Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective foto

Noile linii de obiective de la Sigma

Relatia dintre fotografie si obiective trebuie sa se schimbe

Calitatea fotografiilor realizate de un fotograf depind de obiectivul ales. Prin schimbarea si alegerea obiectivelor, fotograful isi creeaza o trusa foto care raspunde propriilor nevoi fotografice. Insa aceasta alegere poate fi frustranta, din cauza numarului foarte mare de obiective disponibile pe piata si a lipsei de clarificare in ceea ce utilizarea fiecaruia.

Un obiectiv de kit este accesibil, fiind cel care face trecerea catre lumea fotografiei. In aceasta lumea insa, un singur obiectiv nu mai este suficient.

Esenta fotografiei este descoperirea magiei obiectivelor

Aparatele foto devin din ce in mai diverse si performante, cu o multime de functii si optiuni, dar, in final, calitatea unei imagini depinde de obiectivul folosit. Un obiectiv care sa fie performant, functional si de calitate poate fi greu de gasit.

Sigma incearca sa redefineasca relatia dintre obiective, fotografie si fotografi

Alegerea obiectivului in functie de subiect sau tipul de fotografie la care va fi folosit face parte din creativitatea fotografului. Tocmai de aceea Sigma s-a gandit sa reorganizeze gama lor de obiective.

Astfel, noile obiective au fost grupate in 3 linii de produse. Fiecare linie a fost legata de un concept foarte bine definit. Incepand de acum obiectivele vor fi dezvoltate si prezentate sub aceste concepte, pentru a face alegerea acestora mai simpla.

Relatia cu fotografia se schimba

Fiecare linie are conceptul propriu bine definit si fiecare obiectiv care va fi dezvoltat de acum inainte va fi incadrat in una din aceste linii. Scopul Sigma nu este sa impuna un  nou mod de a imparti echipamentul foto, ci de a clarifica abordarea pe care compania o va avea fata de propriile produse. Speranta companiei este ca aceste noi linii vor ghida fotografii, oferindu-le o idee despre ce este conceput fiecare obiectiv sa faca.

Prin simpla identificare a linie din care face parte, fotograful va putea alege obiectivul cel mai potrivit pentru tipul de fotografie pe care il practica.

Noile linii de obiective:

  • Contemporary

Ingloband cele mai recente tehnologii si combinand performantele optice cu dimensiunile reduse, linia de obiective profesionale Contemporary raspund unei game largi de cerinte. Printre obiectivele care fac parte din aceasta linie sunt cele zoom standard, teleobiectivele zoom si cele macro zoom.

  • Art

Realizate cu accentul pe performanta optica sofisticata si expresivitate, obiectivele liniei Art ofera fotografilor posibilitatea exprimarii artistice. Aceasta linie include obiective cu deschideri foarte mari ale diafragmei, wide-uri, ultra-wide-uri, macro si fisheye.

  • Sport

Oferind performanta optica sofisticata si expresivitate, linia Sport permite, in acelasi timp, surprinderea actiunilor rapide, permitand fotografilor sa obtina imaginile pe care si le doresc. Obiectivele care fac parte din aceasta linie sunt teleobiective, fixe si zoom-uri, si obiectivele cu focale foarte lungi.

Recent dezvoltatul “USB DOCK” exclusiv pentru noile produse

Bazandu-ne pe aceste noi produse, Sigma a dezvoltat un soft special (SIGMA Optimization Pro) care poate actualiza firmware-ul obiectivului si ajusteaza diferiti parametrii precum focusul.

Evaluarea cu sistemul de masurare propriu Sigma MTF “A1”

Sigma obisnuia sa masoare performanta obiectivelor cu sistemul de masurare MTF folosind senzori conventionali. Acum Sigma a dezvoltat propriul sau sistem de masurare MTF (modulation transfer function) A1, folosind un senzor de  46 megapixeli Foveon. Astfel, chiar si detaliile nesesizabile pana acum, sunt in prezent verificate prin aceasta inspectie tehnica. Toate obiectivele SIGMA vor fi testate cu sistemul A1 inainte de livrare.

“Made in Japan”

Toata productia Sigma – inclusiv matritele si piesele de schimb – sunt realizate in cadrul unui sistem de productie integrat, care se desfasoara in intregime in Japonia. Sigma este, in acest moment, unul dintre putinii producatorii ale caror produse sunt “made in Japan”.

„Ne place sa credem ca produsele noastre sunt inzestrate cu esenta pamantului nostru natal, binecuvantate precum apa, aerul si oamenii muncitori ai tarii noastre. Ne mandrim cu autenticitatea calitatii produselor Sigma, nascute din imbinarea dintre expertiza, inteligenta si tehnologii avansate. Produsele noastre satisfac profesionistii si iubitorii de fotografie din toata lumea, pentru ca productia noastra e cladita pe mestesug autentic bazat pe pasiunea si mandria expertilor nostri.”

 

%d bloggers like this: