Photosetup Blog

O echipa de profesionisti dedicati pasiunii tale

Testari echipamente foto-video

3 sfaturi pentru cele mai bune fotografii de cuplu

Fotografiile de cuplu sunt unul dintre cele mai bune modalități prin care poți captura iubirea și momentele petrecute împreună, transformându-le în amintiri frumoase la care să priviți peste ani. Totuși, pentru ca acest lucru să fie posibil este important ca fotograful să poată surprinde acele ipostaze care să transmită emoție și să poată avea o însemnătate aparte. Fotografia de cuplu este o activitate mult mai complexă decât fotografierea unui model individual, de aceea dacă dorești să îți începi activitatea în această arie va trebui să te pregătești corespunzător. În acest sens, specialiștii Photosetup au pregătit câteva sfaturi, care te vor ajuta să realizezi cele mai bune fotografii de cuplu.

 

1. Fii empatic

 

Multe cupluri se simt incomod atunci când ajung în fața aparatului foto, lucru care dacă nu este gestionat în mod adecvat îți va putea crea anumite probleme. În asemenea situații abilitățile tehnice și cele compoziționale trec în plan secund, cel mai important lucru fiind crearea unui mediu primitor, care să destindă atmosfera. Pentru a putea face acest lucru va trebui să realizezi că empatia este foarte importantă în vederea obținerii acelor fotografii pe care clienții doresc. De aceea trebuie să te pui în pielea acestora, să te gândești cum se simt pentru a le putea oferi îndrumările necesare, dar și să creezi acel mediu primitor și distractiv despre care vorbeam puțin mai sus. 

 

happy valntine

 

 

2. Înțelege că fiecare cuplu este diferit

 

Atunci când intri în sfera fotografiilor de cuplu, va trebui să te aștepți la faptul că fiecare pereche va avea o personalitate diferită și un stil propriu. Scopul tău în acest caz va fi să înveți cum să te adaptezi la numeroasele personalități care vin împreună cu perechile pe care le fotografiezi. În acest mod vei putea surprinde autenticitatea fiecărui cuplu, iar fotografiile realizate vor reuși să transmită acele sentimente profunde și pline de semnificație. De asemenea, după ce vei înțelege care este stilul acestora vei putea obține și compoziții mai bune, care să fie pe placul lor. 

 

fotografia de cuplu

 

Alege echipamentul potrivit

 

Ca și în restul cazurilor, echipamentul foto potrivit poate face diferența, de aceea, atunci când este ales corespunzător te poate ajuta să obții cadre fabuloase! Sunt câteva elemente care nu ar trebui să îți lipsească atunci când realizezi fotografii de cuplu și anume:

  • Aparatul foto 

Fie că ești fotograf profesionist sau la început de drum, trebuie să știi deja faptul că fiecare aparat foto este diferit, de aceea trebuie să îl alegi pe acela care se potrivește cel mai bine cu tipul de fotografie preferat. Este adevărat că alegând anumite obiective foto poți realiza fotografii în stiluri diferite, fără a schimba aparatul, însă și pentru a face acest lucru trebuie să știi care sunt specificațiile camerei foto, obiectivele compatibile cu aceasta și nu numai. Când vine vorba de fotografiile de cuplu, recomandarea noastră este Canon EOS 5D Mark IV. Calitatea excelentă a imaginii, performanța, dar și versatilitatea, fac din camera foto de la Canon opțiunea perfectă pentru acest tip de fotografie. 

Canon EOS 5D Mk IV body [2]

  • Rucsac foto

Acesta este un alt element important deoarece te va ajuta să transporți mult mai ușor și sigur întreg echipamentul foto. Gândește-te că poate fi o acțiune destul de dinamică suprinderea momentelor de cuplu, iar dacă ai în plan și fotografierea în mai multe locații, atunci cu siguranță îți va fi de mare ajutor un rucsac foto. O opțiune bună este Rucsacul Lowepro Tahoe BP 150, cu ajutorul căruia poți transporta și proteja o trusa foto completă. 

Lowepro Tahoe BP 150 Rucsac Foto [1]

  • Acumulator de rezervă

În funcție de locație, dar și de durata shootingului, sfatul nostru este să iei în considerare un acumulator de rezervă. La început majoritatea cuplurilor vor fi reticente, până vor intra în atmosfera, deci, cu siguranță nu îți dorești să rămâi fără baterie atunci când fotografiile încep să prindă contur. Asigură-te că ai întotdeauna un acumulator în plus pentru a nu întâmpina probleme în acest sens.

Acestea sunt câteva sfaturi pentru a realiza cele mai bune fotografii de cuplu. Ia-le în considerare, dă frâu liber imaginației și imortalizează momentele unice trăite de fiecare pereche. Pentru mai multe sfaturi, dar și pentru a te echipa corespunzător, te așteptăm la showroom-ul Photosetup, Str. Uranus 98 – București.

%d bloggers like this: