Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utileTestari echipamente foto-video

Fotografia pe marginea stancilor cu un ultra wide

Fotografia pe marginea stancilor cu un ultra wide

Fotografia de peisaj este stilul principal de fotografie pe care eu il practic si pe care imi place sa-l abordez de fiecare data cand merg intr-o tura foto.
Pentru asta, din geanta mea foto nu lipsesc obiectivele wide, ultra-wide si cele zoom.
Obiectivele pe care eu le folosesc in permanenta sunt de la Sigma, un 10-20mm f3.5 si un 17-70mm f2.8-4. Aici isi poate face loc si un long-lens care in unele situatii este foarte bun si se pot captura peisaje extraordinare.

Panorama verticala 5 foto – Nikon D7200 + Tamron 70-300mm

Peisajele sunt imagini complexe alcatuite din foarte multe elemente vizuale. Toate iesirile mele foto inseamna drumetii prin munti. Inevitabil am de urcat printre stanci, locuri inguste si mai greu accesibile. Cumva pot spune ca le caut, fiindca imi plac foarte mult stancile abrupte si statul pe marginea lor. In fiecare locatie in care am fost, m-am urcat in cate un loc destul de periculos si m-am fotografiat singur. Luam cu mine doar aparatul.

Nikon D7200 + Sigma 10-20mm

Pentru astfel de poze folosesc in special obiectivul ultra-wide Sigma 10-20mm pentru ca imi ofera un camp vizual foarte larg.

Perspectiva pe care o ofera din cauza unghiului foarte mare de cuprindere, face ca imaginea sa fie mult mai spectaculoasa si gradul de periculozitate din imagine este amplificat.

Folosind un astfel de obiectiv, aveti si o calitate mult mai ridicata fata de un obiectiv all around.

Nikon D7200 + Sigma 10-20mm

Imaginile au fost facute in Muntii Rarau, pe traseul catre Pietrele Doamnei. Desi par periculoase zonele unde m-am urcat, acestea au fost facute in maxima siguranta. Nu m-am aventurat in zone unde stiam ca nu ma pot urca si unde nu era sigur.

Daca va plac astfel de poze, recomand sa fiti atenti si sa aveti un echipament adecvat.

Text & fotografii: Razvan Andrei

www.razvanandrei.ro / www.instagram.com/razvanandreiph

%d bloggers like this: