Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Sfaturi utile

3 sfaturi pentru realizarea celor mai bune fotografii de iarnă

Iarna poate reprezenta o perioadă bună pentru a-ți îmbogăți portofoliul cu fotografii realizate în aer liber. De la peisajele rupte din basme, pline de zăpadă și până la capturarea diverselor fenomene care pot apărea pe bolta cerească, aceasta aduce cu sine o frumusețe aparte, care merită să fie imortalizată corespunzător. Totuși, pe lângă multiplele oportunități, acest anotimp vine și cu numeroase provocări legate atât de capturarea imaginilor, cât și de dificultățile fizice pe care pot fi întâmpinate de orice fotograf. Fiind un sezon rece, poți întâlni multe obstacole, de aceea va trebui să ai mult mai multă grijă atât tine, cât și de echipamentul foto. Pentru a veni în ajutorul tău, am pregătit o serie de sfaturi utile, menite să îți ușureze munca, dar și să îți ofere o perspectivă mai amplă asupra situației. În acest mod, te vei putea pregăti corespunzător și vei obține cele mai bune fotografii de iarnă. 

 

Iată 3 sfaturi care îți vor fi de mare ajutor:

 

1. Folosește setările potrivite

 

Zăpada este elementul cheie atunci când vine vorba de capturile realizate în timpul iernii, însă poate reprezenta și un impediment dacă nu îți setezi corespunzător aparatul foto. Din cauza zăpezii imaginile pot ieși supraexpuse sau mai întunecate decât te-ai aștepta. Pentru a evita acest lucru, sfatul nostru este să compensezi prin creșterea expunerii cu minim o treaptă. Desigur, această creștere nu este întotdeauna standard, ea poate varia în funcție de cantitatea de lumină și zăpada. O altă soluție ar fi fotografierea în modul manual, situația în care poți configura fiecare parametru astfel încât să obții un nivel optim de lumină. De asemenea, pentru ca de obicei într-un peisaj de iarnă predomină albul, culorile și contrastul pot părea puțin plictisitoare. În acest sens, ce va trebui să faci este să ajustezi contrastul, vibrația, dar și umbrele, pentru a da viață fotografiei. 

setari aparat foto

 

2. Investește într-un trepied foto de calitate

 

Probabil că deja știi faptul că un trepied foto îți poate fi de mare ajutor indiferent de tipul de fotografie pe care te axezi, iar acest lucru se aplică și atunci când vorbim de fotografii de iarnă. Un trepied foto îți va fi de folos mai ales în cazul fotografiilor de iarnă imortalizate în timpul nopții. Poate că dorești să surprinzi frumusețea cerului înstelat, în contrast cu zăpada sau poate că ai ocazia de a captura aurora boreală. Indiferent de situație, un trepied foto va face ca imaginile obținute să fie vizibil mai bune deoarece un nivel scăzut de lumină va avea nevoie de expuneri lungi – singura modalitate de a face acest lucru este să te asiguri că aparatul foto este stabil. Optează pentru un trepied foto realizat dintr-un material durabil, care să îți poată susține camera foto. Recomandarea noastră este trepiedul Manfrotto Element cu cap blia si husa inclusa. Realizat din aluniu, acesta este foarte ușor având doar 1.4kg și susține până la 8kg. Dacă încă nu știi cum să alegi un trepied foto pentru aparatul tău, poți cere ajutorul consultanților Photosetup, care sunt gata să îți ofere sfaturile de care ai nevoie. 

 


 

3. Protejează-ți echipamentul foto

 

Echipamentul tău foto poate fi cel mai afectat de vremea geroasă, specifică acestui sezon, astfel că, va trebui să faci eforturi suplimentare pentru a-l proteja. Accesoriul cel mai sensibil la frig este acumulatorul foto. Atunci când acesta ia contact cu aerul rece puterea sa va scădea și se va descărca mult mai rapid. Pentru a evita acest lucru va trebui să te asiguri că este plasat în apropierea unei surse de căldură, dar și să ai întotdeauna unul de rezervă. Pe lângă acumulator, va trebui să îți protejezi și camera foto, alături de obiective, în caz că vei vrea să le schimbi. Cea mai bună variantă pentru protejarea acestora este un rucsac foto confecționat dintr-un material impermeabil, dar și durabil, care să ofere o protecție completă. Una dintre cele mai bune opțiuni este rucsacul Lowepro Fastpack BP 250 AW III, destinat călătoriilor. Acesta este destul de încăpător, permițând combinația între echipament și lucruri personale, dar și conferind acces rapid, atât lateral, cât și total. 

Urmează aceste sfaturi pentru a face față cu brio sezonului rece și pentru a obține cele mai bune fotografii de iarnă. Alege-ți cu grijă echipamentul, protejează-l și nu uita să îți setezi aparatul foto în mod corespunzător. Pentru a descoperi mai multe accesorii foto care îți vor fi extrem de utile în acest sezon, te invităm să ne faci o vizită la sediul Photosetup din Strada Uranus 98, București.

 

showroom photosetup

%d bloggers like this: