Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Obiective fotoReviewSfaturi utile

Review: Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM

big_ba89sigma-obiectiv-foto-30mm-f1.4-canon-ex-dc-hsmSigma 30mm f/1.4 EX DC HSM este un obiectiv fix care se se pliaza extrem de bine pe nevoile fotografilor.

Se spune ca focala de 35mm este una dintre cele mai versatile pentru formatul full frame. Cu o oarecare aproximatie putem spune ca cei 30mm ai obiectivului se pot incadra in aceeasi sintagma, insa pentru formatul APS-C (DX).

Ce inseamna simbolurile regasite in denumirea obiectivului?

Sigma 30mm f/1.4 este un obiectiv dedicat formatului non full frame APS-C (DC), este un obiectiv dedicat profesionistilor  care doresc calitate maxima a imaginii (EX) și cu un motor hipersonic de focalizare (HSM).

La ce si cum ajuta obiectivul?

Sigma 30mm f/1.4 este un obiectiv care poate servi multor scopuri.

Principalele ar fi cele definite de fotografia de strada, de portret, de peisaj si de interior, sau o combinatie a acestor genuri.

Datorita deschiderii mari a diafragmei, obiectivul poate fi folosit excelent pentru portrete in interior sau fotografii de strada in lumina slaba.

big_ac09sigma-obiectiv-foto-30mm-f1.4-canon-ex-dc-hsm22

Este un obiectiv ușor, are circa 400 de grame, mic, confortabil la transport in geanta sau rucsacul foto.

Distanta minima de focalizare de 40 de centimetri  permite realizarea unor portrete interesante si, in acelasi timp, obtinerea  unei separari (detasari) potrivita a subiectului de fundal.

Obiectivul focalizează rapid și precis, motiv pentru care se dovedește a fi util in multe situatii.

Pentru fotografia de strada, cu siguranta reprezinta un atribut.

Partea si mai interesanta este ca prin simpla rotire a inelului de focalizare se poate corecta sau focaliza acolo unde se doreste si unde aparatul nu ar fi reusit, cu alte cuvinte se poate trece direct din autofocus in modul de focalizare manuala fara actionarea niciunui buton ci doar prin rotirea inelului de focalizare.

30mm Bild_01

Per total, Sigma 30mm f/1.4 este un obiectiv accesibil, foarte luminos, cu un raport pret-calitate foarte bun, care se dovedeste a fi util in fotografia de portret, de strada, de natura sau de interior, oferind totodată o calitate buna a imaginii, conturata de rapiditatea și acuratetea sistemului de focalizare.

30mm Bild_02

Produsele ce poarta marca Sigma reprezinta pentru fotografii din intreaga lume calitate, siguranta si profesionalism deoarece intreaga corporatie japoneza, este dedicata acestor atribute care garanteaza traditia de succes a fabricantului nipon.

Intr-o perioada in care concurenta acerba si criza economica la nivel mondial, au impus pentru unii producatori de echipamente foto si nu numai, gasirea unor solutii de compromis, optand pentru productia echipamentelor in piete precum China, Sigma a ales sa pastreze integral productia, in Japonia.

Astfel, constructia robusta, baioneta din metal si tratamentul aplicat lentilei obiectivului, fac din obiectivele Sigma, un produs performant la un pret accesibil.

big_35f7sigma-obiectiv-foto-30mm-f1.4-canon-ex-dc-hsm1

Obiectivul Sigma 30mm f/1.4 EX DC HSM este disponibil atat pentru montura Canon cat si pentru Nikon,

Despre Sigma si cei peste 50 de ani de traditie, tehnologie, inovatie si excelenta, se poate citi un articol aici.

 

 

%d bloggers like this: