Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

Idei și sfaturi pentru fotografii de Halloween

 

Halloween-ul se apropie cu pași repezi și, chiar dacă nu este sărbătorit de mulți în România, această sărbătoare populară din SUA este un prilej excelent pentru fotografii pasionați să își exerseze atât creativitatea, cât și tehnicile de fotografiere pe timp de noapte. 

Iată câteva idei pe care le poți încerca acest Hallowen:

 

1. Dovleci sculptați și luminați

Unul din simbolurile Halloween-ului este cu siguranță dovleacul sculptat – îți poți arăta creativitatea atât prin fața pe care o sculptezi pe dovleci, cât și mai apoi, în procesul de editare.

Pentru a obține luminarea „feței”, plasează câteva lumânări înăuntrul dovleacului, iar atunci când fotografiezi ai grijă să nu se vadă flacăra. 

Sfat: pentru a obține fotografii reușite, folosește un trepied

 

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup5

 

2. Oameni costumați

Chiar dacă anul acesta orice sărbătoare sau eveniment este marcat de pandemie și nu vor mai fi oameni costumați la tot pasul pe străzi, ca în anii trecuți, poți organiza o ședință foto cu unul din prietenii tăi. 

 

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup6

 

3. Locuri abandonate

Nu cred că-i oraș din România unde să nu existe un loc părăsit – fie el o fostă fabrică din timpul comunismului sau chiar case vechi din centrul orașului. Încearcă să le fotografiezi la răsărit sau într-o zi înnorată, pentru a adăuga acel efect albăstrui, specific caselor bântuite din filme.

 

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup7

 

4. Fotografiază o fantomă

Fantomele sunt și ele specifice acestei sărbători de Halloween, așa că poți încerca să fotografiezi o siluetă într-un mod abstract – pentru asta pe poate ajuta o pânză de difuzie sau chiar o perdea albă. Important e să fie un material semi-transparent, iar în spatele subiectului tău să ai o sursă puternică de lumină – contrastul va fi unul puternic.

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup9

 

5. Fotografiază din diverse unghiuri

Cu cât e un unghi mai neobișnuit, cu atât mai creepy. Experimentează cu mai multe perspective – spre exemplu, poți fotografia de jos pe cineva costumat, astfel încât să îi faci să pară mai mari și mai înfricoșători. 

Sfat: încearcă să fotografiezi cu un obiectiv wide. 

 

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup1

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup8

6. Mici detalii

Caută decorațiunile mici care completează farmecul unui loc – cu siguranță mall-urile sau magazinele mari vor fi decorate și în acest an. Uită-te după pânze de paianjeni, dovleci, lumânări și alte decorațiuni specifice. Iar dacă nu vrei să ieși în locuri potențial aglomerate, îți poți decora chiar tu casa cu ele.

fotografii-halloween-idei-sfaturi-dolveci-magazin-photosetup3

 

Sfaturi generale:

 

  • După lăsarea întunericului, folosește un ISO mare. 
  • Nu folosi blitzul aparatului foto
  • Folosește un trepied pentru imagini clare. 
  • La editare, joacă-te cu temperatura – tonurile mai reci tind să adauge un aspect mai trist sau „de speriat” unei fotografii. De asemenea, desaturează culorile și adaugă chiar și texturi peste pentru a obține fotografii cu look vintage.

 

 

 

%d bloggers like this: