costasdumitrescu.ro/

%d bloggers like this: