Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utileTestari echipamente foto-video

Proiecte fotografice creative TFCD

Proiecte fotografice creative TFCD

Dacă ai văzut postări pe rețelele de socializare legate de acronimul TFCD și te-ai întrebat ce reprezintă, avem exemplul perfect pentru tine.

Time for CD for digital images, un concept dedicat modelelor și fotografilor ce doresc să-și creeze portofoliul de imagini și iși oferă reciproc serviciile, în acest scop. În acest proiect pot intra și make-up artist sau hair stylist, creatori de haine precum și alte industrii conexe ce au nevoie de portofoliu de imagine.

Ce reprezintă un proiect TFCD

Un astfel de proiect iți prezentăm mai jos, inițiat de fotograful Tamás Zoltán din Cluj, studioul LightHouse, care alături de make-up artist Balogh Orsolya și modelul Daria Blănariu, au realizat  un concept interesant transpus într-o ședință foto creativă.

Iată ce ne povestește Tamás:

Tematica ședinței foto a fost Cleopatra, un shooting în regim TFCD în care scopul a fost să scoatem în evidență machiajul realizat de make-up artist Balogh Orsolya, cât și folosirea fotografiilor în portofoliile fiecăruia.

Proiecte fotografice creative TFCD

După închirierea costumului de Cleopatra, ne-am intalnit la studioul nostru din Cluj unde Orsi a început ședința de machiaj iar eu am început să fac setup-ul de lumina.

Proiecte fotografice creative TFCD6

Daria (modelul) a fost foarte entuziasmată de concept, contribuind cu mici accesorii pentru un cadru cât mai complet. Vibe-ul ei pozitiv a fost prezent pe parcursul intregului shooting, intrând foarte ușor în pielea personajului.

Proiecte fotografice creative TFCD6

În echipamentul folosit, alături de blițuri și modificatoare de lumină, am folosit un accesoriu util: mașina de fum, cu care a creat atmosfera de mister.

Set-up de lumini folosit, a avut ca accesoriu principal un beauty-dish pus pe un bliț Hensel de 1000W și plasat ca lumina principală, dreapta sus față de model. Alte două blițuri Hensel de 500W le-am poziționat în spate cu lumina direcționată spre spatele modelului, iar in fața lor, au fost plasate filtre gel in culoarea portocalie.

Proiecte fotografice creative TFCD6

La fotografia de mai jos, am folosit 2 filtre gel diferite, respectiv unul portocaliu și unul albastru, cu lumina poziționată in stânga modelului, iar prin felul acesta am iluminat atât fumul cât și am oferit o lumină de contur pe spatele modelului.

Proiecte fotografice creative TFCD6

Am ales beauty dish-ul, fiind o lumina mai “dură”pentru accentuarea machiajului și a trăsăturilor modelului, lumina concentrandu-se pe față, astfel atragand privirea în zona de importanță, fără a ilumina fundalul și fumul.

Proiecte fotografice creative TFCD6

Culoarea portocalie a fundalului completeaza subtil îmbrăcămintea și oferă o senzație de soare/deșert fără a mai încărca imaginea cu alte culori ce distrag atenția oferind și o senzatie mai “mistică”.

Proiecte fotografice creative TFCD6

Echipamentul folosit

Aparatură foto: Pentax K-3 + obiectiv Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC HSM

Blițuri: Hensel Integra Plus 1x 1000w/s, 2x 500w/s

Modificatoare: 1 x Hensel Beauty dish reflector alb, 2 x Hensel reflector lumina

Altele: aparat de fum, folii gel portocaliu si albastru, fundal negru Colorama

Setari aparat: ISO 100, diafragma intre f/6.3 si f/7.1, timp de expunere 1/125

Poți avea proiecte reușite cu echipa potrivită. Așadar spor la imaginație și dacă ai proiecte interesante, spune-ne și noua despre ele.

%d bloggers like this: