Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

Kata Sling&Torso LighTri-317 PL din colectia Pro-Light

Cum faci fata unei lumi in permanenta miscare, in care trebuie sa fii mereu pregatit pentru evenimentele din jurul tau? Sau cum poti sa ai acces rapid la echipamentul foto, atunci cand secundele conteaza – iar fotoreporterii inteleg cel mai bine valoarea timpului in fotografie? Si cum protejezi echipamentul, fara a fi nevoit sa cari un rucsac, care iti ingreuneaza miscarile si iti limiteaza accesul in zonele aglomerate sau te impiedica sa folosesti mijloace de transport precum bicicleta sau motocicleta?

Cam multe intrebari, dar la care exista un raspuns: geanta Sling&Torso LighTri-317 PL din colectia Pro-Light de la Kata.

In primul rand ai aparatul mereu la indemana. Atunci cand vrei sa faci o fotografie nu mai risti sa pierzi scena, pentru ca trebuie sa dai rucsacul jos din spate, sa scoti aparatul, sa fii atent sa nu cada diverse lucruri din el, sa-l inchizi si abia apoi sa incepi sa fotografiezi. Acum e simplu. Ai adus geanta in fata, ai tras un fermoar ca sa o deschizi, ai scos aparatul si ai inceput sa faci fotografii.

Dimensiunile sling-ului LighTri-317 PL iti permit sa tii aparatul cu un obiectiv 70-200 mm atasat. Pe langa acesta, poti pune, in compartimentele pe care ti le creezi singur in functie de echipamentul pe care il ai, alte obiective sau un blitz, la care poti ajunge la fel de usor.

Iar daca ai nevoie de un obiectiv mai des, si nu vrei sa tii geanta deschisa, poti sa folosesti pouch-ul exterior, care este prins cu doua fasii de velcro si care poate fi utilizat si ca buzunar pentru diferite lucruri sau chiar o sticla cu apa. Acesta poate fi detasat de la sling si purtat la curea, ca un pouch individual pentru telefon mobil, acte sau chei.

Restul de accesorii, precum incarcatoare ori baterii, sau documente personale, pot fi tinute in cele doua buzunare exterioare care acopera geanta atat in fata cat si in spate. Acesta din urma, foarte discret, iti permite sa depozitezi lucruri de valoare, precum bani sau documente, fara grija ca vor fi furate.

Cardurile au un compartiment special in interiorul gentii, care permite pastrarea lor in husele originale.

In partea frontala, un arc de otel imbracat in spuma ofera protectie suplimentara la lovituri accidentale.

El este deosebit de practic si usor de purtat in fiecare zi, oriunde mergi, prin urmare poti avea mereu cu tine tot echipamentul de care ai nevoie. Primul lucru care te uimeste in momentul in care il porti pe spate este faptul ca e foarte confortabil, desi, in prima faza s-ar putea sa nu para.

Forma triunghiulara si curele care se prind cu tot felul de catarame, pot crea impresia ca este incomod si greu de manevrat, insa, odata pus in spate, el se muleaza perfect pe corp, putand fi tinut fie in spate, fie in fata sau chiar pe laterala. Stabilitatea este crescuta de cureaua pentru echilibru care il tine lipit de corp.

Cu toate acestea, pe partea de contact a sling-ului cu corpul uman, materialul este unul special folosit in echipamentul sportiv profesional, ce previne transpiratia iar profilul creat special in relief, asigura ventilatia aerului.

Mutarea lui din spate in fata si invers se face, foarte usor, printr-o singura miscare, nefiind nevoie de desfacerea curelelor.

Stangaci vor fi si ei bucurosi, deoarece sling-ul poate fi folosit si de catre acestia, la fel ca si de catre dreptaci, accesul in compartimentul interior putand fi facut din ambele pozitii.

Si cum mobilitatea nu tine seama de vreme, husa dubla de protectie – pentru ploaie si pentru soare – permite purtarea sling-ului pe orice vreme.

In plus, daca este nevoie de mai mult spatiu pentru depozitarea echipamentului, el poate fi combinat cu alte genti sau rucsacuri Kata prin intermediul sistemului EPH (Ergonomic Photo System). Iar daca, dimpotriva, vrei sa-l folosesti pentru altceva decat pentru echipamentul foto, partea interioara poate fi inlaturata, ceea ce reduce si greutatea totala a acestuia.

La greutatea redusa contribuie si materialul din care este realizat, fiind vorba despre textile usoare si impermeabile, precum RipStop si spuma Aeriform. Asemenea tuturor produselor de la Kata, sling-ul are o garantie de 5 ani, care poate fi extinsa indeplinind conditiile mentionate pe pagina web a producatorului.

%d bloggers like this: